Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Ispanaklı Kıymalı Börek

Ispanaklı Kıymalı Börek

Ispanaklı kıymalı börek hem lezzetli hem de bir o kadar faydalı olan besin değeri yüksek börekler arasında yer almaktadır. Ispanak içerisinde vitaminler açısından inanılmaz zengin olmasıyla birlikte çok miktarda magnezyum bulundurmaktadır. Bu yüzden tıpta tedavi amaçlı oldukça çok kullanılmaktadır. Protein açısından da oldukça zengin sayılan ıspanak, doymamış yağları da bol miktarda bulundurduğu için oldukça tercih edilmektedir. Bol miktarda lif içerdiği de kesin olarak bilinir. Etin içerisindeki demir, potasyum ve diğer mineraller de oldukça fazladır. Bu yüzden bu ikili bir de yan yana gelince hem doyumsuz bir tat hem de oldukça besleyici bir besin haline gelmektedir. Şimdi gelin birlikte güzel bir Ispanaklı ve kıymalı börek hazırlayalım.

Ispanaklı kıymalı börek iç harcı için gerekli malzemeler

  • 1 kg taze ıspanak
  • Yarım kilo az yağlı dana kıyma
  • 4 adet büyük boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Sıvı yağ
  • Kuyruk yağı
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz

Börek hamuru için

  • 1 kg un
  • Yarım paket yaş maya
  • 2 adet yumurta
  • 1 bardak yoğurt
  • Tuz
  • Ilık su

Üzeri için

  • 1 adet yumurta
  • Küçük bir kâse yoğurt
  • Sıvı yağ
Ispanaklı kıymalı börek nasıl yapılır?

Öncelikle kıyma geniş bir tavada iyice hicbirsey katılmadan kavrulur hemen ardından soğanlar ince ince bir güzel doğranır ve kıymanın içerisine ilave edilerek kurulmaya devam edilir. Daha sonra sıvı yağ ilave edilir ve pembeleşinceye kadar iyice kavrulur. Soğanla kıyma iyice özleşince hemen ardından kuyruk yağı ve baharatlar ilave edilir ve iki dk. Sonra altı kapatılır. Hazırlanan bu harç temiz bir şekilde yıkanarak güzelce doğranmış olan ıspanakların üzerine dökülür ve bir güzel el yordamıyla malzemeler bir araya karışım haline gelinceye kadar karıştırılır. Daha sonra bu işlem yapıldıktan hemen sonra tezgâh üzerinde iyice soğumaya bırakılır ve dinlendirilir. Burada ıspanağın kavurma yapılmamasının sebebi ıspanak taze kalması ve sönme durumu olmasın sebebiyle hazırlanan harç direk üzerine dökülür.

İç harcımız soğuya dursun bizlerde hamuru yoğurmaya başlayalım. Öncelikle derin bir kap içerisine un alınır ve ardından yoğurt yumurta ve yaş maya katılarak tuz da ilave edilir. Daha sonra yoğurmaya başlanır ve ılık su azar azar ilave edilir ve kulak memesi yumuşaklığa gelinceye kadar iyice yoğrulmuş hale gelir. Daha sonra ekmek tahtası veya tezgâh üzerinde küçük bezeler halinde yumak tutulur ve oklava yardımıyla güzelce açılır. Daha sonra tepsinin boyutuna göre ince bir şekilde açılır. Her katta aralar hafif yağlama yapılır. Dört kat olunca iç harcı katılır ve üzerine tekrar açmaya devam edilir ve tekrar dört kattan sonra iç harcı katılır. En son olarak üzerine dört kat açılarak toplamda oniki kat açılmış olur ve üzeri için yumurta, yoğurt ve yağ karıştırılır ve üzerine ilave edilir. Güzelce dilimlenir ve 180 derece ısıtılmış dışında güzelce pişirilir ve afiyetle yenilir.
Son Güncelleme : 21.01.2024 00:48:13
Ispanaklı Kıymalı Börek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Ispanaklı Kıymalı Börek Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Ispanaklı Kıymalı Börek"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Bulgurlu Kıymalı Köfte
Bulgurlu Kıymalı Köfte
Bulgurlu Kıymalı Köfte, Her mevsim yapılabilecek ancak özellikle de yaz aylarında çok güzel olan bulgurlu kıymalı köfte, oldukça lezzetli olan Türk mutfağının yöresel lezzetleri arasındadır. Bu yemek çeşidi zahmetli gibi görünse de tüm malzemeler haz...
Kıymalı Börek
Kıymalı Börek
Kıymalı Börek, Börek yoğurulup dinlendirilen hamurun ya da yufka içerisine ıspanak, peynir ve kıyma harcı konularak çeşitli şekillerde pişirilen hamur işine börek denir. Kol böreği ya da kıymalı börek olarak adlandırılan yoğurulmuş hamur yerine hazır...
Kıyma
Kıyma
Kıyma, geçmişten geleceğe önceki nesillerden çok farklı şekillerde günümüze kadar gelmiş ve devam etmektedir. Bundan yıllar önce yaşayan insanların çoğu eti çiğ yediklerinden dolayı daha kolay ağızda parçalanması için kıyma işlemini ortaya çıkarmışla...
Kıyma Çeşitleri
Kıyma Çeşitleri
Kıyma çeşitleri, koyun ve dana gibi hayvanların kesimden sonra etlerinin makineden geçirilmesi ile kıyma elde edilir. Protein kaynağı olan hayvanların kesiminden sonra elde edilen ettin tüketilerek vücudun gerekli ihtiyacını sağladığı bilinmektedir. ...
Kıyma Kavurma
Kıyma Kavurma
Kıyma Kavurma, Birçok kişi tarafından severek tüketilen kıyma kavurması, yapılışı oldukça basit yemekler arasında yer alır ve içerisine lezzeti arttırmak için kullanılacak ek malzemelerle daha da lezzetlenen harika bir tat olabilir. Yapılışı esnasınd...
Kıymalı Yemekler
Kıymalı Yemekler
Kıymalı yemekler; yöresel olarak birçok çeşide sahiptir. Ana yemeklerin başında köfte çeşitleri gelse de sebze yemeklerin genelinde kıyma kullanılır. Kuşbaşı et yerine tercih edilen kıyma ile sebze yemekleri yapıldığı gibi köfteli sebze yemekleri de ...
Kıymalı Sodalı Börek
Kıymalı Sodalı Börek
Kıymalı sodalı börek: Hamur işleri denildiğinde ilk akla gelen şey börektir. Börek denildiğinde ise kıymalı veya peynirli börek akla gelir. Biz bayanlar börek çeşitlerine her gün başka bir boyut kazandırmakta üstümüze yoktur. Bir çoğumuz hamur açıp b...
Kıymalı Pide
Kıymalı Pide
Kıymalı Pide, yöresel yemeklerimizdendir. Hazırlanması kolay olmayan bir yemektir. Kısaca malzemeleri; yarım yağlı kıyma, soğan, domates, kırmızı ve yeşil biber, maydanoz, sarımsak, baharat eklenip harmanlanarak iç hazırlanır. Önceden yoğurulup mayal...
Fırında Kıymalı Patlıcan
Fırında Kıymalı Patlıcan
Fırında Kıymalı Patlıcan, Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan fırında kıymalı patlıcan oldukça lezzetli bir yemek çeşididir. Gaziantep yöresinde misafirler ağırlanırken sürekli yapılan bir ana yemek olan fırında kıymalı patlıcan yapımı oldu...
Kıymalı Kebap
Kıymalı Kebap
Kıymalı kebap, özel günleriniz için özel bir yemek yapmak istiyorsanız kıymalı kebabı deneyebilirsiniz. Muhteşem bir görsele sahip olan kıymalı kebap hem sunum olarak hem de lezzet olarak damaklarda unutulmayacak bir tat bırakacak. Misafirlerinizi kı...
Beşamel Soslu Kıymalı Fırın Makarna
Beşamel Soslu Kıymalı Fırın Makarna
Beşamel soslu kıymalı fırın makarna, Makarna hem çocukların hem de yetişkinlerin çok severek tükettiği bir yiyecek. Salçalısı, yoğurtlusu ya da böyle fırında rahatlıkla yapılan bir yemek ve çok da sevilen bir yemektir. Klasik makarna dışında artık fı...
Kıymalı Menemen
Kıymalı Menemen
Kıymalı Menemen, yapımı oldukça kolay olurken; ailemiz tarafından sevilerek tüketilir. Kıymalı menemen hem sabah kahvaltılarda hem de akşam yemeklerinde yapacağımız yemeklerin arasında yer alır. İçerisinde bulunan kıyma bakımından protein almamızı sa...

 

Bulgurlu Kıymalı Köfte
Kıymalı Börek
Kıyma
Kıyma Çeşitleri
Kıyma Kavurma
Kıymalı Yemekler
Kıymalı Sodalı Börek
Kıymalı Pide
Fırında Kıymalı Patlıcan
Kıymalı Kebap
Beşamel Soslu Kıymalı Fırın Makarna
Kıymalı Menemen
Fırında Kıymalı Biber Dolması
Kıymalı Pide Hamuru
Kıymalı Yufka Böreği
Kıymalı Cevizli Börek
Fırında Kıymalı Makarna
Kıymalı Taze Fasulye
Kıymalı Tepsi Böreği
Kıymalı Mantar
Kıymalı Lahana Sarması
Kıymalı Çiğ Börek
Kıymalı Makarna Sosu
Patatesli Kıymalı Börek
Kıymalı Yoğurtlu Makarna
Fırında Kıymalı Sigara Böreği
Fırında Kıymalı Börek
Kıymalı Erişte
Kıymalı Gül Böreği
Kıymalı Kabak Yemeği
Popüler İçerik
Fırında Kıymalı Biber Dolması
Fırında Kıymalı Biber Dolması
Fırında kıymalı biber dolması, Dolma Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanesidir. Dolmanın her çeşidini hem çok severiz hemde çok yaparız...
Kıymalı Pide Hamuru
Kıymalı Pide Hamuru
Kıymalı Pide Hamuru, oldukça iyi mayalanması gerekir. Eğer iyi mayalanmaz ise kıymalı pide oldukça sert olur. Ayrıca hamurun kenarları da kabarık bıra...
Kıymalı Yufka Böreği
Kıymalı Yufka Böreği
Kıymalı yufka böreği, yapılan böreklerin içerisinde en çok sevilen çeşitlerinden birisidir. Bu tarifi hem hazır yufka ile hemde evde yapacağımız hamur...
Kıymalı Cevizli Börek
Kıymalı Cevizli Börek
Kıymalı Cevizli Börek, Sabah kahvaltılarında ve akşam yemeklerinin yanında aperatif olarak tüketilen bu lezzet oldukça meşakkatli bir börek çeşididir....
Fırında Kıymalı Makarna
Fırında Kıymalı Makarna
Fırında kıymalı makarna, Yurdumuzun pek çok yöresinde yapılabilen bir yemektir. Özellikle bir yöreye aittir diyemeyiz. Fakat Batıda daha çok yapılmakt...
Kıymalı Taze Fasulye
Kıymalı Taze Fasulye
Kıymalı Taze Fasulye, Taze fasulye, B2, A, B1 ile C vitaminleri yönünden oldukça zengin bir sebze türüdür. Taze fasulye vücudun kuvvetlenmesini sağlar...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Bulgurlu Kıymalı Köfte
Kıymalı Börek
Kıyma
Kıyma Çeşitleri
Kıyma Kavurma
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024