{ "title": "Kıymalı Ispanak", "image": "https://www.kiyma.gen.tr/images/kiymali-ispanak.jpg", "date": "21.01.2024 00:05:34", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Kıymalı Ispanak, ıspanak çoğunlukla en kolay ve hızlı yapılan yemeklerin başında gelmektedir. Ayrıca ıspanak hem lezzetli hem de pratik olarak hazırlanan bir yemek türüdür. Damak tadına uygun olarak ıspanağı isterseniz kıymalı isterseniz sade olarak da pişirmek mümkündür. Ispanak yemeğimiz hazır olduktan sonra üzerine sade ya da sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis yapılabilir. Özellikle içermiş olduğu demir bakımından oldukça zengin olan ıspanak herkesin tüketmesi gereken bir sebzedir. Ayrıca ıspanak içerdiği demir dışında A, B ve C vitaminleri bakımından da zengin olan bir besin kaynağıdır. Ispanak yemeği özellikle her sofrada yer alan ve beğenilerek tüketilen yemeklerin başında gelmektedir. Bu nedenle ister yemeğini yapın isterseniz böreklerde kullanın ama mutlaka ıspanak tüketmeye özen gösterin. Ispanak bu kadar zengin besin değeri sahipken bir de kıyma ile birleştiği zaman yemek hem lezzetli hem de çok besleyici olmaktadır. Çünkü et tam anlamı ile bir protein kaynağıdır ve mutlaka tüketilmesi gerekmektedir. Ayrıca bu iki ayrı lezzet sebze ve etin birleşimiyle hazırlanan kıymalı ıspanak hem sağlık hem de beslenme bakımından en faydalı olan yemeklerin ilk sırasında yer almaktadır. Eğer ıspanak yemeğini sade olarak pişirecekseniz zeytinyağı kullanmak yemeği daha lezzetli yapmaktadır. Ancak kıymayla yapıldığı zaman yemeğe hoş aromayı veren margarin olduğu için onunla pişirilmelidir.

Kıymalı Ispanak İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Kıymalı Ispanağın Nasıl Yapılır?

İlk önce tencerenin içerisine margarini ilave edelim ve ocağın altını açarak eritelim. Daha sonra kuru soğanların kabuklarını soyalım ve ince olacak şekilde doğrayalım. Tenceredeki margarin eridikten sonra kuru soğanları ekleyerek kavurma işlemine başlayalım. Soğanları yaklaşık 3-5 dakika kadar kavurduktan sonra içerisine kıymayı ilave edelim ve kavurma işlemine devam edelim. Tenceredeki kıyma iyice kavrulduktan sonra Domateslerin kabuklarını soyalım, kuşbaşı doğrayıp kıymanın içine ilave edip kavuralım. Eğer domates salçası kullanacaksanız onu ilave edin. Ardından kavrulan malzemelerin üzerine tuzunu, karabiberini ilave edelim ve 1-2 defa karıştıralım. Önceden ayıklayıp güzelce yıkadığımız ıspanakları iri olacak şekilde doğrayalım. Daha sonra ıspanakları da tencerenin içerisine ilave edelim. Şöyle bir karıştırdıktan sonra et suyunu ilave edelim ve tencerenin kapağını kapatalım. Ocağın altını kısık ayara getirelim ve pişirelim. Kıymalı ıspanak pişmeye yakınken yıkayıp hazırladığımız pirinçleri içerisine ilave edelim ve karıştıralım. Yemeğin içine ilave edilen pirinçler de piştiği zaman yemeğimiz hazır hale gelecektir. Ocağın altını kapatalım, kıymalı ıspanak servise hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }