{ "title": "Kıymalı Poğaça", "image": "https://www.kiyma.gen.tr/images/kiymali-pogaca.jpg", "date": "19.01.2024 08:32:01", "author": "Hande Kadak", "article": [ { "article": "
Kıymalı Poğaça, Farklı bir lezzet arayan için denenmesi gereken bir tarif olduğunu söyleyebilirim. Özellikle kıymalı börek tadını anımsattığı içinde kıymalı börek sevenler tarafından sevilerek yenilen bir poğaça tarifidir. Beş çaylarında tercih edilebilecek ve misafirleriniz tarafından da oldukça beğenilen bir poğaça olacağından eminim. Şimdi kıymalı poğaçanin nasıl yapıldığını tarif etmeye geçelim.

Kıymalı Poğaça Malzemeleri
İç Harcı için
Kıymalı Poğaça Nasıl Yapılır?

İlk olarak kıymalı poğaçanın iç harcını hazırlamak ile işe başlayın. Çünkü iç harcın soğuması gerekiyor. Bunun için bir adet kuru soğan yemeklik olarak doğrayın tava içerisine alın ve kavurmaya başlayın. Kavrulan soğanlara kıymayı da ilave ederek kıymayı da iyice kavurun. Kavrulma işlemi tamamlandıktan sonra tuz, karabiber, pul biberi de ilave edin ve kıymalı harcı karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatın iç harcı ayrı bir kaba boşaltın ve soğumaya bırakın. Sıra poğaça hamurunu hazırlamada bunun için ise uygun bir yoğurma kabının içeresine yumurta, zeytinyağı, bir paket margarin, bir tatlı kaşığı tuz ve toz şeker, bir su bardağı yoğurt alınır ve bütün malzemeler iyice karıştırılır. Son olarak da un ve kabartma tozu ilave edilip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve avucun içinde açılır önceden hazırlamış ve soğutulmuş kıymalı harçtan bir miktar konup kapatılır istediğiniz gibi şekil verilip tepsiye dizilir. Üstüne yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış fırına atılır ve kızarana kadar pişirilir. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
" } ] }