{ "title": "Kıymalı Mantar", "image": "https://www.kiyma.gen.tr/images/kiymali-mantar(1).jpg", "date": "19.01.2024 09:45:04", "author": "aysel koçer", "article": [ { "article": "
Kıymalı mantar hem sabah kahvaltılarında hem de akşam yemeklerinde yapacağımız yemekler arasında yer alır. Ancak seçtiğimiz mantara dikkat etmemiz gerekir. Ormanlarda bulunan mantarların cinsini bilmediğimiz için kültür mantarının yapılması daha sağlıklıdır. Çünkü mantar zehirlenmesi yaygın olarak görülen zehirlenmeler arasında yer alır. Bu sebeple marketten aldığımız kültür mantarının kullanılması daha sağlıklıdır. Yapımı oldukça kolay olan bu yemeğin besin değeri de oldukça yüksektir.

Kıymalı mantar için gerekli olan malzemeler
Kıymalı mantarın nasıl yapılır?

Öncelikli olarak aldığımız mantarları leğenin içerisine koyup, bol su ile dolduralım. Mantarları su ile yıkarken içerisine mantarlar kararmasın diye bir adet limonun suyunu sıkalım. Mantarları iyice yıkadıktan sonra süzgeç yardımıyla süzerek suyundan arındırılmasını sağlayalım. Diğer taraftan da mantarların şeklini bozmadan düzgün doğrayarak mantarın şeklini muhafaza edelim. İnce ince doğrarsk mantarların daha kolay pişmesini sağlamış oluruz. Bu sebeple ince ince doğrayalım.

Diğer taraftan tavanın içerisine sıvı yağ koyup ocağın altını yakalım. Kuru soğanları soyup küçük küçük doğrayıp, tavanın içerisine ilave edelim. Daha sonra patatesleri soyup küp-küp doğrayarak; tavaya ilave edelim. Tuzu ilave edip iyice karıştıralım. Sonra biberleri küçük küçük doğrayarak tavanın içerisine ilave edip kavrulmasını sağlayalım.

Malzemeler güzelce kavrulunca içerisine yağsız kıymayı ve margarini ilave edip kavurma işlemine devam edelim. Diğer taraftan da tenceredeki karışımları iyice karıştırıp içerisine doğradığımız mantarları ilave edelim. Daha sonra domateslerin kabuğunu soyup küp doğrayarak tavaya ilave edelim. Tavanın ağzını kapatıp daha kolay pişmesini sağlayalım. Mantarlar suyunu saldıktan sonra içerisine baharatları ve salçayı ilave edip karıştırıp tavanın ağzını kapatalım. Mantarlar suyunu çekene kadar kısık ateşte pişmesini sağlayalım. Kıymalı mantar karışımının piştiğini kontrol ettikten sonra ocaktan alıp 5 dakika kadar dinlendirelim. Daha sonra güzel bir servis tabağına kıymalı mantarı koyup, servis edelim.

Afiyet olsun.
" } ] }