Baklava Yufkasından Kıymalı Börek Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Baklava Yufkasından Kıymalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Baklava Yufkasından Kıymalı Börek

Börek, hemen hemen herkesin çok sevdiği ve neredeyse hiç kimsenin hayır diyemediği hamur işleri arasında yer almaktadır. Özellikle de çıtır çıtır kıymalı bir böreğin yerini hiçbir şey alamaz. Yufka açmayı beceremeyenler için ise birçok alternatif bulunmaktadır. Yufka açamayanlar börek yemekten mahrum kalamaz, öyle değil mi? Dilerseniz hazır yufkadan kıymalı börek yapabilirsiniz. Ancak, baklava yufkasından kıymalı börek yaptığınızda istediğiniz gibi çıtır çıtır bir sonuç elde edersiniz. Hazırladığınız böreği beş çaylarında ikram edebileceğiniz gibi akşam yemeklerinizde ara sıcak olarak da sunabilirsiniz. Ayrıca okuldan aç gelen çocuklarınız için de iyi bir alternatiftir. Hazırlanışı sanıldığı kadar zor olmayan bu enfes böreği nasıl yapacağınızı merak ediyorsanız, sizin için baklava yufkasından kıymalı börek tarifini paylaşıyorum. Beğeneceğinizden emin olduğum bu böreği tarife uyarak kolayca hazırlayabilirsiniz.

Baklava Yufkasından Kıymalı Börek İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 paket hazır baklava yufkası
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı maden suyu

İç Harcı İçin Gerekli Malzemeler

  • 400 gram az yağlı kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 adet sivri biber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Üzerine sürmek için 1 adet yumurta sarısı ve susam veya çörek otu

Nasıl Yapılır?

Baklava yufkasından kıymalı böreği hazırlamak için ilk olarak iç harcını hazırlamaya başlıyoruz. İç harcı için bir tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağı koyup ocağa alıyoruz. Ardından küçük küçük doğradığımız kuru soğanları ve sivri biberi yağın içerisine koyup kavuruyoruz. Daha sonra kıymayı ekleyip karıştırarak kavuruyoruz. Kıyma sulanıp suyunu çekince tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırıyoruz. Kavurduğumuz kıymalı harcı ocaktan indirip bir kenara alıyoruz. Kıyma harcı beklerken biz sosunu hazırlıyoruz.

Sosu için derin bir kâseye iki adet yumurta, sıvı yağ, yoğurt, maden suyu ve sütü koyup karıştırıyoruz. Ardından iki adet baklava yufkasını üst üste düz bir zemine serip üzerine hazırladığımız sostan fırça yardımıyla sürüyoruz. Daha sonra üçüncü yufkayı serip tekrar sos sürüyoruz. Ardından dördüncü yufkayı serip sos sürdükten sonra beşinci yufkaya geçiyoruz. Dilerseniz bu kata sos sürmeyebilirsiniz. Daha sonra hazırladığımız kıymalı harçtan bir miktar alıp yufkanın bir kenarına seriyoruz. Daha sonra yufkayı kıyma koyduğumuz kısımdan boş kısmına doğru sarıyoruz. Daha sonra yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine sırayla diziyoruz. Bütün malzemeler bitinceye kadar aynı işleme devam ediyoruz. Hazırlayıp bitirdiğimiz böreğin üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu veya susam serpiyoruz. Daha sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Pişirdiğiniz baklava yufkasından kıymalı böreği ayran veya çay eşliğinde sıcak olarak servis yapabilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Bu böreği hazırlarken dikkat etmeniz gereken birkaç püf noktası bulunmaktadır:
  • Baklava yufkası oldukça ince ve hassas olduğu için yufkaları dikkatli bir şekilde soslayın, yırtılmamasına özen gösterin.
  • İç harç hazırlarken kıymanın tamamen suyunu çekmesine dikkat edin, aksi takdirde böreğinizin içi hamurlaşabilir.
  • Fırınınızın ısısını kontrol edin ve böreğinizi düzenli olarak kontrol ederek pişirin. Fazla kızarmasını istemiyorsanız üzeri kızarınca fırından alabilirsiniz.
  • Böreği dilimlemeden önce birkaç dakika dinlendirirseniz daha kolay kesebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Kıymalı Sigara Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Sigara Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıymalı Musakka Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Musakka Tarifi ve Malzemeleri