Kıymalı Kapuska Kıymalı Kapuska, Kalorisi çok düşük olan lahana en fazla diyet yapmak isteyen kişiler tarafından tercih edilen bir besinidir. Lahananın faydaları oldukça fazladır. Örneğin lahana, vücutta bulunan toksinlerin atılmasına yardımcı olmakta, kolon kanserini önlemekte, enerji vermekte, anemiye, astıma, romatizmaya ve şekere iyi gelmektedir. Lahananın içinde B, C ve E vitaminleri mevcuttur. Bu sebeple de bu yazımda sizler için çok faydalı ve kesinlikle belli periyotlarda yapılması tüketilmesi gereken lahana yemeklerinden kıymalı kapuska tarifi vereceğim. Kıymalı kapuska yemeğini lahana kokusundan dolayı sevmeyenlere bir tavsiye, bu kokunun yok edilmesi için lahana yemeğine yarım limon kabuğu eklemek yeterli olacaktır. Lafı daha fazla uzatmadan deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin diyorum ve tarifime geçiyorum. Kıymalı Kapuska İçin Gerekli Olan Malzemeler - 1 adet orta boy lahananın yarısı
- 250 gram orta yağlı kıyma
- 4 tane sivri biber
- 4 tane orta boy domates
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı dolusu domates ya da yarım yemek kaşığı biber salçası
- 2 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Bir orta boy limonun yarısının kabuğu
- 1 yemek kaşığı katı yağ
Kıymalı Kapuska Yapılışı: Kıymalı kapuska yemeğini yapmak için ilk olarak, 1 adet orta boy lahana ortadan ikiye kesilir ve bir yarısı kaldırılarak, diğer yarısı ince ince olacak şekilde doğranır. Daha sonra, orta boy bir tencere ocağa alınır ve içine 1 yemek kaşığı katı yağ koyulur. Katı yağ orta ateşte erirken bir yandan da soğan soyulup, küçük küçük doğranır. Doğranan soğan da tencereye ilave edilir. Soğanlar tencerede ara ara karıştırılarak kavrulurken bir yandan da sarımsak soyulur ve küçük küçük doğrandıktan sonra soğanların içine ilave edilir. Son olarak, tencereye domates ya da dileğe göre yarım yemek kaşığı biber salçası da tencereye ilave edilir ve kokusu tamamen çıkana dek kavurma işlemine devam edilir. Bu arada sivri biber yıkanıp küçük küçük doğrandıktan sonra kıyma ile birlikte tencereye eklenir. Kavurma işlemi devam ederken diğer taraftan domates soyulur ve küçük küçük doğranıp, daha önce doğranmış olan lahanalar ile birlikte tencereye ilave edilir. Tencereye yarım limonun kabuğu da eklenir ve birkaç defa ara ara karıştırılır. Son olarak, tencereye pul biber ile tatlı kaşığı tuz eklenir ve yaklaşık 4 su bardağına yakın sıcak su da ilave edildikten sonra tencerenin altı kısılır. Kıymalı kapuska yemeği orta ateşte yaklaşık yarım saat daha pişirilir ve ocaktan alınır. Sıcak olarak yanında dileğe göre yoğurt ile ikram edilir. afiyet olsun… Son Güncelleme : 10.11.2018 16:51:48 Kıymalı Kapuska ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 0 Yorum Yapılmış "Kıymalı Kapuska" Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin |  | Rüyada Kıymalı Pide Görmek | Rüyada kıymalı pide görmek, rüyayı gören kişinin yıllardır çektiği sıkıntıların sonunda refaha kavuşacağına yorum edilir. Rüyada görülen kıymalı pide sevinçle beklenilen habere yorum edilirken; kişinin umudunu kestikten sonra eline geçecek büyük para... |  | Bulgurlu Kıymalı Köfte | Bulgurlu Kıymalı Köfte, Her mevsim yapılabilecek ancak özellikle de yaz aylarında çok güzel olan bulgurlu kıymalı köfte, oldukça lezzetli olan Türk mutfağının yöresel lezzetleri arasındadır. Bu yemek çeşidi zahmetli gibi görünse de tüm malzemeler ... |  | Kıymalı Börek | Kıymalı Börek, Börek yoğurulup dinlendirilen hamurun yada yufka içerisine ıspanak, peynir ve kıyma harcı konularak çeşitli şekillerde pişirilen hamur işine börek denir. Kol böreği yada kıymalı börek olarak adlandırılan yoğurulmuş hamur yerine hazır y... | .jpg) | Kıyma | Kıyma, geçmişten geleceğe önceki nesillerden çok farklı şekillerde günümüze kadar gelmiş ve devam etmektedir. Bundan yıllar önce yaşayan insanların çoğu eti çiğ yediklerinden dolayı daha kolay ağızda parçalanması için kıyma işlemini ortaya çıkarmışla... |  | Kıyma Çeşitleri | Kıyma çeşitleri, koyun ve dana gibi hayvanların kesimden sonra etlerinin makineden geçirilmesi ile kıyma elde edilir. Protein kaynağı olan hayvanların kesiminden sonra elde edilen ettin tüketilerek vücudun gerekli ihtiyacını sağladığı bilinmektedir. ... | .jpg) | Kıyma Kavurma | Kıyma Kavurma, Birçok kişi tarafından severek tüketilen kıyma kavurması, yapılışı oldukça basit yemekler arasında yer alır ve içerisine lezzeti arttırmak için kullanılacak ek malzemelerle daha da lezzetlenen harika bir tat olabilir. Yapılışı esnasınd... |  | Kıymalı Yemekler | Kıymalı yemekler; yöresel olarak birçok çeşide sahiptir. Ana yemeklerin başında köfte çeşitleri gelse de sebze yemeklerin genelinde kıyma kullanılır. Kuşbaşı et yerine tercih edilen kıyma ile sebze yemekleri yapıldığı gibi köfteli sebze yemekleri de... |  | Kıymalı Sodalı Börek | Kıymalı sodalı börek: Hamur işleri denildiğinde ilk akla gelen şey börektir. Börek denildiğinde ise kıymalı veya peynirli börek akla gelir. Biz bayanlar börek çeşitlerine her gün başka bir boyut kazandırmakta üstümüze yoktur. Bir çoğumuz hamur açıp b... | .jpg) | Kıymalı Pide | Kıymalı Pide, yöresel yemeklerimizdendir. Hazırlanması kolay olmayan bir yemektir. Kısaca malzemeleri; yarım yağlı kıyma, soğan, domates, kırmızı ve yeşil biber, maydanoz, sarımsak, baharat eklenip harmanlanarak iç hazırlanır. Önceden yoğurulup mayal... |  | Fırında Kıymalı Patlıcan | Fırında Kıymalı Patlıcan, Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan fırında kıymalı patlıcan oldukça lezzetli bir yemek çeşididir. Gaziantep yöresinde misafirler ağırlanırken sürekli yapılan bir ana yemek olan fırında kıymalı patlıcan yapımı oldu... |  | Kıymalı Kebap | Kıymalı kebap, özel günleriniz için özel bir yemek yapmak istiyorsanız kıymalı kebabı deneyebilirsiniz. Muhteşem bir görsele sahip olan kıymalı kebap hem sunum olarak hem de lezzet olarak damaklarda unutulmayacak bir tat bırakacak. Misafirlerinizi kı... |  | Beşamel Soslu Kıymalı Fırın Makarna | Beşamel soslu kıymalı fırın makarna, Makarna hem çocukların hemde yetişkinlerin çok severek tükettiği bir yiyecek. Salçalısı, yoğurtlusu yada böyle fırında rahatlıkla yapılan bir yemek ve çok ta sevilen bir yemektir. Klasik makarna dışında artık fırı... | | | Rüyada Kıymalı Pide Görmek | | Bulgurlu Kıymalı Köfte | | Kıymalı Börek | | Kıyma | | Kıyma Çeşitleri | | Kıyma Kavurma | | Kıymalı Yemekler | | Kıymalı Sodalı Börek | | Kıymalı Pide | | Fırında Kıymalı Patlıcan | | Kıymalı Kebap | | Beşamel Soslu Kıymalı Fırın Makarna | | Kıymalı Menemen | | Fırında Kıymalı Biber Dolması | | Kıymalı Pide Hamuru | | Kıymalı Yufka Böreği | | Kıymalı Cevizli Börek | | Fırında Kıymalı Makarna | | Kıymalı Taze Fasulye | | Kıymalı Tepsi Böreği | | Kıymalı Mantar | | Kıymalı Lahana Sarması | | Kıymalı Çiğ Börek | | Kıymalı Makarna Sosu | | Patatesli Kıymalı Börek | | Kıymalı Yoğurtlu Makarna | | Fırında Kıymalı Sigara Böreği | | Fırında Kıymalı Börek | | Kıymalı Erişte | | Kıymalı Gül Böreği | Popüler İçerik | Kıymalı Menemen Kıymalı Menemen, yapımı oldukça kolay olurken; ailemiz tarafından sevilerek tüketilir. Kıymalı menemen hem sabah kahvaltılarda hem de akşam yemeklerin... | Fırında Kıymalı Biber Dolması Fırında kıymalı biber dolması, Dolma Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanesidir. Dolmanın her çeşidini hem çok severiz hemde çok yaparız... | Kıymalı Pide Hamuru Kıymalı Pide Hamuru, oldukça iyi mayalanması gerekir. Eğer iyi mayalanmaz ise kıymalı pide oldukça sert olur. Ayrıca hamurun kenarları da kabarık bıra... | Kıymalı Yufka Böreği Kıymalı yufka böreği, yapılan böreklerin içerisinde en çok sevilen çeşitlerinden birisidir. Bu tarifi hem hazır yufka ile hemde evde yapacağımız hamur... | Kıymalı Cevizli Börek Kıymalı Cevizli Börek, Sabah kahvaltılarında ve akşam yemeklerinin yanında aperatif olarak tüketilen bu lezzet oldukça meşakkatli bir börek çeşididir.... | Fırında Kıymalı Makarna Fırında kıymalı makarna, Yurdumuzun pek çok yöresinde yapılabilen bir yemektir. Özellikle bir yöreye aittir diyemeyiz. Fakat Batıda daha çok yapılmakt... | |