Kıymalı Su Böreği Kıymalı Su Böreği, Börek çeşitleri arasında en güzeli olan su böreği, diğer böreklere göre yapılışı açısından oldukça farklılık gösterir ve ustalık isteyen bir börektir. İtalyan mutfağında da benzeri yapılan su böreği, peynirli ve kıymalı olarak yapılabilir. Bayramlarda, akşam yemeklerinde ve beş çaylarında konuklarınıza ikram edeceğiniz muhteşem lezzete sahip olan bu börek fırında yapılabileceği gibi aynı zamanda kor ateş üzerinde de yapılabilir. Ateş üzerinde yapılan su böreği diğer yüzü de piştikten sonra kesilerek sunulur. Açılan yufkalardan yapılan su böreğinin kıymalı olanı daha makbuldür. Yapılışı biraz zahmetli bir börek çeşitli olan bu böreğinin harika lezzetini tattığınızda yaptığınıza değdiğini göreceksiniz. Bayan oturmalarında konuklarıma ne ikram edeyim diye düşünenler ve akşam yemeklerinde sofralarına çeşit katmak isteyenler için kıymalı su böreği tarifini harika bir seçim olabilir. Sizin için paylaştığım kıymalı su böreği tarifini kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. Kıymalı su böreği malzemeleri: Hamuru için: - 4 çorba kasesi un
- 5 adet yumurta
- Yarım su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için: - 500 gram kıyma
- 3 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 demet maydanoz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Haşlamak için: - 5 litre kaynatma suyu
- 5 litre soğuk su
- 1 yemek kaşığı dolusu tuz
Kıymalı su böreği yapılışı:
Öncelikle geniş bir kabın içerisine un ve yumurtaları ilave edip sert bir hamur olacak şekilde yoğurun. Hamura ilave edeceğiniz suyu hamurun kıvamına göre ayarlayın ve hamuru iyice yoğurduktan sonra üzerini temiz bir bezle örtüp dinlenmeye bırakın. Bu arada böreğin iç harcını hazırlamak için soğanları ince doğradıktan sonra geniş bir tavanın içerisine sıvı yağ ilave edip, soğanları hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Tavanın içerisine kıymayı da ilave edip kavurun.
Kıyma kavrulurken geniş bir tencerenin içerisine açacağınız yufkaları haşlamak için 5 litre su ve hamurların parçalanmadan haşlanabilmesi için 1 yemek kaşığı tuz ilave edip ocağın altını açın. Kavrulan kıymanın içerisine tuzunu ve baharatlarını da ilave ettikten sonra tavanın altını kapatın ve maydanozları ince kıyın ve iç harcınıza ilave edip karıştırın. Yarım saat kadar dinlenen hamurunuzu 9 eşit bezeye ayırın. Bu 9 bezinin bir tanesi tepsinin alt kısmına serilecek bir tanesi de böreğin kapağı olacak şekilde tepsi büyüklüğünde açın ve bir masanın üzerine temiz bir sofra bezi serdikten sonra açtığınız yufkanın bir tanesini tepsinin altına diğerini ise sofra bezinin üzerine alın. Geriye kalan 7 bezeyi de aynı büyüklükte un ilave ederek açın ve açtığınız hamuru dört eşit parçaya kesip softa bezinin üzerine birbirine yapışmayacak şekilde güzelce yerleştirdikten sonra geniş bir kabın içerisine soğuk su koyun ve tencerede kaynattığınız suyun içerisine açıp dört parçaya ayırdığınız hamurdan bir parça atıp bir dakika boyunca haşlayın ve hamurlara zarar verip zedelemeden çıkarıp soğuk suyun dolu olan kabın içerisine bırakın. Hamuru soğuk suda biraz beklettikten sonra fazla suyunu alıp kırıştırarak tepsinin üzerine döşeyin. Ardından döşediğiniz hamurların üzerine hazırlamış olduğunuz harçtan her yerine eşit miktarda olacak şekilde serpiştirin ve biraz da sıvı yağ gezdirin. Aynı işlemleri diğer katlar içinde yaptıktan su böreğinizin kapağı için ayırdığınız hamuru da döşemiş olduğunuz yufkaların üzerine kapattıktan sonra önceden ısıttığınız 200 ℃ fırının orta rafına sürerek üzeri kızarana kadar pişirin. Su böreğini piştikten sonra yaklaşık 20 dakika dinlendirip dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. Son Güncelleme : 21.11.2018 03:10:15 Kıymalı Su Böreği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 0 Yorum Yapılmış "Kıymalı Su Böreği" Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin |  | Rüyada Kıymalı Pide Görmek | Rüyada kıymalı pide görmek, rüyayı gören kişinin yıllardır çektiği sıkıntıların sonunda refaha kavuşacağına yorum edilir. Rüyada görülen kıymalı pide sevinçle beklenilen habere yorum edilirken; kişinin umudunu kestikten sonra eline geçecek büyük para... |  | Bulgurlu Kıymalı Köfte | Bulgurlu Kıymalı Köfte, Her mevsim yapılabilecek ancak özellikle de yaz aylarında çok güzel olan bulgurlu kıymalı köfte, oldukça lezzetli olan Türk mutfağının yöresel lezzetleri arasındadır. Bu yemek çeşidi zahmetli gibi görünse de tüm malzemeler ... |  | Kıymalı Börek | Kıymalı Börek, Börek yoğurulup dinlendirilen hamurun yada yufka içerisine ıspanak, peynir ve kıyma harcı konularak çeşitli şekillerde pişirilen hamur işine börek denir. Kol böreği yada kıymalı börek olarak adlandırılan yoğurulmuş hamur yerine hazır y... | .jpg) | Kıyma | Kıyma, geçmişten geleceğe önceki nesillerden çok farklı şekillerde günümüze kadar gelmiş ve devam etmektedir. Bundan yıllar önce yaşayan insanların çoğu eti çiğ yediklerinden dolayı daha kolay ağızda parçalanması için kıyma işlemini ortaya çıkarmışla... |  | Kıyma Çeşitleri | Kıyma çeşitleri, koyun ve dana gibi hayvanların kesimden sonra etlerinin makineden geçirilmesi ile kıyma elde edilir. Protein kaynağı olan hayvanların kesiminden sonra elde edilen ettin tüketilerek vücudun gerekli ihtiyacını sağladığı bilinmektedir. ... | .jpg) | Kıyma Kavurma | Kıyma Kavurma, Birçok kişi tarafından severek tüketilen kıyma kavurması, yapılışı oldukça basit yemekler arasında yer alır ve içerisine lezzeti arttırmak için kullanılacak ek malzemelerle daha da lezzetlenen harika bir tat olabilir. Yapılışı esnasınd... |  | Kıymalı Yemekler | Kıymalı yemekler; yöresel olarak birçok çeşide sahiptir. Ana yemeklerin başında köfte çeşitleri gelse de sebze yemeklerin genelinde kıyma kullanılır. Kuşbaşı et yerine tercih edilen kıyma ile sebze yemekleri yapıldığı gibi köfteli sebze yemekleri de... |  | Kıymalı Sodalı Börek | Kıymalı sodalı börek: Hamur işleri denildiğinde ilk akla gelen şey börektir. Börek denildiğinde ise kıymalı veya peynirli börek akla gelir. Biz bayanlar börek çeşitlerine her gün başka bir boyut kazandırmakta üstümüze yoktur. Bir çoğumuz hamur açıp b... | .jpg) | Kıymalı Pide | Kıymalı Pide, yöresel yemeklerimizdendir. Hazırlanması kolay olmayan bir yemektir. Kısaca malzemeleri; yarım yağlı kıyma, soğan, domates, kırmızı ve yeşil biber, maydanoz, sarımsak, baharat eklenip harmanlanarak iç hazırlanır. Önceden yoğurulup mayal... |  | Fırında Kıymalı Patlıcan | Fırında Kıymalı Patlıcan, Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan fırında kıymalı patlıcan oldukça lezzetli bir yemek çeşididir. Gaziantep yöresinde misafirler ağırlanırken sürekli yapılan bir ana yemek olan fırında kıymalı patlıcan yapımı oldu... |  | Kıymalı Kebap | Kıymalı kebap, özel günleriniz için özel bir yemek yapmak istiyorsanız kıymalı kebabı deneyebilirsiniz. Muhteşem bir görsele sahip olan kıymalı kebap hem sunum olarak hem de lezzet olarak damaklarda unutulmayacak bir tat bırakacak. Misafirlerinizi kı... |  | Beşamel Soslu Kıymalı Fırın Makarna | Beşamel soslu kıymalı fırın makarna, Makarna hem çocukların hemde yetişkinlerin çok severek tükettiği bir yiyecek. Salçalısı, yoğurtlusu yada böyle fırında rahatlıkla yapılan bir yemek ve çok ta sevilen bir yemektir. Klasik makarna dışında artık fırı... | | | Rüyada Kıymalı Pide Görmek | | Bulgurlu Kıymalı Köfte | | Kıymalı Börek | | Kıyma | | Kıyma Çeşitleri | | Kıyma Kavurma | | Kıymalı Yemekler | | Kıymalı Sodalı Börek | | Kıymalı Pide | | Fırında Kıymalı Patlıcan | | Kıymalı Kebap | | Beşamel Soslu Kıymalı Fırın Makarna | | Kıymalı Menemen | | Fırında Kıymalı Biber Dolması | | Kıymalı Pide Hamuru | | Kıymalı Yufka Böreği | | Kıymalı Cevizli Börek | | Fırında Kıymalı Makarna | | Kıymalı Taze Fasulye | | Kıymalı Tepsi Böreği | | Kıymalı Mantar | | Kıymalı Lahana Sarması | | Kıymalı Çiğ Börek | | Kıymalı Makarna Sosu | | Patatesli Kıymalı Börek | | Kıymalı Yoğurtlu Makarna | | Fırında Kıymalı Sigara Böreği | | Fırında Kıymalı Börek | | Kıymalı Erişte | | Kıymalı Gül Böreği | Popüler İçerik | Kıymalı Menemen Kıymalı Menemen, yapımı oldukça kolay olurken; ailemiz tarafından sevilerek tüketilir. Kıymalı menemen hem sabah kahvaltılarda hem de akşam yemeklerin... | Fırında Kıymalı Biber Dolması Fırında kıymalı biber dolması, Dolma Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanesidir. Dolmanın her çeşidini hem çok severiz hemde çok yaparız... | Kıymalı Pide Hamuru Kıymalı Pide Hamuru, oldukça iyi mayalanması gerekir. Eğer iyi mayalanmaz ise kıymalı pide oldukça sert olur. Ayrıca hamurun kenarları da kabarık bıra... | Kıymalı Yufka Böreği Kıymalı yufka böreği, yapılan böreklerin içerisinde en çok sevilen çeşitlerinden birisidir. Bu tarifi hem hazır yufka ile hemde evde yapacağımız hamur... | Kıymalı Cevizli Börek Kıymalı Cevizli Börek, Sabah kahvaltılarında ve akşam yemeklerinin yanında aperatif olarak tüketilen bu lezzet oldukça meşakkatli bir börek çeşididir.... | Fırında Kıymalı Makarna Fırında kıymalı makarna, Yurdumuzun pek çok yöresinde yapılabilen bir yemektir. Özellikle bir yöreye aittir diyemeyiz. Fakat Batıda daha çok yapılmakt... | Kıymalı Taze Fasulye Kıymalı Taze Fasulye, Taze fasulye, B2, A, B1 ile C vitaminleri yönünden oldukça zengin bir sebze türüdür. Taze fasulye vücudun kuvvetlenmesini sağlar... | |