{ "title": "Kıymalı Sigara Böreği", "image": "https://www.kiyma.gen.tr/images/kiymali-sigara-boregi.jpg", "date": "20.01.2024 10:12:48", "author": "osman Karakaya", "article": [ { "article": "Kıymalı Sigara Böreği, Her türlü yemeği ile meşhurdur Türk mutfağı. En çok yapılan yemeklerinin arasında başta etli yemekler ve hamur işleri gelir. Bu yemekleri yapan kim olur ise olsun hakkını vererek yapar. Hepsi birbirinden lezzetli olur. Lezzetinin yanı sıra hem göze hem de damağa hitap eder. Şimdi sizin için eşsiz bir lezzet olan etin ve hamurun birbirine en çok yakışan kıymalı sigara böreğinin tarifini vereceğim. Çok lezzetli olan bu yemeği gönül rahatlığı ile herkese sunabilirsiniz.

Kıymalı Sigara Böreği Hamuru için
Kıymalı Sigara Böreği İçi için
Kıymalı Sigara Böreği Üzeri için
Kıymalı Sigara Böreği Nasıl Yapılır?

İlk önce böreğimizin hamurunu yapalım. Hamur için geniş bir leğen alıp içine süt, yumurta, sıvı yağ ve tuzu alalım. Sonra biraz karıştırıp, üzerine yavaş yavaş unu ilave etmeye başlayalım. Yoğurmaya başlayalım, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Daha sonra hamuru dinlenmeye bırakalım. Hamurumuz dinlenirken bizde içi hazırlamaya başlayalım.

İlk önce bir tavanın içine sıvı yağı koyalım. Sonra soğanların kabuğunu soyup ince ince doğrayalım ve tavanın içine alalım. Sonra ocağa alıp soğanları biraz kavuralım. Soğanlar kavrulduktan sonra üzerine kıymayı ilave edip kıyma suyunu salıp çekene kadar kavuralım. Sonra üzerine tuz, karabiber ve pul biberi ilave edip biraz daha kavuralım. En son olarak içine maydanozları ince ince doğrayıp ilave edelim ve ocağı kapatalım. Soğumaya bırakalım.

Sonra hamurumuzdan biraz alıp beze yapalım ve bir oklava yardımı ile yuvarlak bir şekilde açalım. Açtıktan sonra yufkayı sekiz parçaya bölelim ve her bir parçanın kenar kısmına iç harçtan koyalım. Daha sonra sarıp fırın tepsisinin içine dizelim. Hamur bitene kadar hepsini aynı şekilde yapıp, bittikten sonra üzerini süsleyip, 180 derecelik fırına sürelim. Yaklaşık yarım saat piştikten sonra fırından alalım. Sıcak iken servis yapalım böyle daha lezzetli oluyor. Yanında da demli bir çay olur ise daha da lezzetli olur.
" } ] }