Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Kıymalı Lazanya

Kıymalı Lazanya

Kıymalı Lazanya: İtalyan mutfağına ait olan lazanya tarifinin birden fazla çeşidi bulunmaktadır. Bu yazımda sizler için lazanya çeşitleri içinde Türk mutfağına en yakın olan kıymalı lazanya tarifini vereceğim. Bu lezzetli yemek çeşidini daha önce hiç denememiş ve yeni deneyecek olanlara kolay gelsin diyorum ve tarifime geçiyorum.

Kıymalı Lazanya İçin Gerekli Olan Malzemeleri


Lazanya için

  • 170 gram/10 adet ön pişirme istemeyen lazanya
  • 100 gram kaşar peyniri

Beşamel Sos için

  • Tepeleme 2 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı tam yağlı süt
  • 50 gram tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Göz kararı karabiber
Kıymalı Harç için
  • 300 gram orta yağlı kıyma
  • 2 adet orta boy havuç
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Göz kararıyla tuz
  • Göz kararıyla karabiber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
Kıymalı Lazanya Nasıl Yapılır?

Kıymalı lazanyayı yapmak için ilk olarak orta boy bir tavanın içine zeytinyağı koyulur ve tava orta ateşteki ocağa alınır. Ardından, kuru soğan soyulup, yemeklik doğrandıktan sonra ocaktaki tavaya ilave edilir. Soğanlar pembeleşene dek ara ara karıştırılarak pişirilir. Pişen soğanlara orta yağlı kıyma ilave edilir ve 5 dakika kadar kavrulmaya bırakılır. Bu arada havuçlar rendelenir ve domates salçasıyla birlikte tavaya eklenir. Tüm malzemeler güzelce karıştırıldıktan sonra, kapağı kapatılır ve 10 dakika daha pişirmeye bırakılır. Domates rendelenir ve tavaya eklenir ve tekrar tüm malzemeler karıştırılıp ocaktan alınır.

Daha sonra beşamel sos için derin bir tavaya tereyağı koyulur ve orta ateşte erimesi için bırakılır. Tereyağının içine tepeleme un eklenip kavrulur. Kavrulan unun üzerine süt ilave edilir ve karıştırılır. Daha sonra, un iyice kavrulana dek bir çırpıcı yardımıyla yaklaşık 5 dakika daha karıştırma işlemine devam edilir. Ardından, tavaya göz kararı karabiberle tuz da eklenir ve kaynamakta olan sos ocaktan alınarak soğuması için bir kenara bırakılır.

Lazanyayı hazırlamak için ilk olarak, fırın tepsisi yağlanır ve soğumaya bırakılan beşamel sostan bir kepçe yardımı ile tepsinin taban kısmını kaplayacak kadar alınarak, tepsiye her yanı eşit olacak şekilde yayılır. Tepsideki beşamel sosun üzerine önceden hazırlanmış olan kıymalı harçtan göz kararı koyulup, üzerine lazanyalar dizilir. Ardından, lazanyaların üzerine tekrar beşamel sos yayılır ve yeniden kıymalı harçtan göz kararı beşamel sosun üzerine koyulur. Kıymalı harcın üzerine önceden rendelenmiş olan 150 gram kaşar peynirinden göz kararı koyulur ve bu işlemlere her katta devam edilir. Son olarak, en üste lazanya hamurları koyulup üzerine beşamel sosun yayılmasının ardından kalan rendelenmiş kaşarlarda eşit şekilde en üste serpilir. Hazır olan kıymalı lazanya, önceden ısıtılmış 200 derece fırında alt ve üst kısmı iyice kızarana dek yaklaşık 20-25 dakika arası pişirildikten sonra ocaktan alınır ve servis tabaklarına koyularak sıcak olarak servis edilir.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 18.01.2024 22:16:52
Kıymalı Lazanya ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Kıymalı Lazanya Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Kıymalı Lazanya"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Bulgurlu Kıymalı Köfte
Bulgurlu Kıymalı Köfte
Bulgurlu Kıymalı Köfte, Her mevsim yapılabilecek ancak özellikle de yaz aylarında çok güzel olan bulgurlu kıymalı köfte, oldukça lezzetli olan Türk mutfağının yöresel lezzetleri arasındadır. Bu yemek çeşidi zahmetli gibi görünse de tüm malzemeler haz...
Kıymalı Börek
Kıymalı Börek
Kıymalı Börek, Börek yoğurulup dinlendirilen hamurun ya da yufka içerisine ıspanak, peynir ve kıyma harcı konularak çeşitli şekillerde pişirilen hamur işine börek denir. Kol böreği ya da kıymalı börek olarak adlandırılan yoğurulmuş hamur yerine hazır...
Kıyma
Kıyma
Kıyma, geçmişten geleceğe önceki nesillerden çok farklı şekillerde günümüze kadar gelmiş ve devam etmektedir. Bundan yıllar önce yaşayan insanların çoğu eti çiğ yediklerinden dolayı daha kolay ağızda parçalanması için kıyma işlemini ortaya çıkarmışla...
Kıyma Çeşitleri
Kıyma Çeşitleri
Kıyma çeşitleri, koyun ve dana gibi hayvanların kesimden sonra etlerinin makineden geçirilmesi ile kıyma elde edilir. Protein kaynağı olan hayvanların kesiminden sonra elde edilen ettin tüketilerek vücudun gerekli ihtiyacını sağladığı bilinmektedir. ...
Kıyma Kavurma
Kıyma Kavurma
Kıyma Kavurma, Birçok kişi tarafından severek tüketilen kıyma kavurması, yapılışı oldukça basit yemekler arasında yer alır ve içerisine lezzeti arttırmak için kullanılacak ek malzemelerle daha da lezzetlenen harika bir tat olabilir. Yapılışı esnasınd...
Kıymalı Yemekler
Kıymalı Yemekler
Kıymalı yemekler; yöresel olarak birçok çeşide sahiptir. Ana yemeklerin başında köfte çeşitleri gelse de sebze yemeklerin genelinde kıyma kullanılır. Kuşbaşı et yerine tercih edilen kıyma ile sebze yemekleri yapıldığı gibi köfteli sebze yemekleri de ...
Kıymalı Sodalı Börek
Kıymalı Sodalı Börek
Kıymalı sodalı börek: Hamur işleri denildiğinde ilk akla gelen şey börektir. Börek denildiğinde ise kıymalı veya peynirli börek akla gelir. Biz bayanlar börek çeşitlerine her gün başka bir boyut kazandırmakta üstümüze yoktur. Bir çoğumuz hamur açıp b...
Kıymalı Pide
Kıymalı Pide
Kıymalı Pide, yöresel yemeklerimizdendir. Hazırlanması kolay olmayan bir yemektir. Kısaca malzemeleri; yarım yağlı kıyma, soğan, domates, kırmızı ve yeşil biber, maydanoz, sarımsak, baharat eklenip harmanlanarak iç hazırlanır. Önceden yoğurulup mayal...
Fırında Kıymalı Patlıcan
Fırında Kıymalı Patlıcan
Fırında Kıymalı Patlıcan, Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan fırında kıymalı patlıcan oldukça lezzetli bir yemek çeşididir. Gaziantep yöresinde misafirler ağırlanırken sürekli yapılan bir ana yemek olan fırında kıymalı patlıcan yapımı oldu...
Kıymalı Kebap
Kıymalı Kebap
Kıymalı kebap, özel günleriniz için özel bir yemek yapmak istiyorsanız kıymalı kebabı deneyebilirsiniz. Muhteşem bir görsele sahip olan kıymalı kebap hem sunum olarak hem de lezzet olarak damaklarda unutulmayacak bir tat bırakacak. Misafirlerinizi kı...
Beşamel Soslu Kıymalı Fırın Makarna
Beşamel Soslu Kıymalı Fırın Makarna
Beşamel soslu kıymalı fırın makarna, Makarna hem çocukların hem de yetişkinlerin çok severek tükettiği bir yiyecek. Salçalısı, yoğurtlusu ya da böyle fırında rahatlıkla yapılan bir yemek ve çok da sevilen bir yemektir. Klasik makarna dışında artık fı...
Kıymalı Menemen
Kıymalı Menemen
Kıymalı Menemen, yapımı oldukça kolay olurken; ailemiz tarafından sevilerek tüketilir. Kıymalı menemen hem sabah kahvaltılarda hem de akşam yemeklerinde yapacağımız yemeklerin arasında yer alır. İçerisinde bulunan kıyma bakımından protein almamızı sa...

 

Bulgurlu Kıymalı Köfte
Kıymalı Börek
Kıyma
Kıyma Çeşitleri
Kıyma Kavurma
Kıymalı Yemekler
Kıymalı Sodalı Börek
Kıymalı Pide
Fırında Kıymalı Patlıcan
Kıymalı Kebap
Beşamel Soslu Kıymalı Fırın Makarna
Kıymalı Menemen
Fırında Kıymalı Biber Dolması
Kıymalı Pide Hamuru
Kıymalı Yufka Böreği
Kıymalı Cevizli Börek
Fırında Kıymalı Makarna
Kıymalı Taze Fasulye
Kıymalı Tepsi Böreği
Kıymalı Mantar
Kıymalı Lahana Sarması
Kıymalı Çiğ Börek
Kıymalı Makarna Sosu
Patatesli Kıymalı Börek
Kıymalı Yoğurtlu Makarna
Fırında Kıymalı Sigara Böreği
Fırında Kıymalı Börek
Kıymalı Erişte
Kıymalı Gül Böreği
Kıymalı Kabak Yemeği
Popüler İçerik
Fırında Kıymalı Biber Dolması
Fırında Kıymalı Biber Dolması
Fırında kıymalı biber dolması, Dolma Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanesidir. Dolmanın her çeşidini hem çok severiz hemde çok yaparız...
Kıymalı Pide Hamuru
Kıymalı Pide Hamuru
Kıymalı Pide Hamuru, oldukça iyi mayalanması gerekir. Eğer iyi mayalanmaz ise kıymalı pide oldukça sert olur. Ayrıca hamurun kenarları da kabarık bıra...
Kıymalı Yufka Böreği
Kıymalı Yufka Böreği
Kıymalı yufka böreği, yapılan böreklerin içerisinde en çok sevilen çeşitlerinden birisidir. Bu tarifi hem hazır yufka ile hemde evde yapacağımız hamur...
Kıymalı Cevizli Börek
Kıymalı Cevizli Börek
Kıymalı Cevizli Börek, Sabah kahvaltılarında ve akşam yemeklerinin yanında aperatif olarak tüketilen bu lezzet oldukça meşakkatli bir börek çeşididir....
Fırında Kıymalı Makarna
Fırında Kıymalı Makarna
Fırında kıymalı makarna, Yurdumuzun pek çok yöresinde yapılabilen bir yemektir. Özellikle bir yöreye aittir diyemeyiz. Fakat Batıda daha çok yapılmakt...
Kıymalı Taze Fasulye
Kıymalı Taze Fasulye
Kıymalı Taze Fasulye, Taze fasulye, B2, A, B1 ile C vitaminleri yönünden oldukça zengin bir sebze türüdür. Taze fasulye vücudun kuvvetlenmesini sağlar...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Bulgurlu Kıymalı Köfte
Kıymalı Börek
Kıyma
Kıyma Çeşitleri
Kıyma Kavurma
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024