{ "title": "Tavada Kıymalı Börek", "image": "https://www.kiyma.gen.tr/images/tavada-kiymali-borek.jpg", "date": "21.01.2024 02:50:06", "author": "Buse Güçlütürk", "article": [ { "article": "Tavada Kıymalı Börek, kolay yapılabilen fırında yapıldığından daha lezzetli olan bir tariftir. Pişme süresi diğer böreklere göre daha kısadır.

Tavada Kıymalı Börek İçin Gerekli Malzemeleri
Tavada Kıymalı Börek Nasıl Yapılır?

Soğanları küp-küp doğradıktan sonra bir tavaya yağ koyun ve soğanları kavurun. Yeşil biberleri de aynı şekilde ufak ufak doğrayın ve yeşil biberleri de kavrulan soğanların yanına kavurun. Sebzeler kavrulduktan sonra kıymayı da ekleyin ve onu da kavurun. Sebze ve kıyma kavrulurken maydanozu ince ince kıyın. Kavrulma işlemi bittikten sonra ocağı kapatın. Maydanozu, tuzu, kara biberi, pul biberi ekleyin ve karıştırın. Teflon bir tavaya bir yemek kaşığı sıvı yağ dökün be tavanın her yerine sürün. Yufkanın bir tanesini tavaya serin. Fazlalıklarını tavanın dışına bırakın. Bir kâseye yumurta, sıvı yağ ve sütü koyup çırpın. Bu karşımdan tavaya serdiğiniz yufkanın üzerine birkaç kaşık dökün. Diğer yufkayı da aynı şekilde yerleştirin. Ancak bu yufkanın dışta kalan kısımlarını kopararak içine koyun ve tekrar sos dökün. Sonra hazırladığınız harcın hepsini tavaya dökün. Üzerine kalan yufkayı koyun ve sos dökün. Daha sonra yanlarda kalan fazla yufkayı düzgün bir şekilde üstüne kapatın ve sos dökün. Kısık ateşte karşı iki kısmı kızarana kadar pişirin. Bir tarafı piştikten sonra diğer tarafı pişirmek için başka bir tava kullanın. Yeni tavanın içini de tamamen yağlayın.

Tavada Kıymalı Böreğiniz hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }