{ "title": "Kıymalı Patates Dolması", "image": "https://www.kiyma.gen.tr/images/kiymali-patates-dolmasi.jpg", "date": "21.01.2024 18:22:25", "author": "Gülşen boğa", "article": [ { "article": "Kıymalı patates dolması, farklı ve güzel bir lezzet olan patates ile birçok çeşitli yemekler yapılabilir. Sofraların baş tacı olan patates, besin değeri açısından oldukça zengin bir sebzedir. Günümüzde diyetisyenler tarafından pek tercih edilmeyen patates, aslında birçok hastalığın önüne geçiyor. C vitamini B vitamini bulunmakta olan patates oldukça sevilen özellikle çocuklar içinde vazgeçilmez besin kaynağıdır. Kızartması hariç diğer haşlama, fırında pişirme ve meze, püre olarak çeşitli yemek yapımında kullanılır. Bol lifli yapı özelliğine sahip oluşu bağırsakları çalıştırır ve temizler. Yapacağınız yemek kıyma ve patates bir bütün olarak sofranıza eşsiz bir lezzet veren yemek çeşidi olarak vazgeçemediğiniz bir tattır. Mutfakların vazgeçilmez temel gıdası olan patates günlük ve taze olarak market, pazar ve manavlarda uygun fiyatlarla bulabilirsiniz.

Kıymalı patates için gerekli malzemeler
Kıymalı patatesin nasıl yapılır?

Patatesleri soyuyoruz ve güzelce bol suda yıkıyoruz. Soyulan patatesleri bıçakla ortadan ikiye kesiyoruz, sonra içlerini bir oyacak yardımı ile oyup bir tencere içine diziniz. Üzerine su ekleyip bir kaynama haşlıyoruz fazla değil hafiften haşlıyoruz. Diğer taraftan, soğanlarımızı küçük küpler şeklinde doğrayıp ve tencere içine alıp kıymayı koyalım ve salçaları ilave edip kavuralım. Daha sonra soğanları üzerin döküp baharatları ve sıvı yağı ekleyip tekrar kavurmaya devam edelim. İyice piştiğinden emin olun ve kapatın haşlanan patatesleri fırın tepsisine dizebiliriz. İçlerine kıymalı harcı ile dolduralım ve biberleri dizelim 180 derece fırında 25 dakika pişirelim ve pişince servis tabağına alıp güzelce sofranıza sunmaya hazırdır. Sevginizi katarak sunacağınız eşsiz tatta olan yemeğinizi afiyetle yiyebilirsiniz. Ayrıca patatesler haşlama değil de kızartılarak tercih edilerek yapılabilir.
" } ] }