{ "title": "Kıymalı Yufka Böreği", "image": "https://www.kiyma.gen.tr/images/kiymali-yufka-boregi.jpg", "date": "20.01.2024 19:43:39", "author": "dudu yıldız", "article": [ { "article": "Kıymalı yufka böreği, yapılan böreklerin içerisinde en çok sevilen çeşitlerinden birisidir. Bu tarifi hem hazır yufka ile hem de evde yapacağımız hamur ile yapabiliriz. Özel misafirlerimize ve çocuklarımıza yapacağımız kıymalı börek ile doyurucu bir börek yapmış oluruz. Böreğin içerisinde bulunan kıyma sayesinde oldukça vitaminli olan bu böreği çocuklarımız gerekli vitamin alsın diye sık sık yapıp gönül rahatlığıyla yedirebiliriz. Şimdi kıymalı yufka böreği için gerekli olan malzemeleri sıralayalım.

Kıymalı Yufka Böreği Malzemeleri
Kıymalı yufka böreği nasıl yapılır?

Öncelikli olarak yapacağımız kıymalı böreğin kıyma harcını hazırlayalım. Tavanın içerisine sıvı yağ ilave edip ocağın altını yakalım. Daha sonra soğanları ve biberleri küçük küçük doğrayarak tavanın içerisine ilave edip üzerine bir tutam tuz atalım. Soğan ve biberler yavaş yavaş kavrulurken domatesin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayalım. Kavrulan soğanların üzerine yağlı kıymayı ilave edip güzelce karıştıralım. Kıyma iyice kavrulduktan sonra üzerine domatesleri ilave edip sulanmasını bekleyelim. Sulandıktan sonra içerisine salçayı ve baharatları da ilave edip iyice karıştırdıktan sonra davanın ağzını kapatıp 10 dakika kadar kavuralım. Maydanozları iyice yıkayıp, küçük küçük kıyalım. Kıyma piştikten sonra tavayı ocaktan alıp, maydanozları ilave edip iyice karıştıralım. Sonra dinlenmesi için bir kenarda ağzı açık bir şekilde bekletelim.

Şimdi ise yufka için yapacağımız sosu hazırlayalım. Derin bir kâsenin içerisinde yumurtaları ve sütü ekleyip iyice çırpalım. Daha sonra yoğurdu da ilave ettikten sonra topaklanma kalmayana kadar çırpmaya devam edelim. Böylece yufka böreğinin sosunu hazırlamış olalım.

Şimdi fırın tepsisini yağlayıp; üzerine yufkanın bir tanesini kırıştırarak yayalım. Daha sonra üzerine sostan fırça ile sürüp, diğer yufkayı üzerine serip tekrar sosu yufkanın her yerine gelecek şekilde sürelim. Sonra üzerine hazırladığımız kıyma harcından her tarafa gelecek şekilde ekleyelim. Bu işlemden sonra tekrar yufkayı serip yine üzerine sos sürelim. Daha sonra bir adet daha yufka serdikten sonra iyice üzerine tekrar yufkanın sosundan sürüp tekrar kıyma harcından ilave edelim. Serdiğimiz yufkaları kırış kırış serelim. Daha sonra yine bir tane daha yufka serip üzerini harç ile ıslatalım. Sonrasında son yufkayı da fırın tepsisinin üzerine dümdüz kaplayacak şekilde serip, kalan sosumuzu en üst kısma dökelim. Sosu her tarafa yaydıktan sonra kıymalı yufka böreğini hazırlamış olalım. Üzerine birkaç parça margarin dilimleri koyup 200 derece ısıtılmış fırına hazırladığımız böreği pişmesi için sürelim. Altı üstü nar gibi kızaracak şekilde pişirmeye devam edelim. Böreğin altı üstü kızarınca fırından çıkartıp, üzerini bir miktar su serpiştirip üzerini kapatıp 10 dakika kadar bekletelim. Sonra küçük dilimler halinde dilimleyerek servise hazır hale getirelim. Yanına demleyeceğimiz çay ile kıymalı yufkalı böreğimiz servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }