{ "title": "Kıyma Kavurma", "image": "https://www.kiyma.gen.tr/images/kiyma-kavurma(1).jpg", "date": "19.01.2024 09:49:32", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Kıyma Kavurma, Birçok kişi tarafından severek tüketilen kıyma kavurması, yapılışı oldukça basit yemekler arasında yer alır ve içerisine lezzeti arttırmak için kullanılacak ek malzemelerle daha da lezzetlenen harika bir tat olabilir. Yapılışı esnasında zahmet gerektirmemesi kıyma kavurmanın sıkça tüketilen bir yemek olmasını sağlar. Ne yapacağınıza karar veremediğiniz zamanlarda ya da kahvaltıda daha lezzetli bir şey yemek istediğiniz zaman yapabilmeniz için kıyma kavurma tarifinin yapılışını sizlerle paylaştım. Birçok kişi kıyma kavururken önce soğanı mı yoksa kıymayı mı kavuracaklarını sorarlar ya da kıymaya yağ ilave edip edilmeyeceğini. Bana göre kıyma kavrulurken önce soğanlar kavrulmalıdır. Tabi soğan kavurmak da yağsız olmaz. Önce kıyma daha sonra soğanı kavurmak yanlış bir tercih olacaktır. Birçok kişi yanlış olan bu yöntemi kullanılır. Bu şekilde yapıldığında soğanlar kıymanın bıraktığı suyu alır ve kavrulmadan haşlanır. Bu durumda da kavurduğunuz kıymanın lezzeti azalır. Önerdiğim kıyma kavurma tarifini kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. Denediğinizde lezzeti fark edeceksiniz. Ayrıca yapacağınız kıyma kavurmasını makarnalar ile ve kıyma yakışan tüm yemeklerde kullanabilirsiniz.