Baklava Yufkasından Kıymalı Börek

Baklava yufkasından kıymalı börek. Börek hemen hemen herkesin çok sevdiği ve neredeyse hiç kimsenin hayır diyemediği hamur işleri arasında yer almaktadır. Özellikle de çıtır çıtır kıymalı bir böreğin yerini hiçbir şey alamaz. Elinde hamur yoğurup yufka açmayı beceremeyenler için birçok alternatif bulunmaktadır. Yufka açamayanlar börek yemekten mahrum kalamaz öyle ya.
Dilersek hazır yufkadan kıymalı börek yapabiliriz. Fakat baklava yufkasından kıymalı börek yaptığımız taktirde istediğimiz gibi çıtır çıtır olur. Hazırladığımız böreği beş çaylarımız da ikram edebileceğimiz gibi akşam yemeklerimizde ara sıcak olarak da ikram edebiliriz. Ayrıca okuldan aç gelen çocuklarımız içinde iyi bir alternatiftir. Hazırlanışı sanıldığı kadar zor olmayan bu enfes böreği nasıl yapacağınızı düşünüyor iseniz. Sizin için baklava yufkasından kıymalı börek nasıl yapılır paylaştım beğeneceğinizden %100 emin olduğum bu böreği tarife uyarak hazırlayabilirsiniz.

Baklava yufkasından kıymalı börek için gerekli malzemeler

  • 1 paket hazır baklava yufkası,
  • 1 çay bardağı süt,
  • 1 çay bardağı yoğurt,
  • 1 çay bardağı sıvı yağ,
  • 2 adet yumurta,
  • 1 çay bardağı maden suyu,

İç harcı için gerekli malzemeler

  • 400 gram az yağlı kıyma,
  • 2 adet kuru sağan,
  • 1 adet sivri biber,
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • 1 çay kaşığı karabiber,
  • 1 tatlı kaşığı pul biber,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • Üzerine sürmek için 1 adet yumurta sarısı ve susam veya çörek otu,

Nasıl Yapılır?


Baklava yufkasından kıymalı böreği hazırlamak için ilk olarak iç harcından başlıyoruz.
İç harcı için bir tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağını koyup ocağa alıyoruz. Ardından küçük küçük doğradığımız kuru soğanları ve sivri biberi yağın içerisine koyup kavuruyoruz. Daha sonra kıymayı ekleyip karıştırarak kıymayı da kavuruyoruz. Kıyma sulanıp suyunu çekince tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırıyoruz. Kavurduğumuz kıymalı harcı ocaktan indirip bir kanara alıyoruz. Kıyma harcı beklerken biz sosunu hazırlıyoruz.

Sosu için derin bir kâseye iki adet yumurta, sıvı yağ, yoğurt, maden suyu ve sütü koyup karıştırıyoruz. Ardından iki adet baklava yufkasını üst üste düz bir zemine serip üzerine hazırladığımız sostan fırça yardımıyla sürüyoruz. Daha sonra üçüncü yufkayı serip tekrar sos sürüyoruz. Ardından dördüncü yufkayı serip sos sürdükten sonra beşinci yufkaya geçiyoruz. Dilerseniz bu kata sos sürmeyebilirsiniz. Daha sonra hazırladığımız kıymalı harçtan bir miktar alıp yufkanın bir kenarına seriyoruz. Daha sonra yufkayı kol kıyma koyduğumuz kısmından boş kısmına doğru sarıyoruz. Daha sonra yağlı kâğıt serdiğimiz fırın tepsisine sırayla diziyoruz. Bütün malzemeler bitinceye kadar aynı işleme devam ediyoruz. Hazırlayıp bitirdiğimiz böreğin üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu veya susam serpiyoruz. Daha sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Pişirdiğiniz baklava yufkasından kıymalı böreği ayran veya çay eşliğinde sıcak olarak servis yapabilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.
19.01.2024 17:06:38
Baklava Yufkasından Kıymalı Börek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Baklava Yufkasından Kıymalı Börek Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Baklava Yufkasından Kıymalı Börek"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Bulgurlu Kıymalı Köfte

Bulgurlu Kıymalı Köfte, Her mevsim yapılabilecek ancak özellikle de yaz aylarında çok güzel olan bulgurlu kıymalı köfte, oldukça lezzetli olan Türk mutf...
Devamını Oku

Kıymalı Börek

Kıymalı Börek, Börek yoğurulup dinlendirilen hamurun ya da yufka içerisine ıspanak, peynir ve kıyma harcı konularak çeşitli şekillerde pişirilen hamur işine ...
Devamını Oku

Kıyma

Kıyma, geçmişten geleceğe önceki nesillerden çok farklı şekillerde günümüze kadar gelmiş ve devam etmektedir. Bundan yıllar önce yaşayan insanların çoğu eti ...
Devamını Oku

Kıyma Çeşitleri

Kıyma çeşitleri, koyun ve dana gibi hayvanların kesimden sonra etlerinin makineden geçirilmesi ile kıyma elde edilir. Protein kaynağı olan hayvanların kesimi...
Devamını Oku

Kıyma Kavurma

Kıyma Kavurma, Birçok kişi tarafından severek tüketilen kıyma kavurması, yapılışı oldukça basit yemekler arasında yer alır ve içerisine lezzeti arttırmak içi...
Devamını Oku

Kıymalı Yemekler

Kıymalı yemekler; yöresel olarak birçok çeşide sahiptir. Ana yemeklerin başında köfte çeşitleri gelse de sebze yemeklerin genelinde kıyma kullanılır. Kuşbaşı...
Devamını Oku

Kıymalı Sodalı Börek

Kıymalı sodalı börek: Hamur işleri denildiğinde ilk akla gelen şey börektir. Börek denildiğinde ise kıymalı veya peynirli börek akla gelir. Biz bayanlar böre...
Devamını Oku

Kıymalı Pide

Kıymalı Pide, yöresel yemeklerimizdendir. Hazırlanması kolay olmayan bir yemektir. Kısaca malzemeleri; yarım yağlı kıyma, soğan, domates, kırmızı ve yeşil bi...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Patlıcan

Fırında Kıymalı Patlıcan, Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan fırında kıymalı patlıcan oldukça lezzetli bir yemek çeşididir. Gaziantep yöresinde mi...
Devamını Oku

Kıymalı Kebap

Kıymalı kebap, özel günleriniz için özel bir yemek yapmak istiyorsanız kıymalı kebabı deneyebilirsiniz. Muhteşem bir görsele sahip olan kıymalı kebap he...
Devamını Oku

Beşamel Soslu Kıymalı Fırın Makarna

Beşamel soslu kıymalı fırın makarna, Makarna hem çocukların hem de yetişkinlerin çok severek tükettiği bir yiyecek. Salçalısı, yoğurtlusu ya da böyle fırında...
Devamını Oku

Kıymalı Menemen

Kıymalı Menemen, yapımı oldukça kolay olurken; ailemiz tarafından sevilerek tüketilir. Kıymalı menemen hem sabah kahvaltılarda hem de akşam yemeklerinde yapa...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Biber Dolması

Fırında kıymalı biber dolması, Dolma Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanesidir. Dolmanın her çeşidini hem çok severiz hem de çok yaparız. Türk...
Devamını Oku

Kıymalı Pide Hamuru

Kıymalı Pide Hamuru, oldukça iyi mayalanması gerekir. Eğer iyi mayalanmaz ise kıymalı pide oldukça sert olur. Ayrıca hamurun kenarları da kabarık bırakı...
Devamını Oku

Kıymalı Yufka Böreği

Kıymalı yufka böreği, yapılan böreklerin içerisinde en çok sevilen çeşitlerinden birisidir. Bu tarifi hem hazır yufka ile hem de evde yapacağımız hamur ile y...
Devamını Oku

Kıymalı Cevizli Börek

Kıymalı Cevizli Börek, Sabah kahvaltılarında ve akşam yemeklerinin yanında aperatif olarak tüketilen bu lezzet oldukça meşakkatli bir börek çeşididir. Özelli...
Devamını Oku

Fırında Kıymalı Makarna

Fırında kıymalı makarna, Yurdumuzun pek çok yöresinde yapılabilen bir yemektir. Özellikle bir yöreye aittir diyemeyiz. Fakat Batıda daha çok yapılmaktadır. Ö...
Devamını Oku

Kıymalı Taze Fasulye

Kıymalı Taze Fasulye, Taze fasulye, B2, A, B1 ile C vitaminleri yönünden oldukça zengin bir sebze türüdür. Taze fasulye vücudun kuvvetlenmesini sağlar k...
Devamını Oku

Kıymalı Tepsi Böreği

Kıymalı tepsi böreği, sevilen börek tariflerinden biridir. Günün her öğününde tüketilebilecek bir lezzettir. Kolay ve lezzetli bir tariftir. Çok sevilerek tü...
Devamını Oku

Kıymalı Mantar

Kıymalı mantar hem sabah kahvaltılarında hem de akşam yemeklerinde yapacağımız yemekler arasında yer alır. Ancak seçtiğimiz mantara dikkat etmemiz gerek...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bulgurlu Kıymalı Köfte
Kıymalı Börek
Kıyma
Kıyma Çeşitleri
Kıyma Kavurma
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024