Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Bulgurlu Kıymalı Köfte

Bulgurlu Kıymalı Köfte

Bulgurlu Kıymalı Köfte, Her mevsim yapılabilecek ancak özellikle de yaz aylarında çok güzel olan bulgurlu kıymalı köfte, oldukça lezzetli olan Türk mutfağının yöresel lezzetleri arasındadır. Bu yemek çeşidi zahmetli gibi görünse de tüm malzemeler hazır olduğunda yaklaşık 20 dakikada kolaylıkla hazırlanıp servise sunulabilmektedir. Yanında yoğurt ile servis edilmesi bulgurun yemek sonrası verdiği şişkinliği en aza indirecektir. Zaten bulgurlu kıymalı köftenin yanında ayrı olarak başka bir yemek yapmaya da gerek yoktur. Sözü daha fazla uzatmadan bu nefis yemeğin tarifine geçiyorum. İlk kez deneyecekler için şimdiden afiyet olsun.

Bulgurlu Kıymalı köfte İçin Gerekli Olan Malzemeleri

  • 2 su bardağı dolusu ince bulgur
  • 200 gram orta yağlı kıyma
  • Yarım su bardağı irmik
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 adet yumurta
  • Göz kararı tuz, karabiber
  • Göz kararı kuru nane, kimyon
  • 1,5 su bardağı kaynamış su

İç Sos İçin Malzemeleri

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Bir çorba kaşığı domates salçası
  • 10 dal maydanoz
  • 1 litre su
  • Göz kararı tuz

Üst Sos İçin malzemeler

  • 1 kâse yoğurt
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Göz kararı kırmızı toz biber
  • Göz kararı taze yeşil soğan, taze nane
Bulgurlu Kıymalı Köfte Nasıl Yapılır?

Bulgurlu kıymalı köfteyi yapmak için ilk olarak, ince bulgur bir tencereye alınır ve kaynatılmış sıcak su ilave edilir ve ağzı kapatılarak 15 dakika kadar bulgurun iyice ıslanması ve kabarması beklenir. Bulgurun kabarmasının ardından tencerenin kapağı açılır ve kuru soğan rendelenir. Ardından içine orta yağlı kıyma, irmik, un, biber salçası, yumurta, göz kararı tuz, karabiber ve kuru nane ile kimyon ilave edilir. Daha sonra ara ara el suyla ıslatılır ve iyice yoğrulur.

Yoğurma işleminin ardından köfteden fındık büyüklüğünde alınarak küçük köfteler elde edilir. Bir tepsiye az miktarda un serpilir ve içine elde edilen köfteler konulup unla karışması sağlanır. Tüm köftelerin aynı şekilde hazırlanmasının ardından genişçe bir tencere alınır ve içine sıvı yağ koyulur. Ardından, tencereye domates salçası ilave edilir. Domates salçasının hafifçe kavrulmasından sonra içine bir litre su eklenip, orta ateşte kaynamaya bırakılır. Ardından daha önceden yıkanıp, ayıklanıp ince doğranmış maydanozlar tencereye ilave edilir ve kısık ateşte kaynamaya bırakılır. Daha sonra kaynamakta olan tencereye önceden hazırlanıp unlanmış olan köfteler ilave edilir ve kısık ateşte yaklaşık 10 dakika kadar kaynamaya bırakılır. Köftelerin kaynaması esnasında dağılmaması içi çok fazla karıştırmamak gerekmektedir. Köfteler pişip tencerede su kalmayınca tencere ocaktan alınır. Ayrı bir tava ocağa alınır ve içine tereyağı koyulur. Tereyağı erimeye başlayınca içine göz kararı kırmızı toz biber ile taze nane ve taze yeşil soğan tavaya eklenir. Bir sefer karıştırılır ve ocaktan alınır. Son olarak, hazır olan bulgurlu kıymalı köfte servis tabaklarına alınarak üzerine bu sos dökülür ve sıcak olarak yanında yoğurt ile servis edilir.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 20.01.2024 04:42:59
Bulgurlu Kıymalı Köfte ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Bulgurlu Kıymalı Köfte Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Bulgurlu Kıymalı Köfte"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Kıymalı Börek
Kıymalı Börek
Kıymalı Börek, Börek yoğurulup dinlendirilen hamurun ya da yufka içerisine ıspanak, peynir ve kıyma harcı konularak çeşitli şekillerde pişirilen hamur işine börek denir. Kol böreği ya da kıymalı börek olarak adlandırılan yoğurulmuş hamur yerine hazır...
Kıyma
Kıyma
Kıyma, geçmişten geleceğe önceki nesillerden çok farklı şekillerde günümüze kadar gelmiş ve devam etmektedir. Bundan yıllar önce yaşayan insanların çoğu eti çiğ yediklerinden dolayı daha kolay ağızda parçalanması için kıyma işlemini ortaya çıkarmışla...
Kıyma Çeşitleri
Kıyma Çeşitleri
Kıyma çeşitleri, koyun ve dana gibi hayvanların kesimden sonra etlerinin makineden geçirilmesi ile kıyma elde edilir. Protein kaynağı olan hayvanların kesiminden sonra elde edilen ettin tüketilerek vücudun gerekli ihtiyacını sağladığı bilinmektedir. ...
Kıyma Kavurma
Kıyma Kavurma
Kıyma Kavurma, Birçok kişi tarafından severek tüketilen kıyma kavurması, yapılışı oldukça basit yemekler arasında yer alır ve içerisine lezzeti arttırmak için kullanılacak ek malzemelerle daha da lezzetlenen harika bir tat olabilir. Yapılışı esnasınd...
Kıymalı Yemekler
Kıymalı Yemekler
Kıymalı yemekler; yöresel olarak birçok çeşide sahiptir. Ana yemeklerin başında köfte çeşitleri gelse de sebze yemeklerin genelinde kıyma kullanılır. Kuşbaşı et yerine tercih edilen kıyma ile sebze yemekleri yapıldığı gibi köfteli sebze yemekleri de ...
Kıymalı Sodalı Börek
Kıymalı Sodalı Börek
Kıymalı sodalı börek: Hamur işleri denildiğinde ilk akla gelen şey börektir. Börek denildiğinde ise kıymalı veya peynirli börek akla gelir. Biz bayanlar börek çeşitlerine her gün başka bir boyut kazandırmakta üstümüze yoktur. Bir çoğumuz hamur açıp b...
Kıymalı Pide
Kıymalı Pide
Kıymalı Pide, yöresel yemeklerimizdendir. Hazırlanması kolay olmayan bir yemektir. Kısaca malzemeleri; yarım yağlı kıyma, soğan, domates, kırmızı ve yeşil biber, maydanoz, sarımsak, baharat eklenip harmanlanarak iç hazırlanır. Önceden yoğurulup mayal...
Fırında Kıymalı Patlıcan
Fırında Kıymalı Patlıcan
Fırında Kıymalı Patlıcan, Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan fırında kıymalı patlıcan oldukça lezzetli bir yemek çeşididir. Gaziantep yöresinde misafirler ağırlanırken sürekli yapılan bir ana yemek olan fırında kıymalı patlıcan yapımı oldu...
Kıymalı Kebap
Kıymalı Kebap
Kıymalı kebap, özel günleriniz için özel bir yemek yapmak istiyorsanız kıymalı kebabı deneyebilirsiniz. Muhteşem bir görsele sahip olan kıymalı kebap hem sunum olarak hem de lezzet olarak damaklarda unutulmayacak bir tat bırakacak. Misafirlerinizi kı...
Beşamel Soslu Kıymalı Fırın Makarna
Beşamel Soslu Kıymalı Fırın Makarna
Beşamel soslu kıymalı fırın makarna, Makarna hem çocukların hem de yetişkinlerin çok severek tükettiği bir yiyecek. Salçalısı, yoğurtlusu ya da böyle fırında rahatlıkla yapılan bir yemek ve çok da sevilen bir yemektir. Klasik makarna dışında artık fı...
Kıymalı Menemen
Kıymalı Menemen
Kıymalı Menemen, yapımı oldukça kolay olurken; ailemiz tarafından sevilerek tüketilir. Kıymalı menemen hem sabah kahvaltılarda hem de akşam yemeklerinde yapacağımız yemeklerin arasında yer alır. İçerisinde bulunan kıyma bakımından protein almamızı sa...
Fırında Kıymalı Biber Dolması
Fırında Kıymalı Biber Dolması
Fırında kıymalı biber dolması, Dolma Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanesidir. Dolmanın her çeşidini hem çok severiz hem de çok yaparız. Türk mutfağında dolma çeşitleri de fazlası ile mevcuttur. Zeytinyağlı olsun kıymalı olsun fazlaca...

 

Bulgurlu Kıymalı Köfte
Kıymalı Börek
Kıyma
Kıyma Çeşitleri
Kıyma Kavurma
Kıymalı Yemekler
Kıymalı Sodalı Börek
Kıymalı Pide
Fırında Kıymalı Patlıcan
Kıymalı Kebap
Beşamel Soslu Kıymalı Fırın Makarna
Kıymalı Menemen
Fırında Kıymalı Biber Dolması
Kıymalı Pide Hamuru
Kıymalı Yufka Böreği
Kıymalı Cevizli Börek
Fırında Kıymalı Makarna
Kıymalı Taze Fasulye
Kıymalı Tepsi Böreği
Kıymalı Mantar
Kıymalı Lahana Sarması
Kıymalı Çiğ Börek
Kıymalı Makarna Sosu
Patatesli Kıymalı Börek
Kıymalı Yoğurtlu Makarna
Fırında Kıymalı Sigara Böreği
Fırında Kıymalı Börek
Kıymalı Erişte
Kıymalı Gül Böreği
Kıymalı Kabak Yemeği
Popüler İçerik
Kıymalı Pide Hamuru
Kıymalı Pide Hamuru
Kıymalı Pide Hamuru, oldukça iyi mayalanması gerekir. Eğer iyi mayalanmaz ise kıymalı pide oldukça sert olur. Ayrıca hamurun kenarları da kabarık bıra...
Kıymalı Yufka Böreği
Kıymalı Yufka Böreği
Kıymalı yufka böreği, yapılan böreklerin içerisinde en çok sevilen çeşitlerinden birisidir. Bu tarifi hem hazır yufka ile hemde evde yapacağımız hamur...
Kıymalı Cevizli Börek
Kıymalı Cevizli Börek
Kıymalı Cevizli Börek, Sabah kahvaltılarında ve akşam yemeklerinin yanında aperatif olarak tüketilen bu lezzet oldukça meşakkatli bir börek çeşididir....
Fırında Kıymalı Makarna
Fırında Kıymalı Makarna
Fırında kıymalı makarna, Yurdumuzun pek çok yöresinde yapılabilen bir yemektir. Özellikle bir yöreye aittir diyemeyiz. Fakat Batıda daha çok yapılmakt...
Kıymalı Taze Fasulye
Kıymalı Taze Fasulye
Kıymalı Taze Fasulye, Taze fasulye, B2, A, B1 ile C vitaminleri yönünden oldukça zengin bir sebze türüdür. Taze fasulye vücudun kuvvetlenmesini sağlar...
Kıymalı Tepsi Böreği
Kıymalı Tepsi Böreği
Kıymalı tepsi böreği, sevilen börek tariflerinden biridir. Günün her öğününde tüketilebilecek bir lezzettir. Kolay ve lezzetli bir tariftir. Çok sevil...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Bulgurlu Kıymalı Köfte
Kıymalı Börek
Kıyma
Kıyma Çeşitleri
Kıyma Kavurma
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024