{ "title": "Kıymalı Rulo Börek", "image": "https://www.kiyma.gen.tr/images/kiymali-rulo-borek.jpg", "date": "19.01.2024 13:30:41", "author": "belkıs soysal", "article": [ { "article": "Kıymalı rulo börek, Yediden yetmişe herkesin yiye bileceği hamur işidir, hazırlanışı oldukça pratiktir. Kıymalı rulo böreği en güzel şekilde hazırlamak için sizlerle paylaştığım tarife uymanız yeterli olacaktır.

Kıymalı rulo börek malzemeler
Sosu için malzemeler
Kıymalı Rulo Börek Nasıl Yapılır?

Süt, yumurta, yoğurt, sıvı yağ karıştırılarak böreğin sosu hazırlanır. Kıymalar önce bir tava içerisinde suyu çekene kadar kavrulur. Kavrulan kıymanın içerisine sıvı yağı katılır ve iyice kızarır kızaran kıymanın içerisine soğanlar ilave edilir ve iyice kavrulur kavrulurken içerisine baharatları salçası ilave edilir ve soğumaya bırakılır. Fırın tepsisi yağlanır. Bir yufka alınıp içerisine harcın yarısı katılarak rulo şeklinde sarılır ve tepsinin ortasından başlanır dizilmeye, içten dışa doğru. Tepsinin içine alacak şekilde sırayla dizilme devam eder. Üzerine bittikten sonra sosu dökülür ve 180 derecedeki fırına sürülerek pişmeye bırakılır.
" } ] }