{ "title": "Kıymalı Fasulye", "image": "https://www.kiyma.gen.tr/images/kiymali-fasulye.jpg", "date": "21.01.2024 08:17:30", "author": "Soner Çelik", "article": [ { "article": "Kıymalı fasulye, kıymayla kuru fasulyede yapılabileceği gibi, genellikle taze fasulye yapılmaktadır. Oldukça lezzetli bir yemektir ve sevilerek tüketilir. Yanına sade pilav ile çok daha lezzetli olacaktır. Çok lezzetli olmasına rağmen kolay bir yemek tarifidir. Bayanların kurtarıcı yemeklerinden biridir. Kıymalı fasulyenin lezzetli olabilmesi aynı zamanda fasulyenin türüne de bağlıdır. İpliksin taze bir fasulye ile çok lezzetli olacaktır yemeğiniz. Şimdi bu güzel yemeğin tarifine bakalım.

Kıymalı fasulye yapımı için gerekli malzemeler
Kıymalı fasulye nasıl yapılır?

Kıymalı fasulye için ilk olarak fasulyeler ayıklanır ve doğranır. Ardından temizce yıkanır, bir kenara alınır. Kuru soğan soyulur ve küp-küp doğranır. Üzerine sıvıyağ eklenerek tencere ile ocağa alınır. Biberlerde doğranarak kavrulmaya başlanır. Ardından salça ilave edilir. Salça kavrulunca kıyma eklenir. Kıyma kavrulurken domatesler soyulur sarımsak soyulur ve küçük küçük doğranarak tencereye ilave edilir. İki tatlı kaşığı tuz atılır. İyice karıştırılır. Ardından yeşil fasulye tencereye ilave edilir. Bir litre kadar su kaynatılır ve o da tencereye eklenerek kısık Ateş de yemek pişirilir. Su miktarını kendiniz arttırabilir veya azaltabilirsiniz. Sulu isterseniz daha fazla su ekleyebilirsiniz. Fasulyeler pişince yemek ocaktan alınır ve servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }