{ "title": "Kıymalı Bulgur Pilavı", "image": "https://www.kiyma.gen.tr/images/kiymali-bulgur-pilavi(1).jpg", "date": "21.01.2024 00:45:29", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Kıymalı Bulgur Pilavı, Sofralarımızda eksik etmediğimiz, Anadolu'nun vazgeçilmezi olan bulgur, herkesin oldukça severek yediği ve insan sağlığı için birçok faydası olan bir besindir. Yalnızca buğday ve sudan oluşan bulgur, protein, vitamin, posa, mineral ve lif bakımından oldukça zengindir. Karbonhidrat değerinin oldukça düşük olması bulguru, değerli bir besin haline getirmiştir. Şeker hastalarının da gönül rahatlığıyla tüketebileceği bulgur, kalorisinin oldukça düşük olması nedeniyle diyet yapanlar ve kilo problemi olanlar için de oldukça uygun olan besinler arasında yer alır. Anadolu mutfaklarının geleneksel bir yiyeceği ve oldukça ekonomik olan bulgur pilavını kıymalı olarak hiç denediniz mi? Denemeyenlere oldukça doyurucu ve çok lezzetli bir pilav türü olması açısından tavsiye ediyorum. İçerisinde bulunan kıyma ve bulgurun sağlığımıza olan katkıları ve dengeli beslenmek adına bu tür yemekleri mutlaka yemek listemizde bulundurmalıyız. Bulgur pilavının pişirilmesi çok kolay ve pratiktir. Pirinç pilavında olduğu gibi suyu ayarlama problemi yaşamazsınız. Bugün ne pişirsem diye düşünüyorsanız sizlerle önerim kıymalı bulgur pilavı olacak. Tadı bulgurlu tepsi köftesinin tadını andırıyor. Yanında roka ya da çoban salatası ve ayran ile yenildiğinde harika oluyor.