Sodalı Kıymalı Börek Sodalı kıymalı börek, diğer börek çeşitlerine kıyasla daha yumuşak bir dokuya sahiptir ve su böreğinin lezzetini andırır. Bu nedenle, bu tarif halk arasında "yalancı su böreği" olarak da bilinir. Sodalı Kıymalı Börek İçin Gerekli Malzemeler
Sodalı Kıymalı Börek Nasıl Yapılır? Öncelikle, üç adet kuru soğanı ince ince doğrayın ve bir tavada sıvı yağda kavurun. Daha sonra kıymayı ekleyin ve kıyma suyunu çekinceye kadar kavurmaya devam edin. Maydanozu ince ince doğrayın. Ardından doğranmış maydanozu, karabiberi ve tuzu ekleyip karıştırın. Ocağın altını kapatın ve harcın soğumasını bekleyin. Süt, maden suyu ve sıvı yağı bir kaseye koyun ve iyice çırpın. Yufkayı tezgâha serin ve hazırladığınız karışımdan yufkanın üzerine sürün. Yufkayı yarım daire şeklinde katlayın ve uzun kısmına kıymalı harcı koyun. Yufkayı rulo şeklinde sarın. Elde ettiğiniz bu ruloyu dört eşit parçaya bölün. Yağlı kâğıt serdiğiniz tepsiye bu ruloları yerleştirin. Kalan dört yufka için de aynı işlemleri tekrarlayın. Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın. Tepsideki ruloların üzerine yumurta sarısı sürün. Isınan fırına tepsiyi koyun ve böreklerin üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sodalı Kıymalı Böreğiniz Sodalı kıymalı böreğiniz hazır. Afiyet olsun. |