{ "title": "Kıymalı Tarhana Çorbası", "image": "https://www.kiyma.gen.tr/images/kiymali-tarhana-corbasi.jpg", "date": "19.01.2024 21:58:49", "author": "Buse Güçlütürk", "article": [ { "article": "Kıymalı Tarhana Çorbası tüm çorbalar içinde en lezzetli ve en sağlıklı olanıdır. Hasta çorbası da denilmektedir. Her yörenin yapma şekli çok farklıdır. Ancak hepsinin tadı ayrı bir güzeldir.

Kıymalı Tarhana Çorbası İçin Gerekli Malzemeleri
Kıymalı Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır?

Tencereye kıymayı koyun ve üzerine sıvı yağını ekleyin. Ancak kıyma eğer yağlı ise sıvı yağ koymanıza gerek yok. Kıymayı kavururken kurutmamaya özen gösterin. Kıyma kavrulduktan sonra salçayı koyun ve üç veya dört dakika kadar salçayı kavurun. Salçada kavrulduktan sonra sıcak suyu ilave edin. Suyu kaynamaya bırakın. Bir taraftan az su ile tarhanayı açın. Su kaynadıktan sonra hızlı hızlı karıştırarak tarhanayı ekleyin. Daha sonra çorba kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra ocağı kısık ateşe alın. Sarımsağı rendeleyin ve çorbaya atın. Son olarak tuzunu ekleyin. Kısık ateşte on ile on iki dakika arasında kaynatın ve altını kapatın. Çorba biraz dinlendikten sonra yerseniz tadını daha iyi alabilirsiniz. Kıymalı Tarhana Çorbanız hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }