Kıymalı Enginar Kıymalı Enginar: Bir çiçeğin tomurcuğu olan enginar son derece lezzetli ve en sağlıklı sebzelerden biridir. Bu lezzetli sebzenin hemen her yemeği birbirinden farklı güzel lezzette olmaktadır. Bu yazımda sizler için ilkbahar aylarının da gelmesi ile tazecik enginarların pazarlarda yerini alması sebebiyle kıymalı enginar yemeği tarifi vereceğim. Bu tarifi hazırlamanız için enginarı pazarlarda hazır soyulmuş olarak bulabilir ya da evde kendiniz ayıklayabilirsiniz. Enginarı pişirme yönteminin en sağlıklı olanı enginarın sadece kaba olan dış yapraklarını temizlemek ve bu şekilde tüm halde pişirmektir. Ancak enginarın tüm kabuklarını soymak isteyenler bunu pişirme işleminin hemen öncesinde yapmalıdır. Bu şekilde yapıldığında enginarın hem besin değeri korunmuş hem de lezzeti değişmemiş olacaktır. Sözü daha fazla uzatmadan zeytinyağlı enginar yemeğinden sıkılanlar ve yeni lezzetler denemek isteyenler için kıymalı enginar tarifime geçiyorum. Kıymalı Enginar için Gerekli Olan Malzemeler - 4 adet enginar
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 adet orta boy domates
- 100-150 gram orta yağlı kıyma
- 1 tatlı kaşığı dolusu domates salçası
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 silme çay kaşığı karabiber
- 1 silme çay kaşığı pul biber
- Yarım demet maydanoz
- Göz kararı tuz
- Yarım limon
- Üzeri için kaşar peyniri
Kıymalı Enginar Yapılışı: İlk olarak, enginarlar (eğer soyulmamış alınmış ise) güzelce soyulur. Orta boy bir tencerenin yarısına kadar su koyulur ve içine yarım limonun suyu ile göz kararı tuz koyularak soyulan enginarlar bu tencerede yumuşayana dek haşlanır. Haşlama işlemi bittikten sonra tencere ocaktan alınır ve enginarların suyu süzülüp, soğuması için bir kenara bırakılır. Ardından, orta boy bir tava ocağa alınır ve içine sıvı yağ ile orta yağlı kıyma eklenir. Kıyma orta ateşte kavrulurken ayrı bir yerde kuru soğan ince doğranır. Kıyma kavrulunca doğranan soğanlar da tavaya ilave edilir. Ayrı bir yerde domates soyulur ve küçük küçük doğranır. Soğan ile kıyma bir sefer karıştırılır ve yaklaşık 3-4 dakika kadar kavrulduktan sonra içine doğranan domates de ilave edilir. Kavurma işlemi bittikten sonra tavaya domates salçası, pul biber ve karabiber, göz kararı tuz ve önceden ayıklanıp yıkanmış ve ince ince doğranmış olan yarım demet maydanoz da eklenip, bir sefer karıştırılıp ocaktan alınır. Bir fırın kabının içine enginarlar dizilir ve üzerine kıymalı harçtan koyulur. Fırın tepsisinin alt kısmına 1 kahve fincanı sıcak su eklenir. Kıymalı enginar önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika kadar bekletilir. Daha sonra temsi fırından alınır ve üzerine önceden rendelenmiş göz kararı kaşar peyniri serpilir. Tepsi yeniden fırına alınır ve kaşarlar iyice eriyene dek beklenir. Son olarak, kaşarların da erimiş olmasıyla birlikte tepsi fırından çıkartılır ve servis tabaklarına alınarak sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun… Son Güncelleme : 06.11.2018 04:42:50 Kıymalı Enginar ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 0 Yorum Yapılmış "Kıymalı Enginar" Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin |  | Rüyada Kıymalı Pide Görmek | Rüyada kıymalı pide görmek, rüyayı gören kişinin yıllardır çektiği sıkıntıların sonunda refaha kavuşacağına yorum edilir. Rüyada görülen kıymalı pide sevinçle beklenilen habere yorum edilirken; kişinin umudunu kestikten sonra eline geçecek büyük para... |  | Bulgurlu Kıymalı Köfte | Bulgurlu Kıymalı Köfte, Her mevsim yapılabilecek ancak özellikle de yaz aylarında çok güzel olan bulgurlu kıymalı köfte, oldukça lezzetli olan Türk mutfağının yöresel lezzetleri arasındadır. Bu yemek çeşidi zahmetli gibi görünse de tüm malzemeler ... |  | Kıymalı Börek | Kıymalı Börek, Börek yoğurulup dinlendirilen hamurun yada yufka içerisine ıspanak, peynir ve kıyma harcı konularak çeşitli şekillerde pişirilen hamur işine börek denir. Kol böreği yada kıymalı börek olarak adlandırılan yoğurulmuş hamur yerine hazır y... | .jpg) | Kıyma | Kıyma, geçmişten geleceğe önceki nesillerden çok farklı şekillerde günümüze kadar gelmiş ve devam etmektedir. Bundan yıllar önce yaşayan insanların çoğu eti çiğ yediklerinden dolayı daha kolay ağızda parçalanması için kıyma işlemini ortaya çıkarmışla... |  | Kıyma Çeşitleri | Kıyma çeşitleri, koyun ve dana gibi hayvanların kesimden sonra etlerinin makineden geçirilmesi ile kıyma elde edilir. Protein kaynağı olan hayvanların kesiminden sonra elde edilen ettin tüketilerek vücudun gerekli ihtiyacını sağladığı bilinmektedir. ... | .jpg) | Kıyma Kavurma | Kıyma Kavurma, Birçok kişi tarafından severek tüketilen kıyma kavurması, yapılışı oldukça basit yemekler arasında yer alır ve içerisine lezzeti arttırmak için kullanılacak ek malzemelerle daha da lezzetlenen harika bir tat olabilir. Yapılışı esnasınd... |  | Kıymalı Yemekler | Kıymalı yemekler; yöresel olarak birçok çeşide sahiptir. Ana yemeklerin başında köfte çeşitleri gelse de sebze yemeklerin genelinde kıyma kullanılır. Kuşbaşı et yerine tercih edilen kıyma ile sebze yemekleri yapıldığı gibi köfteli sebze yemekleri de... |  | Kıymalı Sodalı Börek | Kıymalı sodalı börek: Hamur işleri denildiğinde ilk akla gelen şey börektir. Börek denildiğinde ise kıymalı veya peynirli börek akla gelir. Biz bayanlar börek çeşitlerine her gün başka bir boyut kazandırmakta üstümüze yoktur. Bir çoğumuz hamur açıp b... | .jpg) | Kıymalı Pide | Kıymalı Pide, yöresel yemeklerimizdendir. Hazırlanması kolay olmayan bir yemektir. Kısaca malzemeleri; yarım yağlı kıyma, soğan, domates, kırmızı ve yeşil biber, maydanoz, sarımsak, baharat eklenip harmanlanarak iç hazırlanır. Önceden yoğurulup mayal... |  | Fırında Kıymalı Patlıcan | Fırında Kıymalı Patlıcan, Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan fırında kıymalı patlıcan oldukça lezzetli bir yemek çeşididir. Gaziantep yöresinde misafirler ağırlanırken sürekli yapılan bir ana yemek olan fırında kıymalı patlıcan yapımı oldu... |  | Kıymalı Kebap | Kıymalı kebap, özel günleriniz için özel bir yemek yapmak istiyorsanız kıymalı kebabı deneyebilirsiniz. Muhteşem bir görsele sahip olan kıymalı kebap hem sunum olarak hem de lezzet olarak damaklarda unutulmayacak bir tat bırakacak. Misafirlerinizi kı... |  | Beşamel Soslu Kıymalı Fırın Makarna | Beşamel soslu kıymalı fırın makarna, Makarna hem çocukların hemde yetişkinlerin çok severek tükettiği bir yiyecek. Salçalısı, yoğurtlusu yada böyle fırında rahatlıkla yapılan bir yemek ve çok ta sevilen bir yemektir. Klasik makarna dışında artık fırı... | | | Rüyada Kıymalı Pide Görmek | | Bulgurlu Kıymalı Köfte | | Kıymalı Börek | | Kıyma | | Kıyma Çeşitleri | | Kıyma Kavurma | | Kıymalı Yemekler | | Kıymalı Sodalı Börek | | Kıymalı Pide | | Fırında Kıymalı Patlıcan | | Kıymalı Kebap | | Beşamel Soslu Kıymalı Fırın Makarna | | Kıymalı Menemen | | Fırında Kıymalı Biber Dolması | | Kıymalı Pide Hamuru | | Kıymalı Yufka Böreği | | Kıymalı Cevizli Börek | | Fırında Kıymalı Makarna | | Kıymalı Taze Fasulye | | Kıymalı Tepsi Böreği | | Kıymalı Mantar | | Kıymalı Lahana Sarması | | Kıymalı Çiğ Börek | | Kıymalı Makarna Sosu | | Patatesli Kıymalı Börek | | Kıymalı Yoğurtlu Makarna | | Fırında Kıymalı Sigara Böreği | | Fırında Kıymalı Börek | | Kıymalı Erişte | | Kıymalı Gül Böreği | Popüler İçerik | Kıymalı Menemen Kıymalı Menemen, yapımı oldukça kolay olurken; ailemiz tarafından sevilerek tüketilir. Kıymalı menemen hem sabah kahvaltılarda hem de akşam yemeklerin... | Fırında Kıymalı Biber Dolması Fırında kıymalı biber dolması, Dolma Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanesidir. Dolmanın her çeşidini hem çok severiz hemde çok yaparız... | Kıymalı Pide Hamuru Kıymalı Pide Hamuru, oldukça iyi mayalanması gerekir. Eğer iyi mayalanmaz ise kıymalı pide oldukça sert olur. Ayrıca hamurun kenarları da kabarık bıra... | Kıymalı Yufka Böreği Kıymalı yufka böreği, yapılan böreklerin içerisinde en çok sevilen çeşitlerinden birisidir. Bu tarifi hem hazır yufka ile hemde evde yapacağımız hamur... | Kıymalı Cevizli Börek Kıymalı Cevizli Börek, Sabah kahvaltılarında ve akşam yemeklerinin yanında aperatif olarak tüketilen bu lezzet oldukça meşakkatli bir börek çeşididir.... | Fırında Kıymalı Makarna Fırında kıymalı makarna, Yurdumuzun pek çok yöresinde yapılabilen bir yemektir. Özellikle bir yöreye aittir diyemeyiz. Fakat Batıda daha çok yapılmakt... | |