Kıymalı Poğaça Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Kıymalı Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Poğaça

Kıymalı poğaça, farklı bir lezzet arayanlar için mutlaka denenmesi gereken bir tariftir. Özellikle kıymalı börek tadını anımsattığı için, kıymalı börek sevenler tarafından sevilerek tüketilen bir poğaça çeşididir. Beş çaylarında tercih edilebilecek ve misafirleriniz tarafından da oldukça beğenilecek bir poğaça olacağından emin olabilirsiniz. Şimdi kıymalı poğaçanın nasıl yapıldığını tarif etmeye geçelim.

Kıymalı Poğaça Malzemeleri

  • İki adet oda sıcaklığında bekletilmiş yumurta (bir tane yumurta sarısı poğaçanın üzeri için ayrılacak)
  • Türk kahvesi fincanından çok az eksik zeytinyağı
  • Bir paket oda sıcaklığında yumuşamış margarin veya tereyağı
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Bir tatlı kaşığı toz şeker
  • Bir su bardağı kadar yoğurt
  • İki paket kabartma tozu veya bir buçuk tatlı kaşığı karbonat
  • Aldığı kadar un

İç Harcı İçin

  • Bir adet orta boy kuru soğan
  • 250 gram dana kıyma
  • Tereyağı
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Bir çay kaşığı pul biber

Kıymalı Poğaça Nasıl Yapılır?

İlk olarak kıymalı poğaçanın iç harcını hazırlamak ile işe başlayın. Çünkü iç harcın soğuması gerekiyor. Bunun için bir adet kuru soğanı yemeklik olarak doğrayın, tava içerisine alın ve kavurmaya başlayın. Kavrulan soğanlara kıymayı da ilave ederek kıymayı da iyice kavurun. Kavrulma işlemi tamamlandıktan sonra tuz, karabiber ve pul biberi de ilave edin ve kıymalı harcı karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatın. İç harcı ayrı bir kaba boşaltın ve soğumaya bırakın.

Sıra poğaça hamurunu hazırlamaya geldi. Bunun için uygun bir yoğurma kabının içerisine yumurta, zeytinyağı, margarin, bir tatlı kaşığı tuz, toz şeker ve bir su bardağı yoğurdu alın ve bütün malzemeleri iyice karıştırın. Son olarak da un ve kabartma tozunu ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde açın. Önceden hazırlanmış ve soğutulmuş kıymalı harçtan bir miktar koyup kapatın. İstediğiniz gibi şekil verip tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış fırına atın ve kızarana kadar pişirin. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Kıymalı poğaçayı daha da lezzetlendirmek için harcın içerisine ince doğranmış maydanoz veya dereotu ekleyebilirsiniz. Ayrıca, damak zevkinize göre içerisine biraz kaşar peyniri de ilave edebilirsiniz. Poğaçanın üzerine susam veya çörek otu serperek görselliğini ve lezzetini artırabilirsiniz. Bu tarif, beş çaylarında, kahvaltılarda veya ara öğünlerde mükemmel bir seçenek olacaktır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni