{ "title": "Kıymalı Yumurta", "image": "https://www.kiyma.gen.tr/images/kiymali-yumurta(1).jpg", "date": "20.01.2024 00:49:00", "author": "engin aktu", "article": [ { "article": "Kıymalı Yumurta; Kahvaltıların vazgeçilmez lezzetlerinden olan yumurtanın, en çok tercih edilen tariflerinden birisi de kıymalı yumurtadır. Kıymalı yumurtayı güzel yapmanın, küçük ama önemli detayları vardır. Benim defalarca yapmış olduğum, kendime has olan kıymalı yumurta tarifimi, sizlerle de paylaşmak istedim. Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim.

Kıymalı Yumurta Malzemeleri
Kıymalı Yumurta Nasıl Yapılır?

İlk olarak derin bir kâsenin içerisine, yumurtaları kırıyoruz. Kırdığımız yumurtaları köpürünceye kadar çırpıyoruz. Yumurtaları bir kenara aldıktan sonra, bir tavaya kıymayı koyup, üzerine çok az su ekleyerek rengi dönünceye kadar pişiriyoruz. Suyu tam çektikten sonra tereyağını ekleyip, kıymayı kavuruyoruz. Küçük ve kare doğradığımız domatesi ekleyip, kıymayla pişiriyoruz. Daha sonra yumurtayı da karıştırıp, ocağın altını en kısık dereceye getiriyoruz. Çok ince kıyılmış maydanoz ve baharatları da ekledikten sonra, yumurtayı ne çok katı ne de çok cıvık olacak bir kıvamda pişiriyoruz. Ocaktan alacağımız sırada, rendelenmiş kaşarı serpiştiriyoruz. Daha sonra servis tabağına alınabilir.

Afiyet olsun.
" } ] }