{ "title": "Kıyma Kebabı", "image": "https://www.kiyma.gen.tr/images/kiyma-kebabi.jpg", "date": "21.01.2024 16:23:04", "author": "ENES ATAY", "article": [ { "article": "Kıyma Kebabı, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu kültürünün vazgeçilmez lezzetlerinden olan kıyma kebabı. Oldukça lezzetli ve yapılışı bir o kadar kolay olan bir besindir. Gaziantep sofrasında eksik olmayan kıyma kebabının birçok değişik şekilde yapılmakla birlikte, acılı ve acısız olarak yapılmaktadır. Bu lezzeti fırında yapılmakla birlikte, lezzetli ellerde odun ateşinde de yapılmaktadır. Zaten kıyma kebabı odun ateşinde pişirildiği taktirde damaklarda daha ayrı bir lezzet oluşturmaktadır. Bugün sizlerle kıyma kebabı yapılışını paylaşacağım.

Kıyma Kebabı Malzemeleri
Kıyma Kebabı Nasıl Yapılır?

1 kilogram kadar orta yağlı bonfile et, zırh yardımı ile ince ince çekilir. Zırh bonfile eti kıyma boyutuna getirince bir tepsi içerisine alınır. Akabinde daha önce hazırladığımız sarımsak ve maydanoz ince ince kıyılır. Sarımsak kıyılırken su gibi ip inci edilmeye dikkat edilmelidir. İnce ince kıyılan maydanoz ve sarımsağın üzerine pul biber ve tuz dökülerek kıymamız ile iyice yoğurulur. Baharatlar ile bütünleşen kıymamız bir saat kadar dinlendirilir. Kıyma kebabı dinlenirken bu arada odun ateşi hazırlanır. Hazırlanan odun ateşi tam anlamıyla kor haline gelince, dinlenen kıyma kebabı şişlere geçirilerek köz ateşimizin üzerine atılır. Kıymamız odun ateşinde ufak ufak pişince bir dakika da bir ters düz edilir. Bu arada kıyma kebabı yağını verince, ekmeğe yağı arada bir çekilir. Yaklaşık olarak 6-7 dakika kadar piştikten sonra servis tabağına kıyma kebabımız çekilir. Çekilen kıyma kebabımızın yanına ince ince doğranan soğanlarımız eklenir. Akabinde tabağımızın yanlarına pişmiş domates ve biber eklenerek lavaşla birlikte servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }