{ "title": "Kıymalı Spagetti", "image": "https://www.kiyma.gen.tr/images/kiymali-spagetti.JPG", "date": "20.01.2024 09:39:52", "author": "Gülşen boğa", "article": [ { "article": "Kıymalı spagetti, günümüzde en çok sevilen özellikle çocukların yetişkinlerin çok severek yediği ve tercih edilen yemek türü olan kıymalı spagetti ayrıca pratik yapılır. Mutfakların olmazsa olmazı olan kıymalı spagetti sevilmesinin yanı sıra lezzetli bir yemek, olan besleyici olarak bilinen spagetti elinizin altında bulunmalıdır. Kurtarıcı olarak da bilinen spagettiyi marketlerde bulabilirsiniz. Yüksek derecede karbonhidrat olan spagetti tek başına yenildiğinde bile tok tutar. Kıymalı spagetti yapılışı ve hazırlanması mutfakta oldukça az zaman alan bir yemektir.

Kıymalı spagetti için gerekli malzemeler
Kıymalı spagetti tarifi nasıl yapılır?

Öncelikle makarnanın suyunu derin bir tencere içine koyalım. Püf noktası olarak içine 1 tutam tuz ve sıvı yağ damlatıp suyun altını açıp kaynatalım. Makarnaları suyun içerisine bırakıp iyice pişmesini bekleriz. Makarna pişer iken bu arada kıymayı bir tava içine alalım ve kavuralım. O arada soğanı, biberi ve domatesi küçük doğrayalım. Kıyma güzelce kavrulurken yarım fincan sıvı yağı ilave edelim. Soğanı ve biberi de kıymaya ilave edip hepsini bir arada güzelce harmanlayıp kavuralım. Soğan ve biber iyice kavrulunca, domatesleri ekleyelim. Domatesler iyice pişince suyunu çekecektir. Suyunu çeken domateslerin üzerine tüm baharatları ve salçayı kıymalı karışıma ekleyip ve hepsini karıştıralım biraz daha kavuralım. Haşlanmış olan makarnaları güzelce süzerek, tekrar tencereye alalım ve üzerine kıymalı pişmiş olan sosu dökelim. Kıyma ve makarnayı güzelce karıştıralım. Hazırlanan kıymalı spagetti afiyetle servis yapıp yiyelim.
" } ] }