{ "title": "Evde Kıymalı Pide", "image": "https://www.kiyma.gen.tr/images/evde-kiymali-pide.jpg", "date": "19.01.2024 14:49:27", "author": "Zeynep Güneş", "article": [ { "article": "Evde kıymalı pide, Kıymalı pide çok lezzetli bir pide çeşididir. Maddi yönden biraz pahalı olsa da tat bakımından çok lezzetli olması, bu pidenin çok yapılmasına ve tercih edilmesinin nedenidir. Kıymalı pide hem evde hem de fırında yapılabilir. Çocuklar kıymalı pideyi çok severek tüketirler. Evde yapılması biraz zahmetli olsa da genelde yapılır. Akşam yemeklerinin vazgeçilmezidir.

Evde Kıymalı Pide Malzemeleri

Hamuru için
İç harcı için
Evde Kıymalı Pide Nasıl Yapılır?

Kıymalı pidemiz için bütün malzemeleri tek tek robottan geçirmemiz gerekiyor. İlk önce kuru soğanları robottan geçirip bir kaba alıyoruz. Sonra domatesleri robottan geçirip soğanların üzerine ekliyoruz. Biberleri de robottan çekip diğer malzemelerin üzerine ekliyoruz. Maydanozu çok ince şekilde doğruyoruz. Kıymayı ve baharatları da ekleyip karıştırıyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz. İç harcımız dinlenirken bir kapta suyu, mayayı ve şekeri eritiyoruz. İki üç dakika maya kabarana kadar bekliyoruz. Sonra üzerine tuzu, sıvı yağı, yoğurdu ve unu da ekleyip hamuru yoğurmaya başlıyoruz. Hamurumuz ele yapışmayan kıvama geldiğinde dinlenmesi için biraz bekletiyoruz. Dinlenen hamurumuzdan portakal büyüklüğünde bezeler alıp, unladığımız tezgâhın üzerinde uzunlamasına açıyoruz. İç malzememizi ortasına seriyoruz. Kenarlarını iç malzemenin bir kısmını kapatacak şekilde üzerine atıyoruz. Yağlı kâğıt serdiğimiz fırın tepsisine pideleri diziyoruz. Önceden ısıttığımız 250 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Pişen pideleri fırından çıkarıp üzerine tereyağı sürüyoruz ve sıcak servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }