{ "title": "Kıyma Soslu Makarna", "image": "https://www.kiyma.gen.tr/images/kiyma-soslu-makarna.jpg", "date": "21.01.2024 08:08:41", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "Kıyma soslu makarna, makarna herkesin çok sevdiği yemek tariflerinden biridir. Özellikle çocukların vazgeçemediği lezzetlerdendir. Birçok farklı şekillerde makarnalar yapılabilir. Makarnaya asıl lezzet katan ise makarna da kullanılan soslarıdır. Makarna yaparken birçok farklı sos kullanılabilir. Bunların başında da kıyma ile hazırlanan soslar gelebilir. Kıyma sevmeyenlerin bile çok severek yediği makarnalardan biridir kıyma soslu makarna. Makarna çok lezzetli ve pratik bir yemektir de. Akşam için önceden hazırlık yapmayan bayanların kurtarıcı yemeğidir makarna çeşitleri. Kısa sürede hazırlanarak soslar ile buluşturulan makarna hem lezzetli bir yemek yemenizi sağlar hem de günün kurtarıcısı bir yemek olur. Kısa süre de hazırlanması ve lezzetinin yanı sırada oldukça ekonomik bir şekilde hazırlanabilen bir yemektir makarnalar. Bir paket makarna ve iki yüz gram kadar kıyma ve evde bulunan malzemelerle çok güzel bir kıyma soslu makarna hazırlayabilirsiniz. Şimdi kıyma soslu makarna tarifine bakalım.

Kıyma soslu makarna yapılışı için gerekli malzemeler
Kıyma soslu makarna nasıl yapılır?

Kıyma soslu makarna yapılışı için ilk olarak makarnanın haşlanması gerekir. Makarnayı haşlamak için derin bir tencereye bir litre kadar su konulur ve kaynatılır. Su kaynayınca makarna kaynar su içerisine atılır. Makarna on dakika kadar haşlanır. Makarna içerisine atılınca iki üç yemek kaşığı kadar sıvı yağ ilave edilir makarna pişerken yapışmasın. Yine damak tadına göre tuzu eklenir. Ara sıra karıştırılarak makarna haşlanır. Haşlanan makarna süzgece alınır. Suyu süzülür ve kaşık ile hafif hafif karıştırılarak soğutulur. Soğuk suya tutmanızı tavsiye etmiyorum. Çünkü makarnanın tadı değişiyor o şekilde. Geniş bir süzgeçte zaten kısa sürede siz sosunu hazırlayana kadar istenilen soğukluğa ulaşır. Sosunun yapımı için bir adet kuru soğan soyulur ve ince ince doğranarak bir tavaya alınır. Üzerine sıvı yağ ilave edilir. Soğanlar ocağa alınır ve kısık ateş de kızartılır, hemen ardından biber küçük küçük doğranır kızarıncaya kadar pişirilir. Soğan ve biber kızarınca üzerine kıyma ilave edilir. Kıyma suyunu salacak ve kendi suyunda iyice pişerek tekrar suyunu çekecektir. Suyunu çekince bir tatlı kaşığı salça eklenir. Salça kavrulurken kimyon, karabiber ve tuz ilave edilerek karıştırılır. Sosunuz tam pişince ocaktan alınır. Makarnalar servis tabaklarına alınır. Yaklaşık beş porsiyon çıkacaktır. Üzerine kıyma sosdan eklenerek servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }