{ "title": "Kıymalı Kapuska", "image": "https://www.kiyma.gen.tr/images/kiymali-kapuska.JPG", "date": "21.01.2024 09:35:15", "author": "tuğba arslan", "article": [ { "article": "
Kıymalı Kapuska, Kalorisi çok düşük olan lahana en fazla diyet yapmak isteyen kişiler tarafından tercih edilen bir besinidir. Lahananın faydaları oldukça fazladır. Örneğin lahana, vücutta bulunan toksinlerin atılmasına yardımcı olmakta, kolon kanserini önlemekte, enerji vermekte, anemiye, astıma, romatizmaya ve şekere iyi gelmektedir. Lahananın içinde B, C ve E vitaminleri mevcuttur. Bu sebeple de bu yazımda sizler için çok faydalı ve kesinlikle belli periyotlarda yapılması tüketilmesi gereken lahana yemeklerinden kıymalı kapuska tarifi vereceğim. Kıymalı kapuska yemeğini lahana kokusundan dolayı sevmeyenlere bir tavsiye, bu kokunun yok edilmesi için lahana yemeğine yarım limon kabuğu eklemek yeterli olacaktır. Lafı daha fazla uzatmadan deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin diyorum ve tarifime geçiyorum.

Kıymalı Kapuska İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Kıymalı Kapuska Nasıl Yapılır?

Kıymalı kapuska yemeğini yapmak için ilk olarak, 1 adet orta boy lahana ortadan ikiye kesilir ve bir yarısı kaldırılarak, diğer yarısı ince ince olacak şekilde doğranır. Daha sonra, orta boy bir tencere ocağa alınır ve içine 1 yemek kaşığı katı yağ koyulur. Katı yağ orta ateşte erirken bir yandan da soğan soyulup, küçük küçük doğranır. Doğranan soğan da tencereye ilave edilir. Soğanlar tencerede ara ara karıştırılarak kavrulurken bir yandan da sarımsak soyulur ve küçük küçük doğrandıktan sonra soğanların içine ilave edilir. Son olarak, tencereye domates ya da dileğe göre yarım yemek kaşığı biber salçası da tencereye ilave edilir ve kokusu tamamen çıkana dek kavurma işlemine devam edilir. Bu arada sivri biber yıkanıp küçük küçük doğrandıktan sonra kıyma ile tencereye eklenir. Kavurma işlemi devam ederken diğer taraftan domates soyulur ve küçük küçük doğranıp, daha önce doğranmış olan lahanalar ile tencereye ilave edilir. Tencereye yarım limonun kabuğu da eklenir ve birkaç defa ara ara karıştırılır. Son olarak, tencereye pul biber ile tatlı kaşığı tuz eklenir ve yaklaşık 4 su bardağına yakın sıcak suda ilave edildikten sonra tencerenin altı kısılır. Kıymalı kapuska yemeği orta ateşte yaklaşık yarım saat daha pişirilir ve ocaktan alınır. Sıcak olarak yanında dileğe göre yoğurt ile ikram edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }