{ "title": "Kıymalı Pide Hamuru", "image": "https://www.kiyma.gen.tr/images/kiymali-pide-hamuru.jpg", "date": "21.01.2024 14:07:22", "author": "Hande Kadak", "article": [ { "article": "
Kıymalı Pide Hamuru, oldukça iyi mayalanması gerekir. Eğer iyi mayalanmaz ise kıymalı pide oldukça sert olur. Ayrıca hamurun kenarları da kabarık bırakılmalı eğer kabarık olmaz ise iç harcı kenarlarından taşar ve güzel bir görünüme de sahip olmaz. Kıymalı pide güzelce piştikten sonra üzerine tereyağı da sürülebilir bu şekilde oldukça lezzetli olmaktadır. Şimdi kıymalı pide hamuru nasıl yapılır bunu tarif etmeye çalışacağım.

Kıymalı Pide Hamuru için Malzemeleri
Kıymalı Pide Hamuru Nasıl Yapılır?

Kıymalı pide hamuru için yoğurma kabının içine ılık süt ya da süt yok ise ılık su ile mayayı eritip biraz tuz atıp bir beş dakika bekleyip mayanın kabarmasını sağlayın. Burada önemli olan püf nokta süt ya da suyun çok sıcak olmaması eğer sıcak olur ise maya istenen işlevi yerine getirmez. Burada önemli olan bir diğer püf noktası ise mayaya bir tatlı kaşığı toz şeker eklerseniz mayalanma işlemi daha kısa sürede gerçekleşir. Süt veya su ile erittiğiniz maya karışımına bir su bardağı un ekleyin karışımın muhallebi kıvamında olması gerekli. Yoğurma kabının kenarını havlu ile sarın ve belli bir süre bekleyin. Mayanın işlevini yerine getirdiğini anlamak için üzerinde göz göz kabarcıklar oluşmalıdır. Kabarcıklar olduğunda geri kalan unu ekleyin kalan diğer hamur malzemelerini de katarak yoğurun. Hamurun kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olmalı. Eğer sert bir hamur olursa kıymalı pideniz oldukça kuru olur bu da istenilen bir şey olmaz. Hamurunuzun sert olduğunu düşünüyorsanız ılık su ile kıvamını ayarlayabilirsiniz.
" } ] }