{ "title": "Kıymalı Yaprak Sarması", "image": "https://www.kiyma.gen.tr/images/kiymali-yaprak-sarmasi.jpg", "date": "19.01.2024 20:43:54", "author": "furkan soğancı", "article": [ { "article": "
Kıymalı yaprak sarması, lezzeti ile damaklarda enfes bir tat bırakacak olan, sofranızı ve menünüzü süsleyecek olan bir yemek çeşididir. Yaprak sarması herkes tarafından bilinen ve çok fazla sevilen bir yemek olma özelliğindedir. Ancak bu vereceğimiz tarifte ki kıymalı yaprak sarması farklı ve daha da lezzetli bir tariftir. Evdeki bireyler için ve gelecek olan misafirleriniz için oldukça güzel bir tarif olan kıymalı yaprak sarması yapımı ile de oldukça kolay ve pratik bir tarif olma özelliğindedir. İşte bu kadar lezzetli, besleyici ve doyurucu olan yapımı ile de oldukça kolay olan bu tarifin yapılışını beraber inceleyelim.

Kıymalı yaprak sarması için gerekli olan malzemeleri
Kıymalı yaprak sarması nasıl yapılır?

Öncelikle üzüm yaprağını alarak bir miktar su ile kaynatın ve suyunu iyice süzdükten sonra bir köşede beklemeye bırakın. Daha sonra kuru soğanları ince ince kıyarak bir kanın içine alın. Daha sonra domatesleri rendeleyerek kabın içine koyun ve karıştırın. Ardından kıyma ve pirinci de ekleyerek tüm malzemeleri iyice yoğurmaya başlayın. Tüm malzemelerin içine biber salçası ve sıvı yağ koyarak bir miktar karıştırın. Daha sonra isteğinize göre tuz, karabiber ve kuru nane ekleyerek iç harcınızı daha lezzetli ve güzel kokulu hale getirebilirsiniz. Daha önceden hazırlamış olduğunuz üzüm yapraklarını alarak hazırlamış olduğunuz iç harcında bir parça yaprağın içine koyarak ince ince sararak geniş bir tencerenin içine düzgün bir şekilde dizerek tüm tencereyi bu yaprak sarması ile doldurun. Tüm tencerenin içini bu şekilde sık ve düzgün bir şekilde dizerek en son katın üstüne de ağır bir tabak ya da başka bir nesne ile kapatın. Bunu yapmadaki amaç ise yaprakların kaynama aşamasında yaprakların açılmayıp ve içindeki iç harcın dökülmesine engel olmaktır.

Daha sonra sıcak suyu da bu tencerenin içine aktararak ocağın üzerinde kaynamaya bırakın. Yemek kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve yaklaşık olarak yarım saate kadar pişirin ve kaynama süresi bittikten sonra artık kıymalı yaprak sarması yemeğiniz servis edilmeye hazır bir hale gelmiş demektir. Bir servis tabağının içine biraz düzgün bir şekilde kıymalı yaprak sarmasından koyun ve isteğinize göre maydanoz ile süsleyerek hem göze hem de damağa hitap etmesini sağlayın. Ayrıca bir kâse yoğurt ile de servis edebileceğiniz kıymalı yaprak sarması her hali ile inanılmaz lezzetli ve güzel bir tada sahip olacaktır. İşte bu kadar lezzetli hem göze hem damağa hitap eden ev yapımı ile de oldukça kolay ve pratik olan kıymalı yaprak sarmasını hemen deneyebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }