{ "title": "Yufkalı Kıymalı Börek", "image": "https://www.kiyma.gen.tr/images/yufkali-kiymali-borek.jpg", "date": "19.01.2024 21:22:47", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Yufkalı Kıymalı Börek, hazır yufka ile hazırlanan her börek hem lezzetli hem de çok farklı damak tatlarına hitap edebilmektedir. Her yörenin kendi damak lezzetine uygun olarak hazır yufka ile hem tatlı hem de börek çeşitleri yapılmaktadır. Hazır yufka ani gelen misafirlere hemen çayın yanına börek hazırlamak için bizlere büyük bir avantaj sağlamaktadır. Özellikle yufkanın iç malzemesi olarak kıyma kullanıldığı zaman börek çok daha lezzetli bir hale gelmektedir. Aslında kıymalı böreği en çok çocuklar severek tüketmektedir. Kıyma içerdiği protein bakımından zengin olduğundan dolayı hangi malzemeler eklenerek yapılırsa, yemek daha besleyici olmaktadır. Günümüzde pek çok bayan yufka açmayı bilmiyor ya da vakti olmadığı için hazır yufkalar daha kolaylarına gelmektedir. Hatta çalışan bayanlar açısından pratik olarak değişik lezzetler hazırlaması için en büyük yardımcıdır. Farklı malzemeler kullanarak değişik lezzetlerde börekler yapmak hanımların marifetine kalmıştır. Ancak kıymalı böreği hala denemediyseniz, mutlaka bu muhteşem lezzetteki böreği yaparak sevdiklerinizle beş çayında sohbet ederken yiyebilirsiniz. Ayrıca yufkayla hazırlayacağınız kıymalı böreği isterseniz katlar halinde döşeyerek yapabileceğiniz gibi, aynı zamanda kol böreği olarak da yapabilirsiniz.

Yufkalı Kıymalı Börek İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Sosu için
Üzeri için
İç Malzemesi
Yufkalı Kıymalı Börek Nasıl Yapılır?

Böreğin öncelikle iç harcını hazırlamak için teflon tavanın içerisine kıymayı ilave edelim. Ocağın altını orta dereceli ateşe getirelim ve kıymayı kavurmaya başlayalım. Kıyma suyunu bırakıp çektikten sonra içerisine sıvı yağı ilave edelim. Bu arada kuru soğanın kabuklarını alalım ve yemeklik olacak şekilde doğrayalım, tavanın içine ekleyelim. Malzemeler bir miktar kavrulduktan sonra tuzunu, karabiberini ve kırmızı pul biberini ilave ederek karıştıralım. Böreğin sosunu hazırlamak için geniş bir kâsenin içerisine sıvı yağı, suyu, yumurtayı ve yoğurdu ilave ederek karıştıralım. Bu arada yufkayı ortadan ikiye bölelim. Hazırladığımız sosu yarım ay şeklinde olan yufkanın her yerine fırça yardımı ile sürelim. Yufkanın geniş olan kısmına hazırladığımız kıymalı harcı ilave edelim ve rulo olacak şekilde saralım. Fırın tepsisini yağlayın tam ortasına yufkayı yerleştirin. Ardından diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayarak diğer yufkanın kenarından çevirerek yuvarlak oluşturacak şekilde tepsiye yerleştirin. Bütün yufkalar bittikten sonra üzerine yumurta ve yoğurdu bir kâsenin içinde çırptıktan sonra böreğin üzerine fırça ile sürelim. Önceden 200 derecede ısıtılmış olan fırında kızarıncaya kadar pişirelim. Kıymalı börek piştikten sonra dinlenmesi için yaklaşık olarak 20 dakika kadar bekledikten sonra servise hazırlayalım.

Afiyet olsun.
" } ] }