Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Kıymalı Makarna

Kıymalı Makarna

Kıymalı makarna, içeriğindeki karbonhidrat ve proteinle oldukça doyurucu bir yemektir. Bunun yanında besleyici özellikleri de fazladır. Evde ne pişireceğinizi düşünüyorsanız, kıymalı makarnayı kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Arzu ederseniz yanında yoğurtla da ikram edebilirsiniz. İsterseniz sarımsaklı yoğurt yaparsanız, tadı size mantıyı anımsatabilir. Makarnayı kıymalı hazırladığınız için, sıcak olarak tüketmenizi öneririz. Kıymayı kuzu ve dana karışık olarak kullanırsanız, daha lezzetli olacaktır. Ancak böyle yaparsanız, makarnaya koyacağınız yağ miktarını biraz azaltın. Makarnayı ise dilediğiniz türden seçebilirsiniz. Düdüklü, spagetti, fiyonk hepsiyle lezzetli bir kıymalı makarna yapabilirsiniz. Şimdi makarnayı birlikte hazırlamaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Kıymalı makarna için gerekli malzemeler

  • 1 paket makarna
  • 300 gram orta yağlı kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 7-8 dal maydanoz
  • 1 çay bardağı makarnanın haşlama suyu
  • Yeteri kadar tuz ve karabiber

Kıymalı makarna nasıl yapılır?


Önce makarnayı suda haşlayacağız. Tencerenin içine yeteri kadar su koyarak kaynatın. Kaynayınca içine 1 çay kaşığı kadar tuz atın. Makarnayı da koyarak, yapışmalarını önlemek için içine biraz sıvı yağ atın. Yaklaşık 10-15 dakika içinde makarnalar istediğiniz kıvamda pişecektir. Bunu kontrol ederek ayarlayabilirsiniz. Makarnayı süzmeden suyundan 1 çay bardağı kadar ayırın. Bunu iç harcı için kullanacağız.

Makarna kevgirde beklerken kıymalı harcını hazırlayalım. Tencereye zeytinyağını koyarak kızdırın. Buna 1 diş sarımsağı hafifçe çizerek kabuklu olarak içine atın. Rengi kızardığında sarımsağı yağdan çıkarabilirsiniz. Bu sayede yağa aromasını salacak olan sarımsak lezzetli bir makarna sosu hazırlamanıza yardımcı olacaktır. Ardından ince kıyılmış kuru soğanı, yeşil biberi yağda kavurmaya başlayın. İçine kıymayı ilave ederek kavurmaya devam edin. Daha sonra biber ve domates salçalarını koyarak, kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Ardından makarnanın haşlama suyunu içine koyun. Sosun tuzunu ve karabiberini ilave edin. Kaynayan sosun içine ince kıyılmış maydanozları atın. Ocağın altını kapatmadan süzgünün içindeki makarnaları da koyun. Hepsini birden harmanlayın. Eğer sosu hazırlamak zaman alacaksa, kıymalı sosu makarna haşlanırken yapabilirsiniz. Her ikisi de sıcak olursa daha iyi olur. Çünkü makarna sıcak olduğunda, sosun lezzetine içine alacak ve daha lezzetli olacak. Artık ocağın altını kapatabilirsiniz. Kıymalı makarna servis için hazır, hemen servis tabaklarına alarak sıcak olarak ikram edebilirsiniz. Yanına yoğurtla birlikte mükemmel bir öğün olacaktır.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 21.01.2024 16:47:08
Kıymalı Makarna ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Kıymalı Makarna Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Kıymalı Makarna"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Bulgurlu Kıymalı Köfte
Bulgurlu Kıymalı Köfte
Bulgurlu Kıymalı Köfte, Her mevsim yapılabilecek ancak özellikle de yaz aylarında çok güzel olan bulgurlu kıymalı köfte, oldukça lezzetli olan Türk mutfağının yöresel lezzetleri arasındadır. Bu yemek çeşidi zahmetli gibi görünse de tüm malzemeler haz...
Kıymalı Börek
Kıymalı Börek
Kıymalı Börek, Börek yoğurulup dinlendirilen hamurun ya da yufka içerisine ıspanak, peynir ve kıyma harcı konularak çeşitli şekillerde pişirilen hamur işine börek denir. Kol böreği ya da kıymalı börek olarak adlandırılan yoğurulmuş hamur yerine hazır...
Kıyma
Kıyma
Kıyma, geçmişten geleceğe önceki nesillerden çok farklı şekillerde günümüze kadar gelmiş ve devam etmektedir. Bundan yıllar önce yaşayan insanların çoğu eti çiğ yediklerinden dolayı daha kolay ağızda parçalanması için kıyma işlemini ortaya çıkarmışla...
Kıyma Çeşitleri
Kıyma Çeşitleri
Kıyma çeşitleri, koyun ve dana gibi hayvanların kesimden sonra etlerinin makineden geçirilmesi ile kıyma elde edilir. Protein kaynağı olan hayvanların kesiminden sonra elde edilen ettin tüketilerek vücudun gerekli ihtiyacını sağladığı bilinmektedir. ...
Kıyma Kavurma
Kıyma Kavurma
Kıyma Kavurma, Birçok kişi tarafından severek tüketilen kıyma kavurması, yapılışı oldukça basit yemekler arasında yer alır ve içerisine lezzeti arttırmak için kullanılacak ek malzemelerle daha da lezzetlenen harika bir tat olabilir. Yapılışı esnasınd...
Kıymalı Yemekler
Kıymalı Yemekler
Kıymalı yemekler; yöresel olarak birçok çeşide sahiptir. Ana yemeklerin başında köfte çeşitleri gelse de sebze yemeklerin genelinde kıyma kullanılır. Kuşbaşı et yerine tercih edilen kıyma ile sebze yemekleri yapıldığı gibi köfteli sebze yemekleri de ...
Kıymalı Sodalı Börek
Kıymalı Sodalı Börek
Kıymalı sodalı börek: Hamur işleri denildiğinde ilk akla gelen şey börektir. Börek denildiğinde ise kıymalı veya peynirli börek akla gelir. Biz bayanlar börek çeşitlerine her gün başka bir boyut kazandırmakta üstümüze yoktur. Bir çoğumuz hamur açıp b...
Kıymalı Pide
Kıymalı Pide
Kıymalı Pide, yöresel yemeklerimizdendir. Hazırlanması kolay olmayan bir yemektir. Kısaca malzemeleri; yarım yağlı kıyma, soğan, domates, kırmızı ve yeşil biber, maydanoz, sarımsak, baharat eklenip harmanlanarak iç hazırlanır. Önceden yoğurulup mayal...
Fırında Kıymalı Patlıcan
Fırında Kıymalı Patlıcan
Fırında Kıymalı Patlıcan, Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan fırında kıymalı patlıcan oldukça lezzetli bir yemek çeşididir. Gaziantep yöresinde misafirler ağırlanırken sürekli yapılan bir ana yemek olan fırında kıymalı patlıcan yapımı oldu...
Kıymalı Kebap
Kıymalı Kebap
Kıymalı kebap, özel günleriniz için özel bir yemek yapmak istiyorsanız kıymalı kebabı deneyebilirsiniz. Muhteşem bir görsele sahip olan kıymalı kebap hem sunum olarak hem de lezzet olarak damaklarda unutulmayacak bir tat bırakacak. Misafirlerinizi kı...
Beşamel Soslu Kıymalı Fırın Makarna
Beşamel Soslu Kıymalı Fırın Makarna
Beşamel soslu kıymalı fırın makarna, Makarna hem çocukların hem de yetişkinlerin çok severek tükettiği bir yiyecek. Salçalısı, yoğurtlusu ya da böyle fırında rahatlıkla yapılan bir yemek ve çok da sevilen bir yemektir. Klasik makarna dışında artık fı...
Kıymalı Menemen
Kıymalı Menemen
Kıymalı Menemen, yapımı oldukça kolay olurken; ailemiz tarafından sevilerek tüketilir. Kıymalı menemen hem sabah kahvaltılarda hem de akşam yemeklerinde yapacağımız yemeklerin arasında yer alır. İçerisinde bulunan kıyma bakımından protein almamızı sa...

 

Bulgurlu Kıymalı Köfte
Kıymalı Börek
Kıyma
Kıyma Çeşitleri
Kıyma Kavurma
Kıymalı Yemekler
Kıymalı Sodalı Börek
Kıymalı Pide
Fırında Kıymalı Patlıcan
Kıymalı Kebap
Beşamel Soslu Kıymalı Fırın Makarna
Kıymalı Menemen
Fırında Kıymalı Biber Dolması
Kıymalı Pide Hamuru
Kıymalı Yufka Böreği
Kıymalı Cevizli Börek
Fırında Kıymalı Makarna
Kıymalı Taze Fasulye
Kıymalı Tepsi Böreği
Kıymalı Mantar
Kıymalı Lahana Sarması
Kıymalı Çiğ Börek
Kıymalı Makarna Sosu
Patatesli Kıymalı Börek
Kıymalı Yoğurtlu Makarna
Fırında Kıymalı Sigara Böreği
Fırında Kıymalı Börek
Kıymalı Erişte
Kıymalı Gül Böreği
Kıymalı Kabak Yemeği
Popüler İçerik
Fırında Kıymalı Biber Dolması
Fırında Kıymalı Biber Dolması
Fırında kıymalı biber dolması, Dolma Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanesidir. Dolmanın her çeşidini hem çok severiz hemde çok yaparız...
Kıymalı Pide Hamuru
Kıymalı Pide Hamuru
Kıymalı Pide Hamuru, oldukça iyi mayalanması gerekir. Eğer iyi mayalanmaz ise kıymalı pide oldukça sert olur. Ayrıca hamurun kenarları da kabarık bıra...
Kıymalı Yufka Böreği
Kıymalı Yufka Böreği
Kıymalı yufka böreği, yapılan böreklerin içerisinde en çok sevilen çeşitlerinden birisidir. Bu tarifi hem hazır yufka ile hemde evde yapacağımız hamur...
Kıymalı Cevizli Börek
Kıymalı Cevizli Börek
Kıymalı Cevizli Börek, Sabah kahvaltılarında ve akşam yemeklerinin yanında aperatif olarak tüketilen bu lezzet oldukça meşakkatli bir börek çeşididir....
Fırında Kıymalı Makarna
Fırında Kıymalı Makarna
Fırında kıymalı makarna, Yurdumuzun pek çok yöresinde yapılabilen bir yemektir. Özellikle bir yöreye aittir diyemeyiz. Fakat Batıda daha çok yapılmakt...
Kıymalı Taze Fasulye
Kıymalı Taze Fasulye
Kıymalı Taze Fasulye, Taze fasulye, B2, A, B1 ile C vitaminleri yönünden oldukça zengin bir sebze türüdür. Taze fasulye vücudun kuvvetlenmesini sağlar...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Bulgurlu Kıymalı Köfte
Kıymalı Börek
Kıyma
Kıyma Çeşitleri
Kıyma Kavurma
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024