{ "title": "Kıymalı Köfte", "image": "https://www.kiyma.gen.tr/images/kiymali-kofte.jpg", "date": "22.01.2024 01:26:38", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Kıymalı köfte, Annelerimizin çocukken bizlere yaptığı en lezzetli yemeklerden biridir. Birçok köfte çeşidi olsa da en lezzetlileri arasındadır. Yapılışının hem kolay olması hem de evlerimizde çocuklarımıza gönül rahatlığı ile yedirebileceğimiz kıyma yemekleri arasındadır. Dışarıda hazır köftelerin yerine el yapımı köfteler hem sağlıklı hem de daha lezzetlidir.

Kıymalı köftenin malzemeleri
Kıymalı köfte nasıl yapılır?

Hazırladığımız yıkanan maydanozları ve soğanı ince ince kıyıyoruz. Sonrasında önceden suya ısladığımız bayat ekmeğimizi sudan çıkarırken suyunu sıkarak çıkartıyoruz. Bayat ekmeğimizi kâse içerisine koyduğumuz kıyma ile karıştırıyoruz. Bu arada kıymayı iki kere çektirir iseniz dağılma olasılığı daha düşük olur. Sonrasında baharatlarımızı tuzumuzu ve hazırladığımız sebzeleri içerisine ekliyoruz. Karıştırarak yoğurduğumuz kıymamızın içerisine istemiş olduğumuz yumurtayı koyarak yoğurmaya devam ediyoruz. Böylelikle birbirine yapışma olasılığını yükseltiyoruz. Hazırladığımız harcı istediğimiz ve pişecek boyutlarda yuvarlayarak parçalara ayırıyoruz ve dinlenmesi için buzdolabına yerleştiriyoruz. Önceden ocakta içerisine koyduğumuz yağı ısıtıp buzdolabındaki köftelerimizi ısınan yağımıza atıp kızartıyoruz. Bu işlemi köfteler bitene kadar tekrarlıyoruz. Sonrasında yanına hem garnitür hem de süs olarak salata, (Mevsim salatası, domates salatası gibi) patates kızartması, yeşillik ya da pirinç pilavı yapılarak servis edilebilir.

Afiyet olsun.
" } ] }