{ "title": "Baklava Yufkasından Kıymalı Börek", "image": "https://www.kiyma.gen.tr/images/baklava-yufkasindan-kiymali-borek.jpg", "date": "19.01.2024 17:06:38", "author": "Fidan Yıldırım", "article": [ { "article": "Baklava yufkasından kıymalı börek. Börek hemen hemen herkesin çok sevdiği ve neredeyse hiç kimsenin hayır diyemediği hamur işleri arasında yer almaktadır. Özellikle de çıtır çıtır kıymalı bir böreğin yerini hiçbir şey alamaz. Elinde hamur yoğurup yufka açmayı beceremeyenler için birçok alternatif bulunmaktadır. Yufka açamayanlar börek yemekten mahrum kalamaz öyle ya. Dilersek hazır yufkadan kıymalı börek yapabiliriz. Fakat baklava yufkasından kıymalı börek yaptığımız taktirde istediğimiz gibi çıtır çıtır olur. Hazırladığımız böreği beş çaylarımız da ikram edebileceğimiz gibi akşam yemeklerimizde ara sıcak olarak da ikram edebiliriz. Ayrıca okuldan aç gelen çocuklarımız içinde iyi bir alternatiftir. Hazırlanışı sanıldığı kadar zor olmayan bu enfes böreği nasıl yapacağınızı düşünüyor iseniz. Sizin için baklava yufkasından kıymalı börek nasıl yapılır paylaştım beğeneceğinizden %100 emin olduğum bu böreği tarife uyarak hazırlayabilirsiniz.

Baklava yufkasından kıymalı börek için gerekli malzemeler
İç harcı için gerekli malzemeler
Nasıl Yapılır?

Baklava yufkasından kıymalı böreği hazırlamak için ilk olarak iç harcından başlıyoruz. İç harcı için bir tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağını koyup ocağa alıyoruz. Ardından küçük küçük doğradığımız kuru soğanları ve sivri biberi yağın içerisine koyup kavuruyoruz. Daha sonra kıymayı ekleyip karıştırarak kıymayı da kavuruyoruz. Kıyma sulanıp suyunu çekince tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırıyoruz. Kavurduğumuz kıymalı harcı ocaktan indirip bir kanara alıyoruz. Kıyma harcı beklerken biz sosunu hazırlıyoruz.

Sosu için derin bir kâseye iki adet yumurta, sıvı yağ, yoğurt, maden suyu ve sütü koyup karıştırıyoruz. Ardından iki adet baklava yufkasını üst üste düz bir zemine serip üzerine hazırladığımız sostan fırça yardımıyla sürüyoruz. Daha sonra üçüncü yufkayı serip tekrar sos sürüyoruz. Ardından dördüncü yufkayı serip sos sürdükten sonra beşinci yufkaya geçiyoruz. Dilerseniz bu kata sos sürmeyebilirsiniz. Daha sonra hazırladığımız kıymalı harçtan bir miktar alıp yufkanın bir kenarına seriyoruz. Daha sonra yufkayı kol kıyma koyduğumuz kısmından boş kısmına doğru sarıyoruz. Daha sonra yağlı kâğıt serdiğimiz fırın tepsisine sırayla diziyoruz. Bütün malzemeler bitinceye kadar aynı işleme devam ediyoruz. Hazırlayıp bitirdiğimiz böreğin üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu veya susam serpiyoruz. Daha sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Pişirdiğiniz baklava yufkasından kıymalı böreği ayran veya çay eşliğinde sıcak olarak servis yapabilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.
" } ] }