{ "title": "Fırında Kıyma", "image": "https://www.kiyma.gen.tr/images/firinda-kiyma.jpg", "date": "21.01.2024 14:30:57", "author": "Soner Çelik", "article": [ { "article": "Fırında Kıyma, sevilen yemek tariflerinden biridir. Oldukça lezzetli bir yemektir. Pilav, makarna veya patates püresi ile servis edilebilir. Akşam yemeklerinde sofralarda sıklıkla yer alan bir tariftir. Yapımı oldukça kolay olan bir tariftir. Şimdi yapımına bakalım.

Fırında kıyma yapımı için gerekli malzemeler
Fırında kıyma nasıl yapılır?

Fırında kıyma yapımı için kıyma derin bir kaba alınır. Üzerine biberler ve soğan çok ince doğranır. Ardından domates kabukları soyularak kaba doğranır. Sarımsak ezilerek eklenir. Ardından tuz, karabiber, kimyon atılır ve tüm malzeme iyice karıştırılır. Bir çay bardağı sıvıyağ eklenerek fırın tepsisine yayılır. Yüz seksen derecede kızarana kadar pişirilir. Ardından servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }