Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Kıymalı Kol Böreği

Kıymalı Kol Böreği

Kıymalı kol böreği, oldukça lezzetli bir hamur işi türüdür. Hazır yufka tercihe dilerek yapılabileceği gibi mayalı hamur yoğrularak da hazırlanabilir. Besleyici ve doyurucu özelliği yüksek olan kıymalı kol böreği çocuklarınız için harika bir öğün olabilir. Misafirlerinizi ağırlamak ya da davet masalarınızı renklendirmek için kıymalı kol böreği tercih edebilirsiniz. Yanında ayran ya da çayla servise sunulabilecek kıymalı kol böreğini sizin için mayalı hamurdan hazırladık. Denediğinizde vazgeçemeyeceğiniz tarifler arasında yer alacağınıza emin olabilirsiniz.

Kıymalı kol böreği için gerekli malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket yaş maya
  • 4 adet yumurta (İkisinin sarısı böreğin üzeri için)
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 şeker kaşığı toz şeker
  • Alabildiği kadar un

İç harcı için

  • Yarım kilo kıyma
  • 2 tane orta boy kuru soğan
  • Yarım bağ maydanoz
  • Karabiber, kırmızı pul biber ve tuz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ

Arası için

  • 1 kahve fincanı sıvıyağ, yarım paket margarin
Kıymalı kol böreği nasıl yapılır?

Kıymalı kol böreğini için ilk önce hamuru hazırlanır. Çukur bir yoğurma kabına ılık süt alınarak üzerine maya ufalanarak eklenir. Kabın ağzı kapatılarak 5 dakika beklenir. Maya sütle iyice birleştikten sonra ılık su, tuz, şeker ve yumurtalar ilave edilerek karıştırılır. Karışıma yavaş yavaş un ilavesi yapılır ve yumuşak kıvamda bir hamur elde edilene kadar yoğrulur. Hamur iyice özleştikten sonra üzeri nemli bir bezle kapatılarak yarım saat mayalanmaya bırakılır.

İç harcı için kıyma uygun bir tavaya alınır. Kıyma bıraktığı suyu çekene kadar kavrulur. Kavrulan kıymaya 1 fincan kadar sıvıyağ eklenir. Kuru soğanların kabukları soyularak kavrulan kıymanın üzerine ince olacak şekilde doğranır ve kavurmaya devam edilir. Kuru soğanlar iyice kavrulduktan sonra salça, karabiber ve tuz ilave edilip karıştırılır. Son olarak maydanoz incecik kıyılarak kıymalı iç harca eklenir. Ocağın altı kapatılarak tekrar karıştırılır.

Dinlenen ve mayalanarak hacmi artan hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparılarak beze yapılır. Bezelerin üzeri hafif unlanarak nemli bir bezle kapatılır. Margarin ve sıvıyağ bir tencerenin içinde buluşturularak ısıtılır. Mutfak tezgâhı unlanarak bezelenen hamurlar mümkün olduğunca ince olacak şekilde açılır. Açılan yufkanın üzeri yağlı karışımla iyice yağlanır ve kıymalı iç harçtan serpiştirilir. Hamurdan kaç adet beze çıkmışsa iç harç ona göre ayarlanır. İç harç serpilen yufka rulo şeklinde katlanarak kendi etrafında çevrilip, yağlı kâğıt serili fırın kabına yerleştirilir. Diğer hamurlar da aynı şekilde hazırlanır. Sarılan kol börekleri birbirine değmeyecek şekilde fırın kabına dizilir. Böreğin tepsi mayası gelmesi için en az yarım saat bekletilir. 2 adet yumurta sarısı çırpılarak böreklerin üzerine sürülür. Arzuya göre çörek otu ve susamla süslenir. Fırın 200 dereceye ayarlanarak, börekler ısınmış fırına verilir. Altı üstü eşit şekilde kızarana kadar pişirilir. Kıymalı kol böreği servise hazır.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 19.01.2024 17:20:48
Kıymalı Kol Böreği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Kıymalı Kol Böreği Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Kıymalı Kol Böreği"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Bulgurlu Kıymalı Köfte
Bulgurlu Kıymalı Köfte
Bulgurlu Kıymalı Köfte, Her mevsim yapılabilecek ancak özellikle de yaz aylarında çok güzel olan bulgurlu kıymalı köfte, oldukça lezzetli olan Türk mutfağının yöresel lezzetleri arasındadır. Bu yemek çeşidi zahmetli gibi görünse de tüm malzemeler haz...
Kıymalı Börek
Kıymalı Börek
Kıymalı Börek, Börek yoğurulup dinlendirilen hamurun ya da yufka içerisine ıspanak, peynir ve kıyma harcı konularak çeşitli şekillerde pişirilen hamur işine börek denir. Kol böreği ya da kıymalı börek olarak adlandırılan yoğurulmuş hamur yerine hazır...
Kıyma
Kıyma
Kıyma, geçmişten geleceğe önceki nesillerden çok farklı şekillerde günümüze kadar gelmiş ve devam etmektedir. Bundan yıllar önce yaşayan insanların çoğu eti çiğ yediklerinden dolayı daha kolay ağızda parçalanması için kıyma işlemini ortaya çıkarmışla...
Kıyma Çeşitleri
Kıyma Çeşitleri
Kıyma çeşitleri, koyun ve dana gibi hayvanların kesimden sonra etlerinin makineden geçirilmesi ile kıyma elde edilir. Protein kaynağı olan hayvanların kesiminden sonra elde edilen ettin tüketilerek vücudun gerekli ihtiyacını sağladığı bilinmektedir. ...
Kıyma Kavurma
Kıyma Kavurma
Kıyma Kavurma, Birçok kişi tarafından severek tüketilen kıyma kavurması, yapılışı oldukça basit yemekler arasında yer alır ve içerisine lezzeti arttırmak için kullanılacak ek malzemelerle daha da lezzetlenen harika bir tat olabilir. Yapılışı esnasınd...
Kıymalı Yemekler
Kıymalı Yemekler
Kıymalı yemekler; yöresel olarak birçok çeşide sahiptir. Ana yemeklerin başında köfte çeşitleri gelse de sebze yemeklerin genelinde kıyma kullanılır. Kuşbaşı et yerine tercih edilen kıyma ile sebze yemekleri yapıldığı gibi köfteli sebze yemekleri de ...
Kıymalı Sodalı Börek
Kıymalı Sodalı Börek
Kıymalı sodalı börek: Hamur işleri denildiğinde ilk akla gelen şey börektir. Börek denildiğinde ise kıymalı veya peynirli börek akla gelir. Biz bayanlar börek çeşitlerine her gün başka bir boyut kazandırmakta üstümüze yoktur. Bir çoğumuz hamur açıp b...
Kıymalı Pide
Kıymalı Pide
Kıymalı Pide, yöresel yemeklerimizdendir. Hazırlanması kolay olmayan bir yemektir. Kısaca malzemeleri; yarım yağlı kıyma, soğan, domates, kırmızı ve yeşil biber, maydanoz, sarımsak, baharat eklenip harmanlanarak iç hazırlanır. Önceden yoğurulup mayal...
Fırında Kıymalı Patlıcan
Fırında Kıymalı Patlıcan
Fırında Kıymalı Patlıcan, Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan fırında kıymalı patlıcan oldukça lezzetli bir yemek çeşididir. Gaziantep yöresinde misafirler ağırlanırken sürekli yapılan bir ana yemek olan fırında kıymalı patlıcan yapımı oldu...
Kıymalı Kebap
Kıymalı Kebap
Kıymalı kebap, özel günleriniz için özel bir yemek yapmak istiyorsanız kıymalı kebabı deneyebilirsiniz. Muhteşem bir görsele sahip olan kıymalı kebap hem sunum olarak hem de lezzet olarak damaklarda unutulmayacak bir tat bırakacak. Misafirlerinizi kı...
Beşamel Soslu Kıymalı Fırın Makarna
Beşamel Soslu Kıymalı Fırın Makarna
Beşamel soslu kıymalı fırın makarna, Makarna hem çocukların hem de yetişkinlerin çok severek tükettiği bir yiyecek. Salçalısı, yoğurtlusu ya da böyle fırında rahatlıkla yapılan bir yemek ve çok da sevilen bir yemektir. Klasik makarna dışında artık fı...
Kıymalı Menemen
Kıymalı Menemen
Kıymalı Menemen, yapımı oldukça kolay olurken; ailemiz tarafından sevilerek tüketilir. Kıymalı menemen hem sabah kahvaltılarda hem de akşam yemeklerinde yapacağımız yemeklerin arasında yer alır. İçerisinde bulunan kıyma bakımından protein almamızı sa...

 

Bulgurlu Kıymalı Köfte
Kıymalı Börek
Kıyma
Kıyma Çeşitleri
Kıyma Kavurma
Kıymalı Yemekler
Kıymalı Sodalı Börek
Kıymalı Pide
Fırında Kıymalı Patlıcan
Kıymalı Kebap
Beşamel Soslu Kıymalı Fırın Makarna
Kıymalı Menemen
Fırında Kıymalı Biber Dolması
Kıymalı Pide Hamuru
Kıymalı Yufka Böreği
Kıymalı Cevizli Börek
Fırında Kıymalı Makarna
Kıymalı Taze Fasulye
Kıymalı Tepsi Böreği
Kıymalı Mantar
Kıymalı Lahana Sarması
Kıymalı Çiğ Börek
Kıymalı Makarna Sosu
Patatesli Kıymalı Börek
Kıymalı Yoğurtlu Makarna
Fırında Kıymalı Sigara Böreği
Fırında Kıymalı Börek
Kıymalı Erişte
Kıymalı Gül Böreği
Kıymalı Kabak Yemeği
Popüler İçerik
Fırında Kıymalı Biber Dolması
Fırında Kıymalı Biber Dolması
Fırında kıymalı biber dolması, Dolma Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanesidir. Dolmanın her çeşidini hem çok severiz hemde çok yaparız...
Kıymalı Pide Hamuru
Kıymalı Pide Hamuru
Kıymalı Pide Hamuru, oldukça iyi mayalanması gerekir. Eğer iyi mayalanmaz ise kıymalı pide oldukça sert olur. Ayrıca hamurun kenarları da kabarık bıra...
Kıymalı Yufka Böreği
Kıymalı Yufka Böreği
Kıymalı yufka böreği, yapılan böreklerin içerisinde en çok sevilen çeşitlerinden birisidir. Bu tarifi hem hazır yufka ile hemde evde yapacağımız hamur...
Kıymalı Cevizli Börek
Kıymalı Cevizli Börek
Kıymalı Cevizli Börek, Sabah kahvaltılarında ve akşam yemeklerinin yanında aperatif olarak tüketilen bu lezzet oldukça meşakkatli bir börek çeşididir....
Fırında Kıymalı Makarna
Fırında Kıymalı Makarna
Fırında kıymalı makarna, Yurdumuzun pek çok yöresinde yapılabilen bir yemektir. Özellikle bir yöreye aittir diyemeyiz. Fakat Batıda daha çok yapılmakt...
Kıymalı Taze Fasulye
Kıymalı Taze Fasulye
Kıymalı Taze Fasulye, Taze fasulye, B2, A, B1 ile C vitaminleri yönünden oldukça zengin bir sebze türüdür. Taze fasulye vücudun kuvvetlenmesini sağlar...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Bulgurlu Kıymalı Köfte
Kıymalı Börek
Kıyma
Kıyma Çeşitleri
Kıyma Kavurma
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024