Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Kıymalı Patlıcan

Kıymalı Patlıcan

Kıymalı Patlıcan, A, B1, B2 ve C vitaminleri açısından oldukça zengin olan, sindirim sistemini rahatlatan ve yüksek oranda lif içeren patlıcan, düşük kalori içermesi sebebiyle birçok kişi tarafından oldukça sık tercih edilen bir sebzedir. Kıyma ile yan yana geldiğinde ayrı bir lezzete bürünen patlıcan, yaz mevsiminde en fazla tüketilen sebzeleri arasında yer alır. Bulunması oldukça kolay ve maliyeti çok ucuzdur. Akşam yemeklerinde yapabileceğiniz ve konuklarınızın severek yiyebileceği kıymalı patlıcanın fırında yapılışını sizlerle paylaştım. Muhteşem görünüşü ve lezzetiyle bu tarif hem gözünüze hem de midenize hitap edecek. Bugün ne pişirsem diye düşünen hanımlar sizler için önerim fırında kıymalı patlıcan olacak. Bu farklı tarif sayesinde sofralarınız renklendirecek ve kıymalı patlıcanın mükemmel lezzetine bayılacaksınız.

Fırında kıymalı patlıcan Malzemeleri

  • 1 kilogram orta büyüklükte patlıcan
  • 400 gram kıyma
  • 5 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 6-7 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Patlıcanları kızartmak için sıvı yağ

Fırında kıymalı patlıcan nasıl yapılır?


Öncelikle patlıcanları iyice yıkadıktan sonra alacalı olacak şekilde yani boylamasına ince şeritler halinde soyun ve kesme tahtasının üzerinde bir parmak kalınlığında olacak şekilde dilimleyin. Geniş bir kabın içerisine bolca su ve tuz ilave ettikten sonra dilimlediğiniz patlıcanları suyun içerisine atın ve yaklaşık yarım saat kadar beklettikten sonra patlıcanları bol su ile yıkayıp suyunun süzülmesi için bir süzgeç üzerine alın. Patlıcanların yağ çekmemesi ve yağın sıçramaması için isterseniz kâğıt havlu ile iyice kurulayabilirsiniz. Patlıcanlar iyice suyunu bıraktıktan sonra derin bir kızartma tenceresinin içerisine sıvı yağ ilave edip dilimlediğiniz patlıcanları arkalı önlü iyice kızartıp çektiği yağı bırakmaları için kâğıt havlu serdiğiniz bir kabın içerisine alın. Bu arada bir tavanın içerisine sıvı yağ ilave edip ocağın açın ve kabuğunu soyup ince ince doğradığınız soğanları tavanın içerisine atıp soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar kavrulduktan sonra tavanın içerisine 400 gram kıymayı da ilave edip kıymaların topaklanmaması için tahta kaşığın arka kısmı ile iyice ezerek kavurun. Kıyma kısık ateşte kavrulurken bu arada sivri biberleri ortadan ikiye kesip jülyen şeklinde dilimleyin. Domatesleri de ince ince dilimleyip hazır edin.

Kavrulan kıymanın içerisine son olarak tuzu ve karabiberi de ilave ettikten sonra tavanın altını kapatın. Daha sonra bir fırın tepsisine ya da geniş bir borcamın içerisine kızarttığınız patlıcanları yan yana dizin ve üzerine kavurduğunuz kıymadan bir kaşık dolusu ilave ettikten sonra üzerini bir dilim biber ve bir dilim domates ile süsleyin. Bütün patlıcanlar için aynı işlemi uyguladıktan sonra kıymalı patlıcanların kuru olmaması için bir kâsenin içerisine domates ve biber salçasını ilave edip yaklaşık 1 çay bardağı kadar da su ekleyip iyice karıştırdıktan sonra hazırladığınız sosu patlıcanların üzerine gezdirin ve önceden ısıttığınız 180 derecelik fırının orta tarafına sürerek üzerleri iyice kızarıncaya kadar pişirin. Kıymalı patlıcanlar yaklaşık 10 dakika dinlendikten sonra servis tabaklarına alıp yanında pirinç pilavı ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 20.01.2024 05:47:37
Kıymalı Patlıcan ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Kıymalı Patlıcan Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Kıymalı Patlıcan"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Bulgurlu Kıymalı Köfte
Bulgurlu Kıymalı Köfte
Bulgurlu Kıymalı Köfte, Her mevsim yapılabilecek ancak özellikle de yaz aylarında çok güzel olan bulgurlu kıymalı köfte, oldukça lezzetli olan Türk mutfağının yöresel lezzetleri arasındadır. Bu yemek çeşidi zahmetli gibi görünse de tüm malzemeler haz...
Kıymalı Börek
Kıymalı Börek
Kıymalı Börek, Börek yoğurulup dinlendirilen hamurun ya da yufka içerisine ıspanak, peynir ve kıyma harcı konularak çeşitli şekillerde pişirilen hamur işine börek denir. Kol böreği ya da kıymalı börek olarak adlandırılan yoğurulmuş hamur yerine hazır...
Kıyma
Kıyma
Kıyma, geçmişten geleceğe önceki nesillerden çok farklı şekillerde günümüze kadar gelmiş ve devam etmektedir. Bundan yıllar önce yaşayan insanların çoğu eti çiğ yediklerinden dolayı daha kolay ağızda parçalanması için kıyma işlemini ortaya çıkarmışla...
Kıyma Çeşitleri
Kıyma Çeşitleri
Kıyma çeşitleri, koyun ve dana gibi hayvanların kesimden sonra etlerinin makineden geçirilmesi ile kıyma elde edilir. Protein kaynağı olan hayvanların kesiminden sonra elde edilen ettin tüketilerek vücudun gerekli ihtiyacını sağladığı bilinmektedir. ...
Kıyma Kavurma
Kıyma Kavurma
Kıyma Kavurma, Birçok kişi tarafından severek tüketilen kıyma kavurması, yapılışı oldukça basit yemekler arasında yer alır ve içerisine lezzeti arttırmak için kullanılacak ek malzemelerle daha da lezzetlenen harika bir tat olabilir. Yapılışı esnasınd...
Kıymalı Yemekler
Kıymalı Yemekler
Kıymalı yemekler; yöresel olarak birçok çeşide sahiptir. Ana yemeklerin başında köfte çeşitleri gelse de sebze yemeklerin genelinde kıyma kullanılır. Kuşbaşı et yerine tercih edilen kıyma ile sebze yemekleri yapıldığı gibi köfteli sebze yemekleri de ...
Kıymalı Sodalı Börek
Kıymalı Sodalı Börek
Kıymalı sodalı börek: Hamur işleri denildiğinde ilk akla gelen şey börektir. Börek denildiğinde ise kıymalı veya peynirli börek akla gelir. Biz bayanlar börek çeşitlerine her gün başka bir boyut kazandırmakta üstümüze yoktur. Bir çoğumuz hamur açıp b...
Kıymalı Pide
Kıymalı Pide
Kıymalı Pide, yöresel yemeklerimizdendir. Hazırlanması kolay olmayan bir yemektir. Kısaca malzemeleri; yarım yağlı kıyma, soğan, domates, kırmızı ve yeşil biber, maydanoz, sarımsak, baharat eklenip harmanlanarak iç hazırlanır. Önceden yoğurulup mayal...
Fırında Kıymalı Patlıcan
Fırında Kıymalı Patlıcan
Fırında Kıymalı Patlıcan, Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan fırında kıymalı patlıcan oldukça lezzetli bir yemek çeşididir. Gaziantep yöresinde misafirler ağırlanırken sürekli yapılan bir ana yemek olan fırında kıymalı patlıcan yapımı oldu...
Kıymalı Kebap
Kıymalı Kebap
Kıymalı kebap, özel günleriniz için özel bir yemek yapmak istiyorsanız kıymalı kebabı deneyebilirsiniz. Muhteşem bir görsele sahip olan kıymalı kebap hem sunum olarak hem de lezzet olarak damaklarda unutulmayacak bir tat bırakacak. Misafirlerinizi kı...
Beşamel Soslu Kıymalı Fırın Makarna
Beşamel Soslu Kıymalı Fırın Makarna
Beşamel soslu kıymalı fırın makarna, Makarna hem çocukların hem de yetişkinlerin çok severek tükettiği bir yiyecek. Salçalısı, yoğurtlusu ya da böyle fırında rahatlıkla yapılan bir yemek ve çok da sevilen bir yemektir. Klasik makarna dışında artık fı...
Kıymalı Menemen
Kıymalı Menemen
Kıymalı Menemen, yapımı oldukça kolay olurken; ailemiz tarafından sevilerek tüketilir. Kıymalı menemen hem sabah kahvaltılarda hem de akşam yemeklerinde yapacağımız yemeklerin arasında yer alır. İçerisinde bulunan kıyma bakımından protein almamızı sa...

 

Bulgurlu Kıymalı Köfte
Kıymalı Börek
Kıyma
Kıyma Çeşitleri
Kıyma Kavurma
Kıymalı Yemekler
Kıymalı Sodalı Börek
Kıymalı Pide
Fırında Kıymalı Patlıcan
Kıymalı Kebap
Beşamel Soslu Kıymalı Fırın Makarna
Kıymalı Menemen
Fırında Kıymalı Biber Dolması
Kıymalı Pide Hamuru
Kıymalı Yufka Böreği
Kıymalı Cevizli Börek
Fırında Kıymalı Makarna
Kıymalı Taze Fasulye
Kıymalı Tepsi Böreği
Kıymalı Mantar
Kıymalı Lahana Sarması
Kıymalı Çiğ Börek
Kıymalı Makarna Sosu
Patatesli Kıymalı Börek
Kıymalı Yoğurtlu Makarna
Fırında Kıymalı Sigara Böreği
Fırında Kıymalı Börek
Kıymalı Erişte
Kıymalı Gül Böreği
Kıymalı Kabak Yemeği
Popüler İçerik
Fırında Kıymalı Biber Dolması
Fırında Kıymalı Biber Dolması
Fırında kıymalı biber dolması, Dolma Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanesidir. Dolmanın her çeşidini hem çok severiz hemde çok yaparız...
Kıymalı Pide Hamuru
Kıymalı Pide Hamuru
Kıymalı Pide Hamuru, oldukça iyi mayalanması gerekir. Eğer iyi mayalanmaz ise kıymalı pide oldukça sert olur. Ayrıca hamurun kenarları da kabarık bıra...
Kıymalı Yufka Böreği
Kıymalı Yufka Böreği
Kıymalı yufka böreği, yapılan böreklerin içerisinde en çok sevilen çeşitlerinden birisidir. Bu tarifi hem hazır yufka ile hemde evde yapacağımız hamur...
Kıymalı Cevizli Börek
Kıymalı Cevizli Börek
Kıymalı Cevizli Börek, Sabah kahvaltılarında ve akşam yemeklerinin yanında aperatif olarak tüketilen bu lezzet oldukça meşakkatli bir börek çeşididir....
Fırında Kıymalı Makarna
Fırında Kıymalı Makarna
Fırında kıymalı makarna, Yurdumuzun pek çok yöresinde yapılabilen bir yemektir. Özellikle bir yöreye aittir diyemeyiz. Fakat Batıda daha çok yapılmakt...
Kıymalı Taze Fasulye
Kıymalı Taze Fasulye
Kıymalı Taze Fasulye, Taze fasulye, B2, A, B1 ile C vitaminleri yönünden oldukça zengin bir sebze türüdür. Taze fasulye vücudun kuvvetlenmesini sağlar...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Bulgurlu Kıymalı Köfte
Kıymalı Börek
Kıyma
Kıyma Çeşitleri
Kıyma Kavurma
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024