{ "title": "Kıymalı Kabak Dolması", "image": "https://www.kiyma.gen.tr/images/kiymali-kabak-dolmasi.jpg", "date": "21.01.2024 10:24:58", "author": "ENES ATAY", "article": [ { "article": "Kıymalı Kabak Dolması, Akşam yemeklerinin vazgeçilmez ana yemeklerinden olan kıymalı kabak dolması hazırlanışı emek isteyen güzel bir yemek çeşididir. Kabağın lezzeti, baharatların aroması ve kıymanın muazzam lezzetiyle bütünleşen karışımın ağızlarda ayrı bir tat oluşturmaktadır. Evde annelerimizin sıklıkla hazırlamış olduğu bu lezzetin yapımı oldukça kolay olmasına rağmen ayarı oldukça zordur. Özellikle misafir ağırladığımız zaman ana yemek olarak sunduğumuz bu lezzet oldukça güzel bir lezzettir.

Kıymalı Kabak Dolması Malzemeleri
Suyu için
Üzeri için
Kıymalı Kabak Dolması Nasıl Yapılır?

Bir tavanın içesine bir miktar sıvı yağı koyulur. Kısık ateşte kızarmaya bırakılır bu arada soğanımız ince ince kıyılarak kızan yağın içerisine atılır. Akabinde orta yağlı kıymamız yağın içine atılır. Kısık ateşte soğan ile pişirilmeye bırakılır. Bir müddet sonra orta yağlı kıymamız yağını verince önceden yıkadığımız pirinç tavaya boca edilir. Karıştırıldıktan sonra ayrı bir kap içerisinde salça su yardımı ile çözülür. Salçanın içine tuz, karabiber ve nane eklenerek iyice salça çözülür ve pişen karışımın üzerine boca edilir. Kabak dolmamız için iyice baharatlar ile bütünleşince karışım kenara alınır.

Bu defa kabaklarımız ortadan ikiye bölünerek içi oyulur. Kabakların içerisi kıymalı karışım ile güzelce doldurularak içi dökülmesin diye yarım yarım doğranan domates ile kapatılarak orta boy bir tencerenin içerisine dizilir. Bu işlem bütün dolmalar tencereyi dolduruncaya kadar devam edilir. Akabinde ayrı bir kap içerisinde 2,5 yemek kaşığı salça, tuz, nane ve karabiber su yardımı ile eritilerek dolmaların üzerine dökülür. Dolmaların üzeri dolacak kadar üzerine su çekildikten sonra kısık ateşte üzerine birkaç diş sarımsak eklenerek kaynamaya bırakılır. Dolmalar tam anlamıyla piştikten sonra ocaktan alınır. Bir servis tabağına 2 adet konulduktan sonra üzerine birkaç kaşık yoğurt dökülerek servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }