Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Fırında Kıymalı Makarna

Fırında Kıymalı Makarna

Fırında kıymalı makarna, Yurdumuzun pek çok yöresinde yapılabilen bir yemektir. Özellikle bir yöreye aittir diyemeyiz. Fakat Batıda daha çok yapılmaktadır. Özellikle şık bir sunum arayan bayanlar için ideal bir tariftir. Hem misafirlerine farklı bir sunum yapmak isteyen bayanlarca hem de günlerinde farklı çeşit çıkarmak isteyen bayanlarca sıklıkla tercih edilmektedir. Tek çeşit ile doyurucu bir yemek çıkarmak isteyen çalışan bayanlar içinde uygun bir alternatiftir. İçerisinde peynir ve kıyma bulunduğu için sade ve soslu makarnaya göre daha doyurucu bir yemektir. Et ve peynir yemeyen çocuklara eti ve peyniri hissettirmeden yedirmenin güzel yöntemlerinden bir tanesidir. Makarna sevmeyen erkekler için de alternatif oluşturmaktadır. Yanında komposto ile gayet lezzetli bir yemek olacaktır. İçerisinde bulunan peynir ve kıyma kalori oranını arttırmakla birlikte lezzetini de kat kat arttırmaktadır. Dilimlenerek yenmesi sayesinde çocukların da ilgisini çekmektedir. Şekilli kalıplarla kesilmesi halinde çocukların ilgisini daha fazla çeken bir yemek haline dönüşecektir. İsteğe göre baharatlarla zengileştirilebilecek bir yemektir.

Fırında Kıymalı Makarna Malzemeleri

  • 1 paket kadar fırın makarna
  • İçine koymak için 1 su bardağı kadar rendelenmiş beyaz peynir
  • Üzerini kapatmak için 1 su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peynir
  • Alabildiği kadar tuz

Beşamel Sos İçin Malzemeleri

  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 2 dolu dolu çorba kaşığı un
  • 2 su bardağı kadar süt
  • Alabildiği kadar tuz
  • Tercihe göre karabiber

Kıymalı Harç İçin Malzemeleri

  • 250-300 gr kıyma
  • 2 tane orta büyüklükte soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 tane orta büyüklükte domates
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 su bardağı su
  • Alabildiği kadar tuz
  • Tercihe göre karabiber ya da pul biber
Fırında Kıymalı Makarna Nasıl Yapılır?

İlk önce makarnanın haşlanacağı derin tencere ocağa alınır ve içerisine yeteri kadar su ve tuz eklenir. Bu su iyice kaynayana kadar ocakta bırakılır. Kaynayan suyun içerisine makarnalar ilave edilir. Makarnalar güzelce yumuşayana kadar kaynama işlemi devam ettirilir. Makarnalar elle kontrol edilip yumuşadığı anlaşılınca tencere ocaktan alınır ve suyu bir süzgece boşaltılır. Süzgeçte kalan makarnaların üstünde kalan küçük kırıntılar gitsin diye bol soğuk su ile durulanır. Makarnaların süzgeçte suyunu salması beklenirken diğer taraftan soğanlar ve sarımsak küp-küp olacak biçimde ayrı bir tencereye doğranır. Üzerine sıvı yağ eklenir. Soğanlar güzelce pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine kıyma ilave edilip yaklaşık olarak 3-4 dakika kadar kavrulur. Domateslerde rendelenir. Salça ve domateste tencereye ilave edilerek karıştırılmaya devam edilir. Daha sonra su ilave edilir ve bu suyun çekmesi beklenir. Ardından tuz ve karabiber ya da kırmızı biber ilave edilerek tencere ocaktan alınır.

Sıra geldi beşamel sosa, bu sos için öncelikle margarin ve un bir tencerede unun kokusu çıkana kadar orta derece ocakta kavrulur. Unun kokusu çıkınca süt yavaş yavaş karıştırarak eklenir. Bu şekilde süt ve un birleşip kıvam alınca tencerenin altı kapatılarak ocaktan alınır. Genişçe bir kapta makarna, beşamel sos ve beyaz peynir homojen olacak biçimde karıştırılır. Bu harcın yarısını bir fırın kabına koyup güzelce yayın. Kıymalı harcı makarnanın yüzeyine yayın. Makarnanın geri kalanını kıymalı harcın üzerine serin. Son işlem olarak da rendelenen kaşar peyniri makarnanın en üstüne serip önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar fırınlayın. Fırından çıkardıktan sonra dilimleyerek komposto ile servis yapın.

Afiyet Olsun.
Son Güncelleme : 20.01.2024 11:13:11
Fırında Kıymalı Makarna ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Fırında Kıymalı Makarna Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Fırında Kıymalı Makarna"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Bulgurlu Kıymalı Köfte
Bulgurlu Kıymalı Köfte
Bulgurlu Kıymalı Köfte, Her mevsim yapılabilecek ancak özellikle de yaz aylarında çok güzel olan bulgurlu kıymalı köfte, oldukça lezzetli olan Türk mutfağının yöresel lezzetleri arasındadır. Bu yemek çeşidi zahmetli gibi görünse de tüm malzemeler haz...
Kıymalı Börek
Kıymalı Börek
Kıymalı Börek, Börek yoğurulup dinlendirilen hamurun ya da yufka içerisine ıspanak, peynir ve kıyma harcı konularak çeşitli şekillerde pişirilen hamur işine börek denir. Kol böreği ya da kıymalı börek olarak adlandırılan yoğurulmuş hamur yerine hazır...
Kıyma
Kıyma
Kıyma, geçmişten geleceğe önceki nesillerden çok farklı şekillerde günümüze kadar gelmiş ve devam etmektedir. Bundan yıllar önce yaşayan insanların çoğu eti çiğ yediklerinden dolayı daha kolay ağızda parçalanması için kıyma işlemini ortaya çıkarmışla...
Kıyma Çeşitleri
Kıyma Çeşitleri
Kıyma çeşitleri, koyun ve dana gibi hayvanların kesimden sonra etlerinin makineden geçirilmesi ile kıyma elde edilir. Protein kaynağı olan hayvanların kesiminden sonra elde edilen ettin tüketilerek vücudun gerekli ihtiyacını sağladığı bilinmektedir. ...
Kıyma Kavurma
Kıyma Kavurma
Kıyma Kavurma, Birçok kişi tarafından severek tüketilen kıyma kavurması, yapılışı oldukça basit yemekler arasında yer alır ve içerisine lezzeti arttırmak için kullanılacak ek malzemelerle daha da lezzetlenen harika bir tat olabilir. Yapılışı esnasınd...
Kıymalı Yemekler
Kıymalı Yemekler
Kıymalı yemekler; yöresel olarak birçok çeşide sahiptir. Ana yemeklerin başında köfte çeşitleri gelse de sebze yemeklerin genelinde kıyma kullanılır. Kuşbaşı et yerine tercih edilen kıyma ile sebze yemekleri yapıldığı gibi köfteli sebze yemekleri de ...
Kıymalı Sodalı Börek
Kıymalı Sodalı Börek
Kıymalı sodalı börek: Hamur işleri denildiğinde ilk akla gelen şey börektir. Börek denildiğinde ise kıymalı veya peynirli börek akla gelir. Biz bayanlar börek çeşitlerine her gün başka bir boyut kazandırmakta üstümüze yoktur. Bir çoğumuz hamur açıp b...
Kıymalı Pide
Kıymalı Pide
Kıymalı Pide, yöresel yemeklerimizdendir. Hazırlanması kolay olmayan bir yemektir. Kısaca malzemeleri; yarım yağlı kıyma, soğan, domates, kırmızı ve yeşil biber, maydanoz, sarımsak, baharat eklenip harmanlanarak iç hazırlanır. Önceden yoğurulup mayal...
Fırında Kıymalı Patlıcan
Fırında Kıymalı Patlıcan
Fırında Kıymalı Patlıcan, Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan fırında kıymalı patlıcan oldukça lezzetli bir yemek çeşididir. Gaziantep yöresinde misafirler ağırlanırken sürekli yapılan bir ana yemek olan fırında kıymalı patlıcan yapımı oldu...
Kıymalı Kebap
Kıymalı Kebap
Kıymalı kebap, özel günleriniz için özel bir yemek yapmak istiyorsanız kıymalı kebabı deneyebilirsiniz. Muhteşem bir görsele sahip olan kıymalı kebap hem sunum olarak hem de lezzet olarak damaklarda unutulmayacak bir tat bırakacak. Misafirlerinizi kı...
Beşamel Soslu Kıymalı Fırın Makarna
Beşamel Soslu Kıymalı Fırın Makarna
Beşamel soslu kıymalı fırın makarna, Makarna hem çocukların hem de yetişkinlerin çok severek tükettiği bir yiyecek. Salçalısı, yoğurtlusu ya da böyle fırında rahatlıkla yapılan bir yemek ve çok da sevilen bir yemektir. Klasik makarna dışında artık fı...
Kıymalı Menemen
Kıymalı Menemen
Kıymalı Menemen, yapımı oldukça kolay olurken; ailemiz tarafından sevilerek tüketilir. Kıymalı menemen hem sabah kahvaltılarda hem de akşam yemeklerinde yapacağımız yemeklerin arasında yer alır. İçerisinde bulunan kıyma bakımından protein almamızı sa...

 

Bulgurlu Kıymalı Köfte
Kıymalı Börek
Kıyma
Kıyma Çeşitleri
Kıyma Kavurma
Kıymalı Yemekler
Kıymalı Sodalı Börek
Kıymalı Pide
Fırında Kıymalı Patlıcan
Kıymalı Kebap
Beşamel Soslu Kıymalı Fırın Makarna
Kıymalı Menemen
Fırında Kıymalı Biber Dolması
Kıymalı Pide Hamuru
Kıymalı Yufka Böreği
Kıymalı Cevizli Börek
Fırında Kıymalı Makarna
Kıymalı Taze Fasulye
Kıymalı Tepsi Böreği
Kıymalı Mantar
Kıymalı Lahana Sarması
Kıymalı Çiğ Börek
Kıymalı Makarna Sosu
Patatesli Kıymalı Börek
Kıymalı Yoğurtlu Makarna
Fırında Kıymalı Sigara Böreği
Fırında Kıymalı Börek
Kıymalı Erişte
Kıymalı Gül Böreği
Kıymalı Kabak Yemeği
Popüler İçerik
Fırında Kıymalı Biber Dolması
Fırında Kıymalı Biber Dolması
Fırında kıymalı biber dolması, Dolma Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanesidir. Dolmanın her çeşidini hem çok severiz hemde çok yaparız...
Kıymalı Pide Hamuru
Kıymalı Pide Hamuru
Kıymalı Pide Hamuru, oldukça iyi mayalanması gerekir. Eğer iyi mayalanmaz ise kıymalı pide oldukça sert olur. Ayrıca hamurun kenarları da kabarık bıra...
Kıymalı Yufka Böreği
Kıymalı Yufka Böreği
Kıymalı yufka böreği, yapılan böreklerin içerisinde en çok sevilen çeşitlerinden birisidir. Bu tarifi hem hazır yufka ile hemde evde yapacağımız hamur...
Kıymalı Cevizli Börek
Kıymalı Cevizli Börek
Kıymalı Cevizli Börek, Sabah kahvaltılarında ve akşam yemeklerinin yanında aperatif olarak tüketilen bu lezzet oldukça meşakkatli bir börek çeşididir....
Kıymalı Taze Fasulye
Kıymalı Taze Fasulye
Kıymalı Taze Fasulye, Taze fasulye, B2, A, B1 ile C vitaminleri yönünden oldukça zengin bir sebze türüdür. Taze fasulye vücudun kuvvetlenmesini sağlar...
Kıymalı Tepsi Böreği
Kıymalı Tepsi Böreği
Kıymalı tepsi böreği, sevilen börek tariflerinden biridir. Günün her öğününde tüketilebilecek bir lezzettir. Kolay ve lezzetli bir tariftir. Çok sevil...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Bulgurlu Kıymalı Köfte
Kıymalı Börek
Kıyma
Kıyma Çeşitleri
Kıyma Kavurma
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024