{ "title": "Kıymalı Patates", "image": "https://www.kiyma.gen.tr/images/kiymali-patates(1).jpg", "date": "21.01.2024 13:16:15", "author": "Soner Çelik", "article": [ { "article": "Kıymalı patates, bir arada çok güzel tat sağlayan iki farklı lezzet kıyma ve patates. Kıyma ile patates kullanılarak birçok farklı kıymalı patates tarifi verilebilir. Her biri ayrı lezzetli ve sevilen tariflerdendir. Kıyma ile birbirine en yakışan sebzelerden biridir patates. Böylelikle kıyma ve patates ile yapılan yemeklerde oldukça lezzetli olur. Kıymalı patates denildiğinde akla birçok farklı tarif gelebilir. Kimi tencerede kıymalı patates, kimi fırında kıymalı patates, kimi kıymalı patates oturtma, kimi kıymalı patates yelpazesini düşünür. Bunların hemen hepsi oldukça lezzetli olan tariflerdir. Hepsinde kullanılan ortak malzeme kıyma ve patatestir. Kiminin içerisine farklı sebzeler ilave edilirken kimi farklı şekillerde sunularak farklı tatlar elde edebilir. Şimdi bu birbirinden lezzetli olan kıymalı patates yemeklerinden bir tarif verelim.

Fırında kıymalı patates, sevilen yemeklerden biridir. Yapımı da çok zor olmayan bir yemektir. İster fırında ister tencerede yapabilirsiniz. Fakat fırında daha kızarmış bir lezzet oluşur ve bu nedenle daha çok tercih edilir. Akşam yemeklerinde çok sevilerek tüketilir. Yanına yapılan bir pilav bir salata ve içecekler eşliğinde harika bir sofra ortaya çıkar. Sevdikleriniz için hazırlayabileceğiniz çok güzel bir akşam yemeği sofrası olur. Şimdi bu güzel tarife bakalım.

Fırında kıymalı patates yapımı için gerekli malzemeler
Fırında kıymalı patates nasıl yapılır?

İçin ilk olarak iç harcını hazırlayalım. İç harcı için bir kuru soğan ince ince doğranır. Doğranan soğan bir tavaya alınır ve üzerine bir çay bardağı sıvı yağ ilave edilir. Ocağa alınıp altı açılır ve kısık ateş de soğanlar kavrulur. Soğanlar kavrulurken kırmızı ve yeşil biberde yıkanıp küçük küpler halinde doğranarak tavaya ilave edilir. Onlarda hafif kızarınca kıyma eklenir. Kıyma sulunu salıp çekene kadar pişirilir. Suyunu çekip kavrulmaya başlayınca salça, tuz ve baharatları eklenip karıştırılır. İki diş sarımsak soyulur ve kıymalı harcın içerisine rendelenir. Ardından ocak kapatılır. Harç bir kenara alınır. Patatesler soyulur ve yıkanır. Yıkanan patatesler halka şeklinde dilimlenir ve kâğıt havlu ile kurulanır. Bir tavaya bolca sıvı yağ alınır ve ocağa konulur. Yağın altı açılır ve yağ ısınınca patatesler içerisine atılır. Üzerine hafif tuz serpilir. Patatesler hafifçe kızartılır. Kızaran patatesler fırın tepsisine alınır. Tek sıra olarak tüm patatesler tepsiye dizilir. Üzerine daha önceden hazırlamış olduğumuz kıymalı harç eklenir. Harcın her tarafa eşit dağılması sağlanır. İki adet domates kabukları soyulur ve halka şeklinde dilimlenir. Tepsisinin üzerine dizilir. Ardından fırına sürülür. 200 derece fırında 30-40 dakika kadar pişirilir. Ardından servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }