{ "title": "Fırında Kıymalı Yumurta", "image": "https://www.kiyma.gen.tr/images/firinda-kiymali-yumurta.jpg", "date": "21.01.2024 07:46:53", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Fırınlı kıymalı yumurta, tabii ki her gün sulu yemek yapmamız gerekmiyor aralarda bu yemeğimiz gibi kuru yemek çeşitleri de iyi olur. Genelde bu gibi fırın yemeklerini çok severim. Yumurta yemeğimizin görsel doygunluğunu o kadar güzel gösterir ki iştahımız kabarır. Yumurta az pişmiş olduğunda daha lezzetli olur.

Fırında kıymalı yumurtanın malzemeleri
Fırında kıymalı yumurta nasıl yapılır?

Öncelikle bir tava hazırlamalıyız. Hazırladığımız tavanın içerisine kıymamızı koyarız ve kendi yağı ile kavrulur. Sonrasında küçük küp şeklinde doğradığımız soğanı ilave ederiz ve tereyağını da ekleyerek kavurmaya devam ederiz. Biraz öldükten sonra soğan yine küçük olarak doğradığımız biberleri ilave edip onlarda pişinceye kadar karıştırılır. Doğranan domatesler de eklenip domates suyunu bırakana kadar pişirilir. En son olarak da sarımsak ve baharatlar eklenir. Kavurma işlemi bittikten sonra hazırladığımız kıyma karışımını hazırladığımız tepsinin içerisine dökerek yerleştiririz. Daha önceden 180-200 derecede fırınımızı ayarlarız. Sonrasında tepsiye döktüğümüz kıymayı yumurtalar için belirli boşluklarda bir kaşık yardımı ile koyacağımız yerleri biraz açarak belirginleştiriniz. Belirlediğiniz yerlere yumurtanın aklarını yerleştirip fırına sürünüz. Beyazlar fırında pişene kadar bekletiniz ve sıra yumurtaların sarıların eklemeye geldi. Fırından çıkardığımız tepsinin üzerindeki yumurta beyazının üzerine sarılarını koyabiliriz. Üzerine biraz daha baharat ve tuz ekleyip tekrar fırına koyarız. Az pişmiş şeklini alıncaya kadar bekleriz. Süslemeyi düşünüyorsanız dilimlenmiş biber ve domatesleri koyup 5 dakika bekletip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }