{ "title": "Kıyma Kavurma", "image": "https://www.kiyma.gen.tr/images/kiyma-kavurma(1).jpg", "date": "19.01.2024 09:49:32", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Kıyma Kavurma, Birçok kişi tarafından severek tüketilen kıyma kavurması, yapılışı oldukça basit yemekler arasında yer alır ve içerisine lezzeti arttırmak için kullanılacak ek malzemelerle daha da lezzetlenen harika bir tat olabilir. Yapılışı esnasında zahmet gerektirmemesi kıyma kavurmanın sıkça tüketilen bir yemek olmasını sağlar. Ne yapacağınıza karar veremediğiniz zamanlarda ya da kahvaltıda daha lezzetli bir şey yemek istediğiniz zaman yapabilmeniz için kıyma kavurma tarifinin yapılışını sizlerle paylaştım. Birçok kişi kıyma kavururken önce soğanı mı yoksa kıymayı mı kavuracaklarını sorarlar ya da kıymaya yağ ilave edip edilmeyeceğini. Bana göre kıyma kavrulurken önce soğanlar kavrulmalıdır. Tabi soğan kavurmak da yağsız olmaz. Önce kıyma daha sonra soğanı kavurmak yanlış bir tercih olacaktır. Birçok kişi yanlış olan bu yöntemi kullanılır. Bu şekilde yapıldığında soğanlar kıymanın bıraktığı suyu alır ve kavrulmadan haşlanır. Bu durumda da kavurduğunuz kıymanın lezzeti azalır. Önerdiğim kıyma kavurma tarifini kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. Denediğinizde lezzeti fark edeceksiniz. Ayrıca yapacağınız kıyma kavurmasını makarnalar ile ve kıyma yakışan tüm yemeklerde kullanabilirsiniz.

Kıyma Kavurma Malzemeleri
Kıyma kavurma nasıl yapılır?

Öncelikle soğanların kabuğunu soyup ince olacak şekilde dilimledikten sonra teflon tavayı ocağa alıp altını açın ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip tava iyice ısındıktan sonra tavanın içerisine soğanları ilave edip kısık ateşte hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar kavrulurken bu arada biberleri ince ince doğrayarak, sarımsakların ve domateslerin kabuğunu soyup dilimleyerek hazır edin. Soğanlar pembeleştikten sonra tavanın içerisine kıymayı ve biberleri ekleyip, kıymaları topaklanmaması için kaşığın ters kısmı ile ezip tanelere ayırarak kavurun. Bu şekilde kıymayı hafif kavurduktan sonra içerisine dilimlediğiniz domatesleri, tuzu, baharatları ve ince ince kıydığınız maydanozları da ilave edip tavanın kapağını kapatın ve hala kısık ateşte pişirmeye devam edin. Eğer kıyma kavurmanızın sulu olmasını istiyorsanız tavanın kapağını kapalı tutun. Kuru olmasını istiyorsanız açık bir şekilde kıymayı kavurun. Afiyetle yemeğiniz dileğiyle.
" } ] }