{ "title": "Domatesli Kıymalı Makarna", "image": "https://www.kiyma.gen.tr/images/domatesli-kiymali-makarna.jpg", "date": "19.01.2024 08:56:23", "author": "aysel koçer", "article": [ { "article": "Domatesli kıymalı makarna, çocuklar tarafından sevilerek tüketilen makarnanın daha vitaminli olması için yapılacak en güzel makarna tariflerindendir. Bu yemeği hem akşamları hem de öğlen yaparak ailece tüketebiliriz. Çocuklarımızla birlikte yapacağınız kıymalı makarna tarifi için öncelikli olarak gerekli malzemelerimizi sıralayalım:

Domatesli Kıymalı Makarna malzemeleri
Domatesli Kıymalı Makarna Nasıl Yapılır?

Öncelikle derin bir tenceresinden içerisine gerekli miktarda su koyup, ocağın altını yakalım. Tenceredeki su kaynamaya başladığı zaman içerisine bir tatlı kaşığı tuz ilave edip, makarnayı ilave edelim. Makarna dibine tutmaması için karıştırıp, bir tatlı kaşığı içerisine sıvı yağ ilave edelim. Arada bir karıştırarak makarnanın haşlanmasını sağlayalım. Yaklaşık olarak 15 dakika kaynadıktan sonra makarnanın piştiğini kontrol ederek ocaktan alıp içerisine soğuk su ilave edelim. Makarnanın pişme süresine ve kıvamına dikkat etmemiz gerekir. Kolay gibi görünse de aslında makarna pişirmekte ustalık gerektirir. Çünkü fazla pişen makarnanın dağıldığı görülürken; az pişen makarna midenin ağrımasına neden olur. Bu sebeple tam vaktinde ocaktan alınması gerekir. Soğuk suya tuttuktan sonra süzgeç yardımıyla makarnayı süzelim. Bir kenarda makarnayı bekletirken; şimdi domatesli kıyma sosunu hazırlayalım.

Öncelikle kuru soğanı ince doğrayalım. Daha sonra makarna haşladığımız tencerenin içerisine soğanları koyup; içerisine sıvı yağ ilave edip, ocağın altını yakalım. Soğanlar yavaş yavaş kavrulurken içerisine bir miktar tuz ilave edelim. Daha sonra yeşil biberi küçük doğrayıp tencerenin içerisine ilave edip kavurmaya devam edelim. Daha sonra yağsız kıymayı da içerisine ilave edip iyice karıştıralım. Domatesin kabuklarını soyup küçük doğrayıp kavurduğumuz kıymalı karışımın içerisinde ilave edip, kavurmaya devam edelim. Margarin toz biber, pul biber, karabiberi ilave edip kavurma işlemine devam edelim. İyice kavrulup piştiğinden emin olduktan sonra içerisine domates salçası ve biber salçasını ilave edip iki dakika kadar kavurmaya devam edelim. Domatesli kıyma sosunu kavurduktan sonra yarım çay bardağı içerisine su döküp kavurma işlemini tamamlayalım. Sonra kavrulan kıymalı karışımın içerisine haşlamış olduğumuz makarnayı ilave edip karıştıralım. Güzel bir servis tabağına hazırladığımız makarnayı koyup, servis edelim. İsteğe göre yanında ayran veya yoğurt ile servis edebiliriz.

Afiyet olsun.
" } ] }