{ "title": "Kıymalı Bulgur Pilavı", "image": "https://www.kiyma.gen.tr/images/kiymali-bulgur-pilavi(1).jpg", "date": "21.01.2024 00:45:29", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Kıymalı Bulgur Pilavı, Sofralarımızda eksik etmediğimiz, Anadolu'nun vazgeçilmezi olan bulgur, herkesin oldukça severek yediği ve insan sağlığı için birçok faydası olan bir besindir. Yalnızca buğday ve sudan oluşan bulgur, protein, vitamin, posa, mineral ve lif bakımından oldukça zengindir. Karbonhidrat değerinin oldukça düşük olması bulguru, değerli bir besin haline getirmiştir. Şeker hastalarının da gönül rahatlığıyla tüketebileceği bulgur, kalorisinin oldukça düşük olması nedeniyle diyet yapanlar ve kilo problemi olanlar için de oldukça uygun olan besinler arasında yer alır. Anadolu mutfaklarının geleneksel bir yiyeceği ve oldukça ekonomik olan bulgur pilavını kıymalı olarak hiç denediniz mi? Denemeyenlere oldukça doyurucu ve çok lezzetli bir pilav türü olması açısından tavsiye ediyorum. İçerisinde bulunan kıyma ve bulgurun sağlığımıza olan katkıları ve dengeli beslenmek adına bu tür yemekleri mutlaka yemek listemizde bulundurmalıyız. Bulgur pilavının pişirilmesi çok kolay ve pratiktir. Pirinç pilavında olduğu gibi suyu ayarlama problemi yaşamazsınız. Bugün ne pişirsem diye düşünüyorsanız sizlerle önerim kıymalı bulgur pilavı olacak. Tadı bulgurlu tepsi köftesinin tadını andırıyor. Yanında roka ya da çoban salatası ve ayran ile yenildiğinde harika oluyor.

Kıymalı bulgur pilavı malzemeleri
Kıymalı bulgur pilavı nasıl yapılır?

Öncelikle bulguru, geniş bir kabın içerisine koyarak bol suyla iyice yıkayıp suyunu süzmeye bırakın. Bulgurlar suyunu süzerken bu arada soğanın kabuğunu soyup, yeşil ve kırmızı biberi de kesme tahtasında yemeklik olacak şekilde doğrayın. Ardından geniş bir pilav tavasının içerisine sıvı yağı ilave ettikten sonra tavanın içerisine yemeklik doğradığımız soğanları ve biberleri de ilave ederek soğanlar hafif pembeleşene kadar kavurun. Soğan ve biberler kavrulduktan sonra tavanın içerisine kıymayı da ilave ederek kıymalar topaklanmaması için devamlı karıştırarak kavurmaya devam edin. Kıyma kavrulurken bu arada patates ve domatesin kabuklarını soyarak hazır edin.

Kıymayı kavrulduktan sonra tavanın içerisine salçayı da ekleyip karıştırın. Daha sonra suyu süzülmüş olan bulgurları ve yemeklik doğradığımız patatesleri de ilave edip karıştırdıktan sonra doğradığımız domatesleri, pilavınızın tuzunu, baharatlarını ve son olarak suyunu ilave edip tavanın kapağını kapatın. Pilavınızın suyu kaynamaya başladıktan sonra ocağınızın ayarını kısık ateşe getirin ve yaklaşık 20 dakika sonra bulgurlar suyunu iyice çektiğinde tavanın altını kapatın. Yemeğinizi yaklaşık 20 dakika dinlendirdikten sonra yanında dilediğiniz salata çeşitleri ile sunabilirsiniz. Afiyetle yemeniz dileğiyle.
" } ] }