{ "title": "Fırında Kıymalı Patates", "image": "https://www.kiyma.gen.tr/images/firinda-kiymali-patates(2).jpg", "date": "19.01.2024 22:17:44", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Fırında Kıymalı Patates, Patates karbonhidrat açısından oldukça zengin olan bir sebze türüdür. Özellikle de çocuklar ve gençler tarafından çok sevilen patatesin birçok farklı ve birbirinden lezzetli çeşitleri vardır. Sofraların vazgeçilmez en sevilen ve en çok tercih edilen patatesin pişirilme yöntemleri arasında kızartma şeklinde, haşlayarak, köz içinde pişirerek ve fırına sürerek hazırlarız. Fırına sürerek hazırlamış olduğumuz patatesi bu sefer fırında kıymalı yapacağız. Kalabalık aileler için pratik ve kolayca hazırlanacak oldukça lezzetli bir tarif olan kıymalı patatese başlayalım.

Patatesli Garnitürü İçin Gerekli Olan malzemeleri
Kıymalı Harcı için
Üzeri için
Fırında Kıymalı Patates Nasıl Yapılır?

Patatesli garnitürü hazırlamak için öncelikle patateslerin kabuklarını soyun. Daha sonra kabuklarını soymuş olduğunuz patatesleri ortadan ikiye bölerek orta kalınlıkta olacak şekilde küp, küp ya da yarım ay şeklinde doğrayarak geniş bir bor cam içerisine alın. Fırında pişeceği için bor camın ısıya dayanıklı olduğunda emin olun. Bor cam içerisine almış olduğunuz patateslerin üzerine pul biberi, tuzu ve son olarak kekiği sıvı yağını da ilave edip patateslerin baharatlar ve yağ ile iyice özleşmesi için harmanlayın. Fırında kıymalı patates yapımında bir sonraki işlem ise bor camın üzerini yağlı kâğıt kullanarak iyice kapatın önceden ısıtmış olduğunuz 180 derecelik fırına patatesleri koyarak patatesler kızarıncaya ve yumuşayıncaya kadar pişirin.

Gelelim kıymalı harca kıymalı harç yapımı için tavaya ince, ince doğramış olduğunuz sarımsak, domatesleri soğanı ve sıvı yağını ekleyin soğanlar ile diğer malzemeler pembeleşinceye kadar yakmadan iyice kavurun. Daha sonra kavrulmakta olan soğan ve diğer malzemelerin üzerine salçayı da ekleyerek yaklaşık 1 dakika kadar kavurun sonra kıymaya tuzunu da atarak kıyma suyunu salıp tekrardan iyice çekene kadar pişirin. Fırına koymuş olduğunuz patateslerin pişip pişmediğini kontrol ettikten sonra fırından çıkartıp üzerine kıymalı harcı dökerek kıymalı harcı patateslerin üzerine eşit bir şekilde iyice yayın. Daha sonra kıymanın üzerini biber ile domates dilimleriyle zevkinize göre süsledikten sonra patatesleri tekrardan fırına verin. Üzerini yağlı kâğıt kullanarak kapatıp tam 15 dakika pişirin süre dolduktan sonra patateslerin üzerindeki yağlı kâğıdı alarak domates ve biberlerin üzeri kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra fırında yapmış olduğunuz patatesi sıcak olarak servis edin. Tarif tam 4 kişiliktir pilavla birlikte servis edildiğinde daha da müthiş bir lezzet haline gelmektedir. Afiyet Olsun
" } ] }