{ "title": "Kıymalı Karnıbahar", "image": "https://www.kiyma.gen.tr/images/kiymali-karnibahar.jpg", "date": "20.01.2024 01:35:00", "author": "özlem kaynak", "article": [ { "article": "Kıymalı Karnabahar, karnabahar besin ve vitamin değeri çok yüksek olan bir sebzedir, antioksidan değeri yüksek olduğu için kalp hastalıklarının önüne geçer, demiri yüksek olduğu için kansızlığı giderir, potasyum ve mineral değerleri yüksek olduğu içinde tansiyonu normal seviyede tutar. Karnabaharın bu kadar faydası varken hemen burun kıvırmayın, karnabaharla yapılabilecek olan birçok çeşit, yemek ve salatalardan belki de en güzel olanı, Kıymalı Karnabahar yemeğidir. Kıyma ile pişirdiğimiz karnabahar tam bir vitamin deposu haline dönüşür. Acil bir misafiriniz mi geldi evde karnabaharınız varsa sakın korkmayın, şimdi size karnabaharı sevdirecek olan çok kolay ve pratik Kıymalı Karnabahar tarifi.

Kıymalı Karnabahar Malzemeleri
Kıymalı Karnabahar Nasıl Yapılır?

Öncelikle iyice yıkadığımız karnabaharı, minik çiçek çiçek ayırıp, derin bir tencerede az suda, tencerenin ağzı kapalı olacak şekilde on dakika kadar haşlamaya bırakalım, bu arada kıymalı karnabahar yemeğimizin, kıymalı sosunu hazırlayalım. Ayrı bir yerde tavaya sıvı yağı koyalım, içine minik minik doğradığımız soğanı ve biberi ilave edelim, bir beş dakika kadar kavurduktan sonra kıymayı koyup biraz daha kavuralım, içine aynı anda rendelenmiş domatesi, domates salçasını, pul biberi, tuz ve karabiberi de ilave edip, en son yarım bardak sıcak suyu koyup bir karıştırıp, on dakika kadar pişirelim. Diğer yanda haşlanan karnabaharları bir tencerenin dibine sık sık sıralayıp, pişirdiğimiz kıymalı sosu da üzerine eşit miktarda boca edelim, tencerenin ağzını kapatıp bir beş dakika da özdeşleşmesi için böyle pişirelim, ocağın altını kapatıp, ocaktan alalım, kıymalı karnabahar yemeğimiz yenmeye hazır.

Afiyet Olsun.
" } ] }