Kıymalı kebap, özel günleriniz için özel bir yemek yapmak istiyorsanız kıymalı kebabı deneyebilirsiniz. Muhteşem bir görsele sahip olan kıymalı kebap hem sunum olarak hem de lezzet olarak damaklarda unutulmayacak bir tat bırakacak. Misafirlerinizi kıskandıracak, sofralarınızı süsleyecek kıymalı kebap nasıl yapılıyor, hangi malzemeler kullanılıyor, hep birlikte göz atalım.
Kıymalı kebap için gerekli malzemeler
3 tane taze yufka
400 gr kıyma
1 çay bardağı sıvıyağ
2 tane kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
3 tane sivribiber
Kırmızı pul biber
Karabiber
Kekik
Tuz
Üzeri için
1 kâse yoğurt
3 diş sarımsak ve tuz
Sosu için
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Kırmızı toz biber
1 şeker kaşığı salça
Islatmak için
2 su bardağı et suyu
Kıymalı kebap nasıl yapılır?
Kuru soğanın kabukları soyularak yemeklik doğranır. Biber aynı şekilde ufak ufak doğranır. Tavaya sıvıyağ eklenerek ısıtılır. Üzerine doğranan kuru soğanlar ilave edilir. Soğanlar sararana kadar kavrulur. Üzerine doğranan biberler ilave edilir. Bir iki dakika kavrulduktan sonra kıyma ilave edilir. Kıyma bıraktığı suyu çekene kadar kavrulur. Üzerine salça, tuz, kırmızı pul biber ve karabiber eklenerek karıştırılarak ocağın altı kapatılır.
Yufkalar üst üste yerleştirilir ve üçgen olacak şekilde 12 parçaya bölünür. Her bir parçanın üzerine hazırlanan iç harçtan yerleştirilerek sigara böreği gibi katlanır. Hazırlanan kebaplar yağlanmış fırın kabına dizilir. Fırın 200 derecede ısıtılır ve kebaplar fırına verilip, kızarana kadar pişirilir.
Et suyu ısıtılır, pişen kıymalı kebaplar ısınan et suyuna batırılarak salata tahtasına alınır. Her bir kebap bıçak yardımıyla ufak ufak kesilerek servis tabağına sıralanır. Tereyağı ve sıvıyağ sos tavasında eritilir, eriyen yağın içine salça, toz biber eklenip karıştırılır. Kızan yağ ocaktan alınır. Yoğurt bir kâsenin içinde çırpılır. Üzerine dövülmüş sarımsaklar ve tuz eklenip karıştırılır. Servis tabağına alınan kıymalı kebabın üzerine önce sarımsaklı yoğurt, sonra tereyağlı sos dökülerek servise sunulur.