{ "title": "Kıymalı Arpa Şehriye Çorbası", "image": "https://www.kiyma.gen.tr/images/kiymali-arpa-sehriye-corbasi.jpg", "date": "22.01.2024 01:26:11", "author": "Ayşegül ÖZKAN", "article": [ { "article": "Kıymalı Arpa Şehriye Çorbası, Kış aylarının vazgeçilmezlerinden olan kıymalı arpa şehriye çorbası aynı zamanda hasta olan birisi içinde çok faydalı olan bir yemek türüdür. Hazırlanışı ve yapılışı oldukça pratik olduğundan Türk mutfağında hemen hemen her bölgesinde tercih edilmektedir. İçerisinde katılan kıyma nedeniyle de oldukça faydalıdır. Hasta olan birisi için gayet güzel ve şifa kaynağıdır. Sevilen bir çorba türü olduğundan küçük çocuklara da rahatlıkla içirebilirsiniz.

Kıymalı arpa şehriye çorbası için gerekli malzemeler
Kıymalı arpa şehriye çorbası nasıl yapılır?

Orta boy bir tencereyi ocağın üzerine koyarak çorbamızı hazırlamaya başlıyoruz. Kıymalı olarak hazırlayacağımız bu çorba için öncelikle kıymayı tek tek ayrılıncaya dek kavuruyoruz. Ardından sıvı yağı ve rendeleyerek kenara ayırdığımız domatesleri ilave ediyoruz. Daha sonra da hep birlikte iyice kavrulmasını sağlıyoruz. Peşinden suyunu da ilave ederek kanamasını bekliyoruz. Kaynamış olan suya arpa şehriyeleri, kuru nane, tuz ve karabiber eklenerek arpa şehriyeler yumuşayıncaya dek kaynatılır. Limon suyu da tercihe bağlı olarak yanında servis yapılabilir ve sıcak olarak tüketmek çok da lezzetli olur. İsteğe bağlı olarak nane yerine maydanozda ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun. Kıymalı arpa şehriye çorbamız hazırdır.
" } ] }