Kıymalı Lazanya Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Kıymalı Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Lazanya: İtalyan mutfağına ait olan lazanya tarifinin birden fazla çeşidi bulunmaktadır. Bu yazımda sizler için lazanya çeşitleri içinde Türk mutfağına en yakın olan kıymalı lazanya tarifini vereceğim. Bu lezzetli yemek çeşidini daha önce hiç denememiş ve yeni deneyecek olanlara kolay gelsin diyorum ve tarifime geçiyorum.

Kıymalı Lazanya İçin Gerekli Olan Malzemeleri

Lazanya için
  • 170 gram/10 adet ön pişirme istemeyen lazanya
  • 100 gram kaşar peyniri
Beşamel Sos için
  • Tepeleme 2 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı tam yağlı süt
  • 50 gram tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Göz kararı karabiber
Kıymalı Harç için
  • 300 gram orta yağlı kıyma
  • 2 adet orta boy havuç
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Göz kararıyla tuz
  • Göz kararıyla karabiber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
Kıymalı Lazanya Nasıl Yapılır?

Kıymalı lazanyayı yapmak için ilk olarak orta boy bir tavanın içine zeytinyağı koyulur ve tava orta ateşteki ocağa alınır. Ardından, kuru soğan soyulup, yemeklik doğrandıktan sonra ocaktaki tavaya ilave edilir. Soğanlar pembeleşene dek ara ara karıştırılarak pişirilir. Pişen soğanlara orta yağlı kıyma ilave edilir ve 5 dakika kadar kavrulmaya bırakılır. Bu arada havuçlar rendelenir ve domates salçasıyla birlikte tavaya eklenir. Tüm malzemeler güzelce karıştırıldıktan sonra, kapağı kapatılır ve 10 dakika daha pişirmeye bırakılır. Domates rendelenir ve tavaya eklenir ve tekrar tüm malzemeler karıştırılıp ocaktan alınır.

Daha sonra beşamel sos için derin bir tavaya tereyağı koyulur ve orta ateşte erimesi için bırakılır. Tereyağının içine tepeleme un eklenip kavrulur. Kavrulan unun üzerine süt ilave edilir ve karıştırılır. Daha sonra, un iyice kavrulana dek bir çırpıcı yardımıyla yaklaşık 5 dakika daha karıştırma işlemine devam edilir. Ardından, tavaya göz kararı karabiberle tuz da eklenir ve kaynamakta olan sos ocaktan alınarak soğuması için bir kenara bırakılır.

Lazanyayı hazırlamak için ilk olarak, fırın tepsisi yağlanır ve soğumaya bırakılan beşamel sostan bir kepçe yardımı ile tepsinin taban kısmını kaplayacak kadar alınarak, tepsiye her yanı eşit olacak şekilde yayılır. Tepsideki beşamel sosun üzerine önceden hazırlanmış olan kıymalı harçtan göz kararı koyulup, üzerine lazanyalar dizilir. Ardından, lazanyaların üzerine tekrar beşamel sos yayılır ve yeniden kıymalı harçtan göz kararı beşamel sosun üzerine koyulur. Kıymalı harcın üzerine önceden rendelenmiş olan 150 gram kaşar peynirinden göz kararı koyulur ve bu işlemlere her katta devam edilir. Son olarak, en üste lazanya hamurları koyulup üzerine beşamel sosun yayılmasının ardından kalan rendelenmiş kaşarlarda eşit şekilde en üste serpilir. Hazır olan kıymalı lazanya, önceden ısıtılmış 200 derece fırında alt ve üst kısmı iyice kızarana dek yaklaşık 20-25 dakika arası pişirildikten sonra ocaktan alınır ve servis tabaklarına koyularak sıcak olarak servis edilir.

Afiyet olsun.

Kıymalı Lazanya Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kıymalı Türlü Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Türlü Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Patates Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Patates Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Kıymalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Kıymalı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıymalı Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıymalı Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Mantar Tarifi ve Malzemeleri