{ "title": "Sodalı Kıymalı Börek", "image": "https://www.kiyma.gen.tr/images/sodali-kiymali-borek.jpg", "date": "18.01.2024 23:28:40", "author": "Buse Güçlütürk", "article": [ { "article": "Sodalı Kıymalı Börek diğer böreklere daha yumuşak olmaktadır. Su böreğinin tadını andırır. Bu yüzden bu tarif yalancı su böreği olarak da bilinir.

Sodalı Kıymalı Börek İçin Gerekli Malzemeleri
Sodalı Kıymalı Börek Nasıl Yapılır?

Üç adet kuru soğanı ince ince doğrayın ve bir tavada sıva yağda kavurun. Daha sonra kıymayı ekleyin ve kıyma suyunu çekinceye kadar kavurun. Maydanozu ince ince kıyın. Daha sonra maydanozu, kara biberi ve tuzu atın karıştırın. Ocağın altını kapatın ve harcı soğumaya bırakın. Süt, maden suyu ve sıvı yağı bir kâseye koyun ve çırpın. Yufkayı tezgâha serin ve karışımdan sürün. Yarım daire şeklinde katlayın ve uzun kısmına kıymalı harcı koyun. Rulo şeklinde sarın. Bu ruloyu dört eşit parçaya bölün. Yağlı kâğıt sevdiğiniz tepsiye bu ruloları koyun. Diğer kalan dört yufkaya da aynı aşamaları uygulayın. Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın. Tepsideki ruloların üzerine yumurtanın sarısını sürün. Isınan fırına tepsiyi koyun. Böceklerin üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Sodalı Kıymalı Böreğiniz hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }