{ "title": "Kıymalı Tepsi Böreği", "image": "https://www.kiyma.gen.tr/images/kiymali-tepsi-boregi.jpg", "date": "20.01.2024 08:22:10", "author": "Soner Çelik", "article": [ { "article": "Kıymalı tepsi böreği, sevilen börek tariflerinden biridir. Günün her öğününde tüketilebilecek bir lezzettir. Kolay ve lezzetli bir tariftir. Çok sevilerek tüketilen bu börek baklava yufkasından, normal yufkadan ya da el açması yufkadan yapılabilir. Biraz kolay olsun isterseniz hazır yufka tercih etmelisiniz. Zamanınız var ise el açması da çok lezzetli olur. Şimdi bu böreğin tarifine bakalım.

Kıymalı tepsi böreği yapımı için gerekli malzemeler
Kıymalı tepsi böreği nasıl yapılır?

Kıymalı tepsi böreği yapımı için ilk olarak iç harcı hazırlanır. İç harcı hazırlarken ilk olarak bir tavaya yarım su bardağı sıvı yağ alınır ve üzerine iki adet kuru soğan küçük küçük doğranır. Tava ocağa alınıp altı açılır. Soğanlar kızarınca kıyma eklenir ve kavrulmaya başlanır. Bir domates kabuğu soyularak ince bir şekilde doğranır ve tavaya alınır. Bir tatlı kaşığı tuz ve bir çay kaşığı karabiber eklenir ve karıştırılarak bir kenara alınır. Ardından sosu hazırlanır. Sosu için yumurta süt ve sıvıyağ derin bir kâsede iyice çırpılır. Fırın tepsisi yağlanır ve ilk yufka tepsiye serilir. Ardından fırça ile sos sürülür. İkinci kat yufka serilir ve iç harç eklenir. Ardından üçüncü yufka ve sos, dördüncü yufka ve harç tekrar yufka ve sos son olarak bir kat yufka daha ve börek hazır. Börek dilimlenir ve üzerine sos sürülerek çörek otu serpilir. Börek yüz seksen derece fırına verilir ve kızarana kadar pişirilir. Ardından sıcak olarak servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }