{ "title": "Beşamel Soslu Kıymalı Fırın Makarna", "image": "https://www.kiyma.gen.tr/images/besamel-soslu-kiymali-makarna.jpg", "date": "20.01.2024 17:58:48", "author": "fatma nur yakar", "article": [ { "article": "Beşamel soslu kıymalı fırın makarna, Makarna hem çocukların hem de yetişkinlerin çok severek tükettiği bir yiyecek. Salçalısı, yoğurtlusu ya da böyle fırında rahatlıkla yapılan bir yemek ve çok da sevilen bir yemektir. Klasik makarna dışında artık fırın makarna çok tüketilmeye başlandı. Ben de bugün sizlere kıymalı beşamel soslu bir fırın makarna tarifi vereceğim. Şimdiden kolay gelsin.

Beşamel soslu kıymalı fırın makarna için gerekli olan malzemeler
Beşamel sos için gerekli olan malzemeler
Üzeri için gerekli olan malzemeler
Beşamel Soslu Kıymalı Fırın Makarna Nasıl Yapılır?

Fırın makarna için ilk olarak bir tencereye su ve sıvı yağ koyup kaynaması bekleyin. Su kaynadıktan sonra makarnayı ekleyin ve 10 veya 12 dakika kaynatın. Makarna haşlandıktan sonra bir yerde süzülmesini ve soğumasını bekleyin. Bir tavaya soğanı yemeklik yani küp-küp doğrayın ve sıvı yağ ile kavurmaya başlayın. Biraz kavrulduktan sonra kıymayı da ekleyin. Birazda bu şekilde kavrulduktan sonra salçayı ve baharatlarını ekleyin ve tamamen kavurun. Beşamel sos için de bir tavada tereyağı ve unu iyice kavurun. Un kokusu çıkana kadar kavrulduktan sonra sütünü ekleyin ve çok iyi bir şekilde çırpın ki bütün un parçaları kalmasın. En son olarak tuz ve karabiberini ekleyip ocağın altını kapatın.

Bir fırın kabına el altına çok az yağ sürün. Daha sonra makarnayı kabın her yerine eşit olacak şekilde yerleştirin. Kıymalı sosu da makarnanın üzerine düzgün ve eşit olacak şekilde koyduktan sonra en son olarak üzerine beşamel sosunu dökün. Daha sonra üzerine kaşar peyniri yerleştirin ve her yerini tamamen peynir ile kapatın. 200 derece fırında kaşar peynir kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.
" } ] }