{ "title": "Kıymalı Börek", "image": "https://www.kiyma.gen.tr/images/kiymali-borek.jpg", "date": "20.01.2024 10:55:06", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Kıymalı Börek, Börek yoğurulup dinlendirilen hamurun ya da yufka içerisine ıspanak, peynir ve kıyma harcı konularak çeşitli şekillerde pişirilen hamur işine börek denir. Kol böreği ya da kıymalı börek olarak adlandırılan yoğurulmuş hamur yerine hazır yufka tercih edilerek yapılan tepsi böreği gerçekten herkesin parmaklarını yiyecek seviyede lezzetli bir börek çeşididir. Yapılan bu enfes böreğin ismi değişebilmektedir tepside dolama börek olarak da bilinmektedir. Yapılan böreğin isminin pek de bir önemi yok börek yapımında kullanacağınız kıyma biraz yağlı olursa böreğiniz daha yumuşak daha lezzetli olacaktır. Kıymalı börek tarifi aslında herkesin bildiği oldukça basit, basit olduğa kadar zahmetsiz bir o kadarda enfes bir lezzettir. Böreğin hamurunu el açması hamur olarak hazırlayabilsek daha da güzel olacaktır ama bu tarifte yufkayı tercih ederek kıymalı böreği hazırlayalım.